Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια του χειμώνα

Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια του χειμώνα Φροντίδα σώματος κατά την διάρκεια του χειμώνα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το δέρμα του σώματός μας επηρεάζεται αρκετά από τους εξωτερικούς παράγοντες, κυρίως από το κρύο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το σώμα μας είναι ντυμένο με πολλά ρούχα. Ο ψυχρός αέρας επηρεάζει το δέρμα με διαφορετικούς τρόπους από ό,τι ο ζεστός αέρας, οπότε το δέρμα του σώματός μας το χειμώνα χρειάζεται ειδική καθημερινή φροντίδα.

Ενυδάτωση
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του χειμώνα είναι η χαμηλή ενυδάτωση, που έχει ως αποτέλεσμα, το δέρμα του σώματος να γίνεται πολύ ξηρό. Προσπαθήστε να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, επειδή το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το νερό επίσης βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μας. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη νερού είναι περίπου 6 με 8 ποτήρια την ημέρα. Εκτός από νερό μπορείτε να πίνετε φρέσκους χυμούς και τσάι, όπως τσάι του βουνού, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία της υγρασίας και η ελαστικότητα του δέρματος σε κανονικό βαθμό. Κάντε προσπάθεια να μειώσετε την χρήση του καφέ, επειδή ο ίδιος αποτελεί φυσικό διουρητικό και η κατανάλωσή του σε μεγάλες ποσότητες συμβάλλει στην αφυδάτωση του σώματος. Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι μαζί με το καφέ να πίνετε και νερό.

Χλιαρό ντους και ατμός
Αν κάνετε ντους με πολύ ζεστό νερό, θα αφαιρέσετε την υγρασία του σώματος. Και σε συνδυασμό με ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα, θα καταφέρετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα το χειμώνα, δηλαδή το δέρμα σας να ξεραθεί ακόμα περισσότερο. Το σύντομο και χλιαρό ντους επηρεάζει καλύτερα το δέρμα του σώματος. Η εναλλαγή του ζεστού και κρύου νερού έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα. Επειδή το δέρμα μπορεί να επηρεαστεί από τον αέρα της ατμόσφαιρας και το κρύο, προσπαθήστε να περιποιείστε το δέρμα σας μία φορά την εβδομάδα με ένα ατμόλουτρο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι, θα αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα, και θα δώσει απαλή αίσθηση στο δέρμα.

Απολέπιση
Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν τα νέα κύτταρα του δέρματος να αναπλάσουν την επιδερμίδα, βοηθώντας την να φαίνεται πιο απαλή και νεανική. Για καθημερινή χρήση χρησιμοποιήστε ένα μαλακό αφρόλουτρο και συνδυάστε με απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Μην κάνετε βαθιά απολέπιση. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή, στεγνή πετσέτα για να σκουπίσετε το δέρμα σας. Μετά από κάθε απολέπιση είναι απαραίτητη η ενυδάτωση του δέρματος. Μια ενυδατική κρέμα ή μια θρεπτική λοσιόν σώματος, θα βοηθήσει το δέρμα σας να ανακτήσει την υγρασία και την ελαστικότητά του, παράγοντες εξαιρετικά απαραίτητοι για υγιή επιδερμίδα. Ο κρύος αέρας μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα αφήνοντάς το ξηρό και ευερέθιστο, έτσι κάντε ενυδάτωση μετά από κάθε ντους. Δώστε προσοχή στα γόνατα, τους αγκώνες, τα χέρια και τα πόδια, καθώς το δέρμα εκεί τείνει να στεγνώνει και να γίνεται πιο ξηρό.

Διατροφή
Η σωστή διατροφή θα προμηθεύσει τον οργανισμό με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και τα σημαντικά κατά την διάρκεια του χειμώνα λιπίδια. Τα λιπίδια δεν μπορούν να διαλυθούν στο νερό και για αυτό το λόγο προστατεύουν την επιδερμίδα από την υπερβολική ξήρανση. Περιέχονται στα καρύδια, στα αμύγδαλα, στα νωπά τυριά και στο λιωμένο βούτυρο.

Εσωτερικό περιβάλλον
Το χειμώνα, η θερμοκρασία στους εσωτερικούς δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή αλλά ούτε και πολύ κρύα. Προσπαθήστε να συνηθίσετε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που ωστόσο αρκεί για να αισθάνεστε θερμή. Το δέρμα του σώματος ξηραίνεται από την υψηλή θερμοκρασία του σπιτιού. Για να είναι υγρός ο αέρας χρησιμοποιήστε υγραντήρα αέρα ή αντιθέτως αφήστε ένα ποτήρι με νερό στο δωμάτιο, για να εξατμίζεται.

Ρούχα και καλλυντικά
Προστατέψτε το δέρμα σας από τον κρύο αέρα με σωστά ρούχα, καθώς και με καλλυντικά. Τα ρούχα σας πρέπει να είναι άνετα. Να φοράτε φαρδιά βαμβακερά υφάσματα πάνω από το δέρμα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ντύνεστε υπερβολικά και το σώμα σας δεν θα υπερθερμαίνεται. Οι κρέμες και τα σκευάσματα που έχουν παχύτερη υφή, θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το δέρμα σας καλύτερα, από ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ο κρύος αέρας πάνω από το δέρμα.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης