Συμβουλές για να… βελτιώσετε τα φρύδια σας

Συμβουλές για να... βελτιώσετε τα φρύδια σας Συμβουλές για να... βελτιώσετε τα φρύδια σας

Τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκφραση του προσώπου. Λίγα φρύδια όμως είναι τέλεια. Τα περισσότερα χρειάζονται την παρέμβασή μας για να διορθωθεί το σχήμα τους. Μην ανησυχείτε, μπορείτε και μόνες σας να τα βελτιώσετε.

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε τα απαραίτητα εργαλεία. Καλό τσιμπιδάκι, μολύβι και βουρτσάκι φρυδιών, οινόπνευμα και ενυδατική κρέμα.

Πριν ξεκινήσετε απλώστε λίγο οινόπνευμα στην περιοχή των φρυδιών. Αν αισθάνεστε έντονα τον πόνο μπορείτε πριν την αποτρίχωση να τρίψετε το δέρμα με ένα παγάκι.

Ξεκινήστε μ’ ένα καλό καθάρισμα της περιοχής από τις περιττές τρίχες. Η αποτρίχωση των τριχών πρέπει να γίνεται με φορά ίδια με αυτή της τρίχας – ποτέ αντίστροφα. Ποτέ μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το φυσικό σχήμα του φρυδιού σας. Είναι πιο ασφαλές να ακολουθήσετε το φυσικό σας σχήμα, απλά καθαρίζοντας τις περιττές τρίχες. Εάν σας ξεφύγει και αφαιρέσετε και καμιά τρίχα που δεν πρέπει, μην ανησυχήσετε… θα ξαναφυτρώσει.

Τα φρύδια μας πρέπει να είναι δύο καλοσχηματισμένα, όμορφα τόξα πάνω από τα μάτια μας. Όταν δεν έχετε ευδιάκριτο τόξο ολοκληρώνοντας το καθάρισμα, επικεντρωθείτε στο κατάλληλο σημείο, και αφαιρώντας μια – μια τρίχα να κοιτάτε το αποτέλεσμα. Αν δεν σας πέτυχε με την πρώτη, μην επιμείνετε και αν υπάρχει ατέλεια καλύψτε την με ένα μολύβι φρυδιών.

Για να διορθώσετε τα πολύ ίσια φρύδια σας μπορείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες από το πάνω μέρος, ξεκινώντας από τη μύτη προς τα έξω για να χαμηλώσετε το εσωτερικό μέρος. Ύστερα αφαιρέστε τις τρίχες που είναι κάτω από την κορυφή του φρυδιού για να φαίνεται ψηλότερο το σημείο αυτό.

Αποφύγετε το κόψιμο των φρυδιών αφήστε το για τους επαγγελματίες.

Το μολύβι φρυδιών είναι άκρως απαραίτητο για το νεσεσέρ κάθε γυναίκας. Μερικές μικρές πινελιές με το μολύβι βελτιώνουν αμέσως το σχήμα των φρυδιών – προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια ενός μαλακού καφέ μολυβιού, σχεδιάστε το μήκος τους και γεμίστε τα φρύδια μ’ ένα μολύβι για να τονίσετε το σχήμα τους, κάνοντας μικρές κινήσεις προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες. Εάν είστε υπομονετική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια σκιά για να βάψετε μόνο τις τρίχες και όχι το δέρμα. Αυτό το τελευταίο θα βοηθήσει στον να μην σας αγριεύει το αποτέλεσμα.

Το χρώμα του μολυβιού θα το διαλέξετε ανάλογα με το χρώμα των φρυδιών σας. Για ξανθιά φρύδια προτιμήστε το ανοιχτό καφέ, για καφέ φρύδια χρησιμοποιήστε το φωτεινό καφέ και για τα σκούρα καφέ φρύδια προτιμήστε το σοκολατί. Σε όλες τις περιπτώσεις αποφύγετε το μαύρο γιατί αγριεύει το βλέμμα.

Όταν ολοκληρώσετε την αποτρίχωση, χτενίστε τα φρύδια με το ειδικό βουρτσάκι.

 

Διαβάστε επίσης