Σεξ στο πρώτο ραντεβού. Ναι ή όχι;

Σεξ στο πρώτο ραντεβού. Ναι ή όχι; Σεξ στο πρώτο ραντεβού. Ναι ή όχι;

Το να κάνεις ή όχι σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι ένα ζήτημα που θα απασχολεί πάντα τις περισσότερες γυναίκες και πολλούς άντρες. Αν και οι γυναίκες δεν έχουν πια στόχο τον γάμο ή τη μόνιμη σχέση σε πρώτο πλάνο, βγαίνουν ραντεβού έχοντας ακόμη τη σκιά του πάνω από τον αυθορμητισμό τους, και αυτό επηρεάζει σίγουρα τις …κινήσεις τους.

Τα διπλά μηνύματα

Όταν ξεκινά μια γνωριμία, συνήθως, αντιδρούμε αυτόματα σηκώνοντας με αγωνία το τηλέφωνο για να πάρουμε τη βοήθεια του κοινού! Πώς να ντυθούμε, πώς να το χειριστούμε, τι να πούμε ή τι να μην κάνουμε! Οι άλλοι ακούν με προσοχή, και τέλος, με τις καλύτερες προθέσεις, δίνουν τη γνώμη τους. Αφού περάσουν ώρες, οικογενειακό περιβάλλον, φίλοι και γνωστοί στριφογυρίζουν βουίζοντας στα αυτιά μας: «Πρόσεχε!», «Να είσαι υπομονετική!», «Μη βιαστείς!», «Μη διανοηθείς να… περπατήσεις όλα τα βήματα μιας σχέσης από την πρώτη συνάντηση!». Όλα αυτά όμως, αν τολμήσουμε να τα μεταφράσουμε με ακρίβεια, θα ακουστούν κάπως έτσι: «Μην τον ερωτευθείς από την πρώτη στιγμή!» ή «Μην ενθουσιαστείς!» ή «Έλεγξε με επιτυχία όλες τις ορμές σου!» ή «Βάλε λογική και στόχο σε πρώτο πλάνο!» ή «Αν θέλεις να κάνεις μια επιτυχημένη σχέση, μη λες αυτό που αισθάνεσαι!» ή «Μην είσαι ο εαυτός σου, αλλά αυτή που νομίζεις ότι θα ήθελε ο άλλος!». Έτσι, ενώ είχαμε σηκωθεί από τα χαράματα για να προλάβουμε μανικιούρ και κομμωτήριο, και αργά το απόγευμα μετά τη δουλειά παραλάβαμε τρέχοντας το σέξι μαύρο μπουστάκι μας από το καθαριστήριο, στο τέλος βρισκόμαστε αντιμέτωπες με έναν καθρέφτη που μας προειδοποιεί αυστηρά και με μισό μάτι: «Κοίτα να φανείς έξυπνη! Πρόσεξε να μην κάνεις τα ίδια λάθη πάλι!».

Κάπως έτσι, μια νέα γυναίκα συνήθως προσπαθεί να ακολουθήσει την πεπατημένη γιατί φοβάται να μη φανεί ελευθερίων ηθών, ενώ αντίστοιχα ο νέος άντρας φοβάται να ζητήσει αυτό που πραγματικά θέλει (χωρίς να σημαίνει ότι έχει μόνο αυτό στα σχέδιά του) για να μη χαρακτηριστεί υπερβολικά σεξουαλικώς ανήσυχος. Βέβαια κανείς δεν μας έχει πει με ποιον τρόπο να τα πραγματοποιήσουμε όλα αυτά, όταν το μυαλό και το σώμα ζητούν άλλα. Που σημαίνει ότι, για να μπορέσουμε να αντιταχτούμε στη βιολογική μας ανάγκη, ή καλύτερα στην επιθυμία και στη θέλησή μας, θα πρέπει να κατέχουμε εκ φύσεως ένα τουλάχιστον Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας. Όμως η βεβιασμένη προσποίηση το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να μας κάνει αμήχανες καρικατούρες. Ο ένας παίρνει από τον άλλον διπλά μηνύματα, και τα λανθασμένα ή απορημένα συμπεράσματα προστίθενται άτσαλα από συνάντηση σε συνάντηση, υποχρεώνοντας τους δύο πιθανούς μελλοντικούς συντρόφους σε απίστευτες σπαζοκεφαλιές: «Αφού δείχνει πως με θέλει, γιατί δεν δέχεται να της κάνω το τραπέζι σπίτι μου;» ή «Το πιστεύεις ότι με κοίταζε με πάθος αλλά μου μιλούσε για τα παιδικά του χρόνια;».

Νόμος Vs τύχη

Η κοινωνία πολύ συχνά, αν όχι πάντα, θέτει άγραφους νόμους σε σχέση με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να χειραγωγούμε το βασικό μας ένστικτο για να πετύχουμε μια καλή τύχη. Αυτό σημαίνει ότι, για να υπάρχει μέλλον σε μια γνωριμία, και κοινώς για να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού, θα πρέπει το σεξ απλώς να περιμένει. Όμως με το να μη διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, βρίσκοντας χιλιάδες τρόπους για να καλύψουμε επιμελώς την ερωτική μας επιθυμία, ουσιαστικά την ευνουχίζουμε, οδηγώντας την πιθανή σχέση μας στην καταστροφή της. Ποιος θέλει για σύντροφο κάποιον που υποκρίνεται ή λέει ψέματα; Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει να θέλουμε ή να μη θέλουμε εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό. Και αυτό σημαίνει ότι, ναι, μπορεί να θέλω κάποιον σεξουαλικά από την πρώτη φορά που θα τον δω.

Πότε λέμε όχι

Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν πρακτικά στο ζευγάρι να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του (π.χ. υπάρχουν στη συνέχεια προγραμματισμένες δουλειές που δεν μπορούν να αναβληθούν), τότε η επιθυμία μπορεί να περιμένει. Όχι όμως και η έκφρασή της. Δεν είναι ανάγκη, επειδή οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε σεξ, να αποφύγουμε να το εκφράσουμε λεκτικά. Η προσμονή και η αναμονή, συνήθως είναι πολύ δελεαστικές και μπορούν να ανεβάσουν την ερωτική ατμόσφαιρα. Όταν δύο άνθρωποι επιθυμούν ο ένας τον άλλον και επικοινωνούν ξεκάθαρα, σημαίνει ότι μπορούν να προχωρήσουν σε όποιο βήμα θέλουν, όπως θέλουν, χωρίς παρεξηγήσεις και αναστολές

Τι λένε οι έρευνες;

Το να κάνεις ή όχι σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι ένα ζήτημα που θα απασχολεί πάντα τις περισσότερες γυναίκες και πολλούς άντρες. Σύμφωνα με τις έρευνες, υπάρχουν ενδείξεις ότι όταν ένα ζευγάρι καθυστερεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή αυξάνει τις πιθανότητες να έχει μια πιο ποιοτική σχέση. Εξάλλου η λίγη αναμονή καλό κάνει αφού ανεβάζει την επιθυμία στα κατακόρυφα. Γενικότερα το σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν σημαίνει κάτι κακό για την ηθική μας. Μόνοι μας ορίζουμε τον εαυτό μας και το ποιες είμαστε. Μέσα από την γενικότερο χαρακτήρα μας και την συμπεριφορά μας διαφαίνεται και η ηθικότητα μας. Αν πάλι ο χαρακτήρας μας δεν έχει ηθικούς φραγμούς είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα άντρα. Τώρα τι γνώμη θα έχει αυτός για εμάς για ένα πιο τολμηρό χαρακτήρα μεγάλη σημασία δεν έχει.

Τελικά, να κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Το αν είναι σωστό μπορείτε να το αποφασίσετε εσείς οι ίδιες και κανείς άλλος. Σκεφτείτε τι θέλετε από τον άλλο, και δώστε το μήνυμα ξεκάθαρα. Εάν αυτό που επιθυμείτε είναι εκείνη τη στιγμή να κάνετε σεξ, και το ένστικτό σας επιμένει, τότε δεν έχετε παρά να αφεθείτε. Ωστόσο, κάτι που πρέπει να θυμάστε σε όλα τα ραντεβού, είναι ότι με κάθε τρόπο πρέπει να προστατέψετε τον εαυτό σας από ανεπιθύμητα νοσήματα. Αν πάλι σας απασχολούν και οι ηθικοί σας φραγμοί τότε σκεφτείτε πως η έννοια του καλού κοριτσιού ορίζεται με άλλα μέτρα και σταθμά, και αυτό που εκτιμάται πλέον και χαρακτηρίζει κάποιον σε μια σχέση είναι η ειλικρίνεια, ο αυτοσεβασμός αλλά και η διεκδίκηση. Είτε στο πρώτο είτε στο δέκατο ραντεβού, το σεξ από μόνο του είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την πορεία μιας σχέσης.

 

Διαβάστε επίσης