Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκό

Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκό Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκό

Η χρήση του λευκού και του μαύρου χώματος στη διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και «θεατρικό» ντεκόρ σε κάθε σπίτι. Ανακαλύψτε πως να εκμεταλλευτείτε τον συνδυασμό των δύο απλών χρωμάτων, για να ενισχύεται και στην πράξη την διακοσμητική σας άποψη.

Υπάρχει ένας κανόνας στη διακόσμηση που λέει «κάθε δωμάτιο μπορεί να διαθέτει μια πινελιά μαύρου». Μπορεί αυτό, βέβαια, να ακούγεται παράξενο, αν έχετε ένα δωμάτιο σε παστέλ τόνους. Χρησιμοποιώντας, όμως, το μαύρο, προσθέτετε μια χρωματική βάση και ένα σοφιστικέ λουκ στο χώρο σας. Το μαύρο στα αξεσουάρ, στα μικρά έπιπλα, σε κάποιον τοίχο ή σε ένα ξεχωριστό κομμάτι του σπιτιού θα τραβήξουν τη ματιά και θα απαλύνουν κάθε υπερβολή στη διακόσμηση. Το μαύρο αποτελεί από μόνο του διακόσμηση. Αλλά για να αποκτήσουν οι χώροι σας μια πραγματικοί λάμψη συνδυάστε το μαύρο με το λευκό.

Ιδέες

Η συνδυαστική χρήση του μαύρου και του λευκού δίνει μια φρέσκια, καθαρή, σοφιστικέ και κομψή άποψη στο δωμάτιο και ταιριάζει σε όλα τα διακοσμητικά στιλ. Δείτε μερικούς τρόπους να την εφαρμόσετε στο σπίτι σας. Ένα ασπρόμαυρο πάτωμα είναι μια καλή αρχή. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν το μαύρο μάρμαρο με λευκά παραλληλόγραμμα κομμάτια ανάμεσά του, λευκά κεραμικά κομμάτια με μαύρη μπορντούρα, ασπρόμαυρα τετράγωνα (τύπου σκακιέρα) και μαύρο πάτωμα με λευκές στάμπες ή το αντίθετο.

Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκόΤους τοίχους μπορείτε να τους βάψετε λευκούς ή ιβουάρ, ως το τέλειο φόντο για κορνίζες με φωτογραφίες, καθρέφτες και έργα τέχνης. Διαλέξτε σκουρόχρωμο ξύλο ή βαμμένες μαύρες κορνίζες. Οι πίνακες θα δείξουν εξίσου όμορφοι αν περιέχουν λευκό, μαύρο ή κόκκινο και χρυσό, για αντίθεση.

Ένα μικρό δωμάτιο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε ως χρωματική βάση το συνδυασμό άσπρου – μαύρου. Ένα μπάνιο στο οποίο θα τοποθετήσετε μαύρο μάρμαρο, άσπρο νεροχύτη και χρυσά αξεσουάρ δείχνει ιδιαίτερα κομψό. Συμπληρώστε με αφράτες, χνουδωτές πετσέτες με μαύρους φιόγκους.

Τα λευκά σεντόνια και παπλώματα είναι ότι καλύτερο για την κρεβατοκάμαρά σας. Προσθέστε στο κάτω μέρος του κρεβατιού ένα ασπρόμαυρο ριχτάρι, μαξιλάρια και μία άνετη μαύρη πολυθρόνα. Για τις εποχιακές σας διακοσμητικές αλλαγές, να έχετε μια ποικιλία από μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα: το ροζ, το κίτρινο ή το πράσινο είναι κατάλληλα για το καλοκαίρι, ενώ το κόκκινο, το σκούρο πράσινο, το χρυσό και το ασημί ενδείκνυνται για το χειμώνα. Όταν ψωνίζετε υφάσματα, να επιλέγετε τα πολύχρωμα με κάποιες μαύρες πινελιές στο ντεσέν τους. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο μαύρο στο δωμάτιο με κάποια λαμπατέρ, ένα τραπεζάκι, κορνίζες, μαξιλάρια ή μια βαμμένη -εξωτερικά- πόρτα.

Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκό

Στο εξοχικό

Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκόΣε πολλά εξοχικά σπίτια, συνδυάζονται το λευκό και το μαύρο με υπέροχα αποτελέσματα. Τοποθετήστε ένα σκούρο γκρι πατάκι ή χαλί. Μην πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο αν βάψετε όλους τους τοίχους στο ίδιο χρώμα. Διαλέξτε ένα έντονο και ζωντανό χρώμα για το πιο κεντρικό σημείο. Προσθέστε έργα τέχνης με χρώμα, τονίστε με ματ ή γυαλιστερά ασημένια αντικείμενα και συνδυάστε τα με μοντέρνα υφάσματα.

Ακόμη και σ’ ένα πιο παραδοσιακό στιλ σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα το συνδυασμό, όπως στο μπάνιο ή βάζοντας τραπεζομάντιλα και μαξιλάρες σ’ αυτές τις αποχρώσεις. Κρεμάστε μια συλλογή από μαύρα σιδερένια εργαλεία σε κάποιον τοίχο του καθιστικού ή απλώστε ένα μεγάλο ριχτάρι πάνω στο κρεβάτι σας. Μαύρα σιδερένια αντικείμενα είναι πολύ εύκολο να βρείτε στην αγορά. Συνδυάστε μαύρο μεταλλικό τραπέζι με γυάλινη βάση, σιδερένια κηροπήγια ή λάμπες στο καθιστικό και αντίστοιχες ραφιέρες στο γραφείο του σπιτιού.

Χρωματικές αντιθέσεις σε μαύρο και λευκό

Για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τραπέζι του σαλονιού ή του καθιστικού, στολίστε το με μαύρα ή λευκά πορσελάνινα είδη. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο καλό. Συνδυάστε τα με μικρότερα αντικείμενα σε κίτρινο χρώμα για μια χρωματική πινελιά στο ντεκόρ. Τοποθετήστε τραπεζομάντιλα και αξεσουάρ σε μαύρο ή κάποιο άλλο έντονο χρώμα. Χρησιμοποιήστε το λευκό και το μαύρο σε συνδυασμό, μεμονωμένα ή με άλλα ζωντανά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα κλασσικό και απλό στιλ.

 

Διαβάστε επίσης