Γιορταστικό απόγευμα με τους παππούδες

Γιορταστικό απόγευμα με τους παππούδες Γιορταστικό απόγευμα με τους παππούδες

Τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων σχολικών αργιών καλό είναι να δίνεται στους παππούδες η ευκαιρία να ανταμώσουν με τα εγγόνια τους.

Πολλά εγγόνια για διάφορους λόγους ζουν μακριά από τους παππούδες τους και έτσι η επαφή μεταξύ τους δεν είναι τόσο συχνή. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτούν οι παππούδες τα εγγόνια τους ή και το αντίθετο. Μπορούν να περάσουν θαυμάσιες στιγμές μαζί τους αλλά και τα εγγόνια τους έχουν την ανάγκη να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους, τις ημέρες αυτές των σχολικών διακοπών, χωρίς τους περισπασμούς των μαθημάτων και των άλλων δραστηριοτήτων τους.

Μια θαυμάσια ιδέα είναι να οργανώσετε ένα απόγευμα όπου παππούδες, γονείς και παιδιά θα περάσετε μαζί. Χρησιμοποιήστε το σερβίτσιο τσαγιού που σας έχει δωρίσει η γιαγιά των παιδιών (μητέρα ή πεθερά σας) ή στρώστε το τραπέζι του καθιστικού με το τραπεζομάντιλο που σας κέντησε και οργανώστε ένα ‘τσάι πάρτι’ για την οικογένεια μόνο! Φροντίστε να υπάρχει στην κανάτα αρωματικό τσάι και μερικά πιατάκια με διάφορα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και μπισκότα (από της συνταγές της γιαγιάς), το οικογενειακό άλμπουμ, μια απαλή μουσική και… η γιορτή μπορεί να ξεκινήσει.

Μεταξύ… τσαγιού και μπισκότων θα ειπωθούν τα πιο ευχάριστα πράγματα, τα εγγόνια θα χαρούν τις ιστορίες του παππού και της γιαγιάς για… περασμένα Χριστούγεννα… θα δουν οικογενειακές φωτογραφίες από τα παλιά. Οι παππούδες θα δώσουν τις συμβουλές τους στα εγγόνια τους και αυτά με τη σειρά τους θα καταλάβουν την αγάπη που κρύβουν στην καρδιά τους γι’ αυτά οι παππούδες τους.

Στιγμές ανεπανάληπτες, γεμάτες αγάπη και φροντίδα… στιγμές που θα φέρουν και σ’ εσάς ευχάριστες αναμνήσεις και συγκίνηση. Αυτές οι ανεπίσημες στιγμές, πριν ή μετά την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς είναι ίσως περισσότερο πολύτιμες από αυτές ανήμερα των μεγάλων αυτών εορτών. Τότε το κλίμα είναι πιο επίσημο και οι περισπασμοί από την τήρηση των εθίμων πολλοί. Οργανώστε λοιπόν ένα απόγευμα αφιερωμένο αποκλειστικά στους παππούδες και είναι βέβαιο πως θα δώσετε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

 

Διαβάστε επίσης