Ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο σύντροφός σας είναι μακριά

Ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο σύντροφός σας είναι μακριά Ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο σύντροφός σας είναι μακριά

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει. Μήπως όμως το ταίρι σας θα είναι μακριά; Είτε πρόκειται για μια σχέση εξ αποστάσεως, είτε ήρθαν έτσι τα πράγματα και εκείνη τη μέρα θα είστε χωριστά, υπάρχουν πολλοί  τρόποι για να γιορτάσετε τη μέρα των ερωτευμένων μαζί.

Το μεγάλο μυστικό είναι να διατηρήσετε την επικοινωνία σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Η τεχνολογία μας βοηθά πολύ εδώ. Αν είστε κοντά σε υπολογιστή μπορείτε να μιλάτε με ένα από τα χιλιάδες προγράμματα συνομιλίας που υπάρχουν ή αν υπάρχει δυνατότητα προτιμήστε τη συνομιλία μέσω βίντεο. Αν ο σύντροφός σας δεν έχει κάμερα και αυτό είναι το πρόβλημα, κάντε του δώρο μια κάμερα για τον υπολογιστή η οποία θα φροντίσετε να παραδοθεί τη μέρα της γιορτής.

Αν πάλι δεν σας εξυπηρετεί ο υπολογιστής υπάρχουν και τα κινητά. Η μέρα είναι ρομαντική άρα μια ωραία ιδέα είναι να ανταλλάσετε γλυκές αναμνήσεις από τη διάρκεια της σχέσης σας, να θυμηθείτε τις πιο όμορφες στιγμές και να ξαναζωντανέψετε τον έρωτα. Αν τα λόγια σας δυσκολεύουν μπορείτε να κάνετε το γνωστό, να δανειστείτε στίχους τραγουδιών και ποιημάτων για να πείτε αυτά που νιώθετε.

Ανταλλάξτε δώρα!

Αν το επιτρέπει η απόσταση προτιμήστε να τα στείλετε με courier για να παραδοθούν τη μέρα που θέλετε και στο σημείο που θέλετε. Αντί για ένα μεγάλο ακριβό δώρο, μια άλλη ιδέα είναι τα πολλά μικρά δώρα που θα παραδίδονται στη διάρκεια της μέρας και θα κρατήσουν αμείωτο τον ενθουσιασμό. Για παράδειγμα λουλούδια, σοκολατάκια, ένα μπουκάλι κρασί, κάτι συμβολικό, μια κάρτα με ευχές, ένα CD με ερωτικά τραγούδια κ.λπ.

Διατηρήστε το ρομαντισμό!

Το επιβάλλει η μέρα! Με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε ξεχάσει κάποιες συνήθειες γιατί φυσικά υπάρχουν πλέον ευκολότεροι τρόποι. Όμως, τη στιγμή που είναι πανεύκολο να κατεβάσουμε όποιο τραγούδι θέλουμε από το Ίντερνετ, σκεφτείτε πόση αξία έχει να βρείτε το αγαπημένο τραγούδι του συντρόφου σας σε δίσκο βινυλίου! Ή ακόμα και να γράψετε μια κασέτα με τραγούδια ή με ηχογραφημένο μήνυμα! Ακόμη, εξαντλήστε όλο το ρομαντισμό σας γράφοντας ένα γράμμα. Αναλόγως σε ποιά εποχή μεγαλώσατε και ποιά εποχή ερωτευτήκατε, χρησιμοποιήστε τις κοινές σας αναμνήσεις και εμπειρίες για να θυμηθείτε τις εποχές αυτές. Γιατί αυτό είναι ρομαντισμός!

Φυσικά αν είστε υπέρμαχοι της τεχνολογίας δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να είστε ρομαντικοί. Αντί για δίσκο βινυλίου στείλτε στον αγαπημένο σας ένα mp3 player γεμάτο με ερωτικά τραγούδια και με αγαπημένα κομμάτια και των δυο. Αντί για κασέτα, μπορείτε να γράψετε ένα βίντεο με τις ευχές σας και το ρομαντικό γράμμα μπορεί φυσικά να πάρει τη μορφή e-mail. Άλλη μια όμορφη ιδέα είναι ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ με κοινές σας φωτογραφίες (virtual scrapbook) που θα σας κάνει να αναπολήσετε τις όμορφες στιγμές. Θα βρείτε πολλές ιδέες στο Ίντερνετ και σε αντίθεση με τα απλά άλμπουμ μπορείτε να προσθέσετε και μουσική!

Κανονίστε ραντεβού!

Βεβαίως! Εντάξει σίγουρα τίποτα δεν αντικαθιστά το να μπορούσατε να είστε μαζί, αλλά αυτό που μας δένει με τους ανθρώπους είναι οι κοινές εμπειρίες. Οπότε κανονίστε να αφιερώσετε κάποιες ώρες της ημέρας, ντυθείτε, ετοιμαστείτε και κάντε βίντεο-κλήση. Με ανοιχτή τη βίντεο-συνομιλία ετοιμάστε παράλληλα φαγητό ή απλά απολαύστε το γεύμα σας. Πείτε τα νέα σας, ανταλλάξτε ευχές και κομπλιμέντα όπως θα κάνατε σε ένα κανονικό ραντεβού και τέλος δείτε μαζί μια ταινία! Έτσι θα μπορείτε να τη σχολιάσετε μετά παρέα και να ανταλλάξετε απόψεις, να θυμηθείτε τις καλές ατάκες και όλα τα σχετικά. Τέλος, για τους αθεράπευτα ρομαντικούς που θέλουν να μοιράζονται τα πάντα με τους αγαπημένους τους, χωρίστε όλα τα δώρα στη μέση! Καλύτερα χωρίς να τα καταστρέψετε… Μοιράστε το μπουκέτο με τα λουλούδια και τη σοκολάτα στα δύο και στείλτε το άλλο μισό στο ταίρι σας! Έπειτα απολαύστε τα μαζί καθώς θα μιλάτε στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή.

Αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται και πολύ λογικά θυμηθείτε πως στον «ρομαντισμό» το κυρίαρχο στοιχείο είναι το συναίσθημα αντί της λογικής! Και μια μέρα σαν κι αυτή σκοπό έχει να θυμηθούμε γιατί έχουμε σχέση, γιατί έχουμε επιλέξει τους συγκεκριμένους ανθρώπους για συντρόφους μας και μετά να τους το εκφράσουμε κιόλας για να ανανεώσουμε τη σχέση αυτή!

 

Διαβάστε επίσης