Το σεξ μετά το γάμο

Το σεξ μετά το γάμο Το σεξ μετά το γάμο

O γάμος –και γενικότερα η συμβίωση– δεν είναι πάντα μία ρομαντική κατάσταση που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία! Κάθε ζευγάρι δίνει καθημερινά «εξετάσεις» για να μην αφήσει τη σχέση του να τελματώσει.

H επίτευξη τόσο της καλής επικοινωνίας όσο και της ισορροπημένης ερωτικής ζωής είναι απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης συμβίωσης. Το άγχος της καθημερινής ζωής, η απόκτηση παιδιών αλλά και η ρουτίνα πολλές φορές είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική σχέση του ζευγαριού.

O ερχομός ενός παιδιού αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, ένα ευτυχές γεγονός, το οποίο, όμως, συνοδεύεται από μια σειρά αλλαγών. Πολλά ζευγάρια βλέπουν τη σεξουαλική τους ζωή να μπαίνει σε 2η μοίρα μετά τον ερχομό ενός μωρού. O λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι απαραίτητα η απουσία έλξης ανάμεσα στους δύο συντρόφους, αλλά το γεγονός ότι και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δικαιολογίες του στιλ «Είμαι πολύ κουρασμένος σήμερα» ή «Δεν θέλω να ξυπνήσουμε το μωρό» ακούγονται από το στόμα και των δύο ερωτικών συντρόφων και σύντομα οι προσπάθειες για την αναζωπύρωση του πάθους σταματούν. Το να περάσετε μία περίοδο κρίσης στην ερωτική σας ζωή είναι απολύτως φυσιολογικό, το να συνεχιστεί όμως αυτή η περίοδος επ’ άπειρον θα κάνει τελικά ζημιά στη σχέση σας. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναλογιστείτε γιατί απομακρυνθήκατε ο ένας από τον άλλον. Στη συνέχεια να μιλήσετε με το σύντροφό σας, χωρίς ντροπές ή υπονοούμενα. Εκθέστε του ξεκάθαρα τις απόψεις σας και συζητήστε από κοινού ώστε να βάλετε «τελεία» στη μεταξύ σας αποξένωση. Στο κάτω-κάτω, το παιδί σας μεγαλώνοντας θα θέλει να σας βλέπει χαρούμενους κι ερωτευμένους και όχι ως δυο ξένους!

«Θα ξυπνήσουμε το μωρό!»

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αφού αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, χάνουν κάθε ερωτικό ενδιαφέρον για το σύζυγό τους. Οι δικαιολογίες που παρουσιάζουν έχουν πάντα άμεση σχέση με το παιδί, που όπως είναι φυσικό έχει άμεση προτεραιότητα. Μια τέτοια στάση οφείλεται συχνά και στη διαταραχή των ορμονών ύστερα από τη γέννα, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τη γυναικεία ψυχολογία.

Μια άλλη αιτία έχει να κάνει με την έντονη αίσθηση της υπερπροστατευτικότητας που αναπτύσσουν αρκετές νέες μητέρες. Μπορεί ακόμη μια γυναίκα που έχει μόλις γεννήσει να μην νιώθει και ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το σώμα της. Τα περιττά κιλά, οι ραγάδες και η χαλάρωση του στήθους την οδηγούν σταδιακά στην απώλεια της σεξουαλικότητάς της.

O άντρας λοιπόν είναι εκείνος που θα πρέπει να δείξει στη σύντροφό του ότι συνεχίζει να την θέλει ερωτικά. Εξάλλου, κάπως θα πρέπει να της ανταποδώσει το δώρο που του έκανε, το να γεννήσει δηλαδή το παιδί του! O τρόπος που θα την αντιμετωπίσει θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα σεξουαλική πορεία τής μεταξύ τους σχέσης. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άντρες, είναι το να μην πλησιάζουν ερωτικά τη γυναίκα τους, για να μην τη φέρουν σε δύσκολη θέση. H στάση τους αυτή όμως έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα τελικά να νιώσει απόρριψη.

Οι μπαμπάδες δεν «πειράζουν» τις μαμάδες

Υπάρχει ωστόσο και η άλλη όψη του νομίσματος. Κάποιοι νέοι μπαμπάδες νιώθουν ότι διαπράττουν «ασέβεια» όταν αποζητούν την ερωτική συντροφιά της γυναίκας τους. Από τη στιγμή που η γυναίκα φέρει στον κόσμο το μωρό της, στα μάτια πολλών συζύγων παίρνει μια «ιερή μορφή», η οποία δε θα πρέπει να βεβηλωθεί με την πράξη του έρωτα. Στην περίπτωση αυτή η γυναίκα θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να δείξει στο σύντροφό της ότι, δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει μόνο ως μητέρα. Δεν θα πρέπει οι μαμάδες να «κρύβετε» τη θηλυκότητά σας ή να παραμελήσετε τον εαυτό σας. Φλερτάρετε με τον σύντροφό σας, σαν να θέλετε να τον κατακτήσετε από την αρχή, και γρήγορα εκείνος θα πέσει –και πάλι- στα δίχτυα σας!

H έλλειψη χρόνου

Ένα παιδί σαφώς και φέρνει τα «πάνω-κάτω» στη ζωή του ζευγαριού και περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε όμως να ζητήσετε από τη γιαγιά ή κάποιο άλλο έμπιστό σας άτομο, να φυλάξει το μωρό για λίγες ώρες, για να οργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο. Δείξτε την αγάπη σας με ένα τρυφερό φιλί πριν φύγετε για τη δουλειά ή με κάποιο αναπάντεχο δώρο ανεξαρτήτως γιορτών και επετείων.

Προτάσεις για «άτακτους» γονείς!

  • Πείτε «ναι» σε ένα ρομαντικό διήμερο στο βουνό. Το Ναύπλιο, η Ύδρα, το Πήλιο ή η Αράχωβα αποτελούν τους ιδανικούς προορισμούς. Βρείτε ένα δωμάτιο με όμορφη θέα και αναθερμάνετε τη σχέση σας.
  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο σύντροφό σας. Συζητήστε μαζί του ό,τι σας απασχολεί και ζητήστε του να κάνει το ίδιο. Η ειλικρίνεια είναι το βασικότερο συστατικό μιας ισορροπημένης σχέσης. Ακόμα και τα καυγαδάκια λειτουργούν σαν αλατοπίπερο για τη σχέση σας!
  • Μην αφήνετε τρίτους να παρεμβαίνουν στην προσωπική σας ζωή. Όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις τους, συνήθως φθείρουν τη σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι.
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και μην τριγυρνάτε ατημέλητοι, ακόμη κι αν είστε όλη μέρα μέσα στο σπίτι.
  • Το μωρό σας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή σας, αλλά όχι και το μόνο. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και για άλλα θέματα εκτός από το παιδί.
  • Κάντε έρωτα όσο πιο συχνά μπορείτε με την καρδιά σας και όχι μόνο γιατί σας το ζητάει ο σύντροφός σας.

Να θυμάστε πως ο χρόνος δεν είναι εχθρός μας, αλλά φίλος μας! Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε, γι’ αυτό χαρείτε την ζωή σας και μην κάνετε τα εύκολα δύσκολα. Χαρείτε τον ερχομό του μωρού σας και φροντίστε να διατηρήσετε τη σχέση σας με τον καλό σας σε υψηλά επίπεδα. Εξάλλου, είστε μαζί για να στηρίζετε ο ένας τον άλλον!

 

Διαβάστε επίσης