Παλτό: Το πιστό σας χειμωνιάτικο ρούχο

Παλτό: Το πιστό σας χειμωνιάτικο ρούχο Παλτό: Το πιστό σας χειμωνιάτικο ρούχο

Ανάμεσα σε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα, το παλτό πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Σε αντίθεση με πολλά άλλα πανωφόρια, όπως μπουφάν και σακάκια, το παλτό μπορεί να φορεθεί σε όλες τις εξόδους, επίσημες και casual, καθορίζοντας το στιλ που θέλει να πλασάρει ο καθένας σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, υπερκαλύπτοντας ό,τι άλλο μπορεί να φοριέται κάτω από αυτό.

Ζεστά, πρακτικά και στυλάτα, τα γυναικεία παλτό μπορούν να προσθέσουν πόντους σε μια εμφάνιση και να αναδείξουν ρούχα που διαφορετικά θα έμεναν καταχωνιασμένα στη ντουλάπα. Σε διάφορα μήκη και σχέδια, όπως ημίπαλτο, καπαρντίνα ή μπροκάρ μαντό, το παλτό βάζει την τελευταία και βασικότερη πινελιά σε κάθε εμφάνιση.

Ο ρόλος του λοιπόν στη γυναικεία γκαρνταρόμπα είναι πρωταγωνιστικός. Φοριέται άνετα πάνω από ένα φόρεμα ή ένα μεσάτο γυναικείο μπουφάν ή σακάκι και ταιριάζει ιδανικά με κάθε είδους παντελόνι. Στην πιο σπορ εκδοχή του, το χειμωνιάτικο παλτό φοριέται ως μπουφάν πάνω από φόρμες ή casual σύνολα.

Σήμερα υπάρχουν τόσα παλτό στην αγορά, όσες και οι γυναικείες ανάγκες. Από τη μια, υπάρχουν αυτοί που προτιμούν τα κλασικά και ακριβά παλτό άριστης ποιότητας, που θα τους τυλίξουν στη ζεστασιά τους για πολλά χρόνια. Από την άλλη, υπάρχουν οι πιστοί ακόλουθοι των εκάστοτε fashion trends, που επηρεάζουν αναπόφευκτα και τα πανωφόρια, οι οποίοι αρέσκονται να αλλάζουν παλτό κάθε χειμώνα. Όλοι όμως τα λατρεύουν.

Παλτό: Το πιστό σας χειμωνιάτικο ρούχο

Διαλέξτε το παλτό σας. Υλικό, σχήμα, μέγεθος, χρώμα.

Ένα προσεκτικά επιλεγμένο παλτό μπορεί να μας ζεστάνει για πολλούς συναπτούς χειμώνες: Οι μόδες τους δεν μεταβάλλονται ιδιαίτερα συχνά, και τα χρώματα του χειμώνα δεν έχουν, αυτό που θα λέγαμε, «ευρεία γκάμα» -με μερικές εξαιρέσεις πάντα, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δερμάτινα και γούνες, καμηλό και μάλλινα, συνθετικά και βαμβακερά, αλλά και πολλοί συνδυασμοί όλων αυτών, διευρύνουν τις επιλογές σας.

Τα μήκη των παλτό εξαντλούν κάθε γούστο: midi μέχρι το γόνατο, μακρύ ως την γάμπα, κοντό μέχρι τους μηρούς, αλλά και… μίνι για να δείξετε τα καλλίγραμμα πόδια σας!

Παλτό που αγκαλιάζουν το σώμα, αλλά και ριχτά. Σε γραμμή «άλφα», σε μιλιτέρ στιλ, με γιακά ή με τελείωμα V, δετά στη μέση και ασύμμετρα που είναι πιο φαρδιά στους ώμους και τον γιακά.

Και μην ξεχνάτε τα oversize παλτά. Ένα υπερμέγεθες παλτό πρέπει να φαίνεται ότι φοριέται ως fahion statement.

Μονόχρωμα παλτό σε αυστηρές γραμμές, ρετρό και γεωμετρικά σχήματα, είναι μερικά μόνο από τα πιο κλασικά μοτίβα.

Must οι σκούρες γήινες αποχρώσεις όπως εκείνη της ελιάς, το άσπρο, το μαύρο και το γκρι -ξεχωριστά ή συνδυασμένα μεταξύ τους. Κλασσικές οι απαλές γήινες αποχρώσεις, το μπεζ, το καφέ, το εκρού. Προκλητικές οι ζωηρές αποχρώσεις, το βαθύ πορτοκαλί, το μπορντό, το μοβ, το βαθύ μπλε, το κυπαρισσί και το κίτρινο. Must και κάθε έντονο χρώμα που θα σπάει τη μονοτονία τής γενικά μουντής χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας.

 

Διαβάστε επίσης