Feng Shui στην πολυκατοικία

Feng Shui στην πολυκατοικία Feng Shui στην πολυκατοικία

Στα αστικά περιβάλλοντα, η επιλογή κατοικίας σε συνδυασμό με το Feng Shui έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους περιορισμούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μη αυτόνομες κατοικίες, δηλαδή για διαμερίσματα πολυκατοικιών. Το Feng Shui είναι βασικό κριτήριο στην αναζήτηση του σωστού διαμερίσματος με την απαραίτητη θετική ενεργεία που χρειάζεστε στη ζωή σας, και σε μια πολυκατοικία μάλλον θα πρέπει να μοιραστείτε αυτήν την ενέργεια με τους άλλους ενοίκους.

Και αν στην επιλογή διαμερίσματος ο προσανατολισμός της εισόδου του είναι βασικό κριτήριο (καλύτερος είναι ο Δυτικός αλλά και ο Ανατολικός προσανατολισμός), δεν ισχύει το ίδιο και για τον προσανατολισμό της κυρίας εισόδου της πολυκατοικίας. Εδώ τα κριτήρια έχουν να κάνουν με το μέγεθος και την αισθητική όλου του του κτηρίου, της εισόδου και του προθαλάμου, και με το πως επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το τσι.

Η κύρια είσοδος μιας πολυκατοικίας βλέπει κατευθείαν στο εξωτερικό, όπως ακριβώς και η εξώπορτα μιας μονοκατοικίας. Όπως και στις μονοκατοικίες το μέγεθος της πρέπει να είναι ανάλογο με αυτό του κτιρίου.

Μια μεγάλη είσοδος σε ένα μικρό κτίριο επιτρέπει στο ευεργετικό τσι να φύγει, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει το αρνητικό τσι να μπει μέσα. Μια μικρή είσοδος σε ένα μεγάλο κτίριο θα εμπόδιζε την είσοδο του ευεργετικού τσι και συγχρόνως θα παγίδευε μέσα το αρνητικό τσι.

Πολλές είσοδοι πολυκατοικιών έχουν δύο πόρτες, που χωρίζονται με ένα μικρό διάδρομο. Από την άποψη του τσι, αυτό είναι ιδανικό. Ο διάδρομος συγκρατεί το καλό τσι στο εσωτερικό, επιβραδύνοντας την ταχύτητα του, ώστε να μην μπορεί να δραπετεύσει γρήγορα από το κτίριο. Από πρακτικής πλευράς, οι διπλές πόρτες προστατεύουν το κτίριο από την κακοκαιρία.

Feng Shui στην πολυκατοικία

Ο προθάλαμος της πολυκατοικίας εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, όπως το χολ στα σπίτια: επιβραδύνει το τσι και εμποδίζει το αρνητικό τσι να μπει. Οπτικά, το χολ λειτουργεί ως προστατευτικό ανάμεσα στον ιδιωτικό χώρο του διαμερίσματος και στον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα.

Οι δάσκαλοι του Feng Shui προτείνουν να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον προθάλαμο ενός κτιρίου όταν ψάχνουμε για διαμέρισμα. Το μέγεθος που έχει ο προθάλαμος είναι ανάλογο με το μέγεθος του κτιρίου; Μας έλκει αισθητικά; Αερίζεται αρκετά; Έχει σωστή θερμοκρασία; Ο χώρος διατηρείται καθαρός και τακτοποιημένος; Είναι καλοδιατηρημένος; Είναι τα χρώματά του ουδέτερα, δημιουργούν ηρεμία;

Σε όσους προσπαθούν να διορθώσουν το Feng Shui στον ήδη υπάρχοντα προθάλαμο της πολυκατοικίας τους, οι δάσκαλοι του Feng Shui προτείνουν να μελετήσουν τους παραπάνω παράγοντες και, στη συνέχεια, να συζητήσουν τις κατάλληλες αλλαγές με τον διαχειριστή.

Η έντονη πρόσοψη γύρω από μία τέτοια μικρή είσοδο την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη, βοηθώντας έτσι στην προσέλκυση θετικής ενέργειας στο κτίριο.

Οι μπροστινές αυλές και διάδρομοι επιβραδύνουν το καλό τσι που μπαίνει στο κτίριο, ενθαρρύνοντας το να παραμείνει.

 

Διαβάστε επίσης