Βάψτε πασχαλινά αβγά με διαφορετικό τρόπο. Χειροτεχνία για παιδιά

Βάψτε πασχαλινά αυγά με διαφορετικό τρόπο. Χειροτεχνία για παιδιά Βάψτε πασχαλινά αυγά με διαφορετικό τρόπο. Χειροτεχνία για παιδιά

Το έθιμο της βαφής των αυγών είναι μια πασχαλινή παράδοση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε όλες τις οικογένειες. Ο παραδοσιακός τρόπος βαφής των αυγών γίνεται βουτώντας βραστά αυγά σε κατσαρόλα με χρωματιστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει ειδική βαφή αυγών. Ωστόσο η μέθοδος αυτή είναι κάπως μονότονη και λιγότερο διασκεδαστική για τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν στο έθιμο.

Γι’ αυτό λοιπόν σας προτείνουμε μερικές διαφορετικές ιδέες διακόσμησης πασχαλινών αυγών που είναι ιδιαίτερα εύκολες για τα παιδιά. Πάρτε λοιπόν τα άσπρα βρασμένα αυγά σας και ξεκινάμε!

Βάψιμο με πινέλο

Χρησιμοποιώντας τις ειδικές βαφές αυγών με ξύδι, ή  νερομπογιές μπορείτε να περάσετε με πινέλο τα αυγά σας, Το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο ομοιόμορφο όπως αν θα τα βουτούσατε κατευθείαν στην βαφή αλλά σίγουρα θα είναι περισσότερο «καλλιτεχνικό» και επιπλέον θα δώσει στα παιδιά τη χαρά της ζωγραφικής.

Βάψιμο με πινέλο

Με μαρκαδόρο

Για τα μικρότερα παιδιά. Χρησιμοποιήστε λευκά αυγά για να αποτυπώνονται πιο εύκολα τα χρώματα. Πολύχρωμοι μαρκαδόροι θα δώσουν όμορφο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους με χοντρή μύτη, ή φωσοφοριζέ μαρκαδόρους υπογράμμισης.

Με μαρκαδόρο

Άσπρο – Μαύρο

Χρησιμοποιώντας ψιλό πινέλο ή μαρκαδόρο, ζωγραφίζετε ομοιόμορφα γεωμετρικά σχήματα και άλλα μοτίβα πάνω στα αυγά. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε τα άσπρα αυγά σε σύγχρονα έργα τέχνης. Πρόκειται σαφώς για μια ιδέα που είναι καλύτερα να αφεθεί στα χέρια των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών που διαθέτουν λίγη παραπάνω υπομονή και καλλιτεχνικό μάτι , αλλά όπως και να ’χει τα τελικά αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Άσπρο - Μαύρο

Καφέ αυγά

Ακόμη και τα καφέ φυσικά αυγά μπορούν να δείχνουν όμορφα το Πάσχα. Ζωγραφίστε επάνω τους μικροσκοπικές λευκές τελείες χρησιμοποιώντας λευκό μαρκαδόρο νερού ή το πινελάκι από το διορθωτικό γραφής. Το λευκό κάνει υπέροχη αντίθεση πάνω στο καφέ, ωστόσο μπορείτε να πείτε στα παιδιά ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα χρώματα αν θέλουν.

Καφέ αυγά

Γκλίτερ

Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα και δεν φοβάστε μήπως λερώσουν πολύ ή αν αυτό δεν σας ενοχλεί και τόσο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε διακόσμηση με γκλίτερ. Μπορείτε στα βαμμένα αυγά να απλώσετε ανομοιόμορφα λίγη κόλλα και μετά να προσθέσετε γκλίτερ. Επίσης μπορείτε πάνω στην επιφάνεια των άβαφων αυγών να ζωγραφίσετε μεγάλους κύκλους ή άλλα σχέδια με κόλλα και να ρίξετε γκλίτερ από πάνω.

Γκλίτερ

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης