Εύκολα βήματα για όμορφες ενυδατωμένες φτέρνες

Εύκολα βήματα για όμορφες ενυδατωμένες φτέρνες Εύκολα βήματα για όμορφες ενυδατωμένες φτέρνες

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και σιγά σιγά βγάζουμε από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά μας πέδιλα, θέλουμε να τα αναδείξουμε με περιποιημένα και όμορφα πόδια.

Οι φτέρνες είναι πάντα ένα δύσκολο σημείο στην περιποίηση μιας γυναίκας. Είναι πολλές οι αιτίες που προκαλούν ξηρές και σκασμένες φτέρνες. Τα σκληρά παπούτσια είναι η βασική αιτία και είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε περιπτώσεις πολύωρης ορθοστασίας, να επιλέγουμε αναπαυτικά παπούτσια. Τα παραπανίσια κιλά επιβαρύνουν την κατάσταση καθώς αυξάνεται η πίεση που ασκείται στα πέλματά μας. Επιπλέον, καθώς μεγαλώνουμε, η ανανέωση των κυττάρων γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς κι έτσι συσσωρεύεται νεκρό δέρμα πιο εύκολα. Εκτός από την ομορφιά λοιπόν, τα μαλακά πέλματα αντικατοπτρίζουν τη νεότητα και την υγεία.

Είναι όμως εύκολο να αποκτήσουμε απαλές και ενυδατωμένες φτέρνες με πέντε μόνο βήματα, αρκεί να είμαστε τακτικοί στη φροντίδα τους. Αρχικά χρειάζεται να κάνουμε θεραπευτικά ποδόλουτρα. Γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό αλλά όχι καυτό νερό και προσθέτουμε άλατα και αιθέρια έλαια σύμφωνα με τα γούστα μας. Προτείνονται το αιθέριο έλαιο μέντας που είναι αναζοωγονητικό και το Tea Tree που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Πολύ καλό είναι και το μέλι που είναι ταυτόχρονα ενυδατικό και αντιμικροβιακό. Αν διαθέτουμε προσθέτουμε άλατα epsom που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και σόδα που θα τα μαλακώσει τα πόδια μας και θα απομακρύνει τις μυρωδιές.

Αφού μαλακώσουν τα τρίβουμε με μια ράσπα ή μια ελαφρόπετρα με ήπιες κινήσεις. Το κλειδί είναι η σταδιακή απολέπιση μέρα με τη μέρα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πληγές γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, γι’ αυτό και είναι καλό να αποφεύγουμε τα ξυραφάκια.

Το επόμενο βήμα είναι προαιρετικό αλλά αν έχετε χρόνο για να αφιερώσετε θα επιταχύνει σίγουρα τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Απλώστε στα πέλματα σας μάσκες ποδιών! Υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο αλλά μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικές όπως για παράδειγμα με βρώμη, γάλα και ζελατίνη ή με ελαιόλαδο, γιαούρτι και αβοκάντο.

Όταν ξεπλύνετε τη μάσκα είναι ώρα να απλώσετε ενυδατικές κρέμες. Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε ενυδατική όσο είναι ακόμα λίγο υγρά για να φυλακίσετε την υγρασία αυτή. Ξεκινήστε με μια λεπτόρευστη λοσιόν που θα λειτουργήσει σαν serum και συνεχίστε με μια αρκετά λιπαρή όπως ένα body butter, μια ειδική κρέμα ποδιών ή βαζελίνη. Για ένα σπιτικό σπα ποδιών, φορέστε από πάνω βαμβακερές κάλτσες ή κάλτσες ενισχυμένες με σιλικόνη στο εσωτερικό για να μην απορροφά το ύφασμα τις ενυδατικές σας κρέμες.

Το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό βήμα είναι η ενυδάτωση από μέσα! Σπάνια πίνουμε όσο νερό πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα που ξεφλουδίζει και που δεν ανανεώνεται επαρκώς είναι σημάδι ότι χρειαζόμαστε περισσότερο νερό. Αν παράλληλα με την περιποίηση των ποδιών μας αυξήσουμε και την κατανάλωση νερού, όχι μόνο θα επιτύχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα αλλά και πιο μακροχρόνια.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης