Αλλάξτε την επίπλωσή σας

Αλλάξτε την επίπλωσή σας Αλλάξτε την επίπλωσή σας

Συχνά ένα σπίτι, ένα γραφείο ή γενικότερα ένας χώρος διαβίωσης μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει, να γίνει καινούργιος ή έστω εντελώς διαφορετικός, απλώς και μόνο με την αλλαγή της επίπλωσής του.

Είναι προφανές πως, τα έπιπλα είναι η πιο σημαντική πτυχή της διακόσμησης και αυτά που δείχνουν και τον χαρακτήρα του κατόχου τους. Οι ειδικοί εκτιμούν πως μια αλλαγή στην επίπλωση μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα ακόμα και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ενοίκων ενός χώρου.

Εξίσου προφανές είναι – ιδίως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε – πως η αλλαγή της επίπλωσης είναι μια ιδιαίτερα δαπανηρή κίνηση. Αλλά πάντα υπάρχουν εναλλακτικές:

Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα, μπορείτε πάντα να μετατρέψετε τα παλιά σας. Μπορείτε να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα με τη βοήθεια καταστημάτων με ταπετσαρίες επίπλων και υφάσματα επιπλώσεων. Σε αυτά ειδικοί τεχνίτες θα αναλάβουν κατασκευές, επισκευές και μεταποιήσεις, αλλαγές ταπετσαριών με κλασικά ή μοντέρνα καλύμματα από ύφασμα, δέρμα ή τεχνητό δερμα που θα ντύσουν τα έπιπλα ή τα μαξιλάρια που θα διαλέξει ο πελάτης. Ως λύση είναι μακράν η οικονομικότερη για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πάρουν καινούργια έπιπλα.

Η δεύτερη οικονομικότερη λύση, την οποία μάλιστα δεν πρέπει να απαξιώνουμε, είναι η αγορά μεταχειρισμένων επίπλων. Πραγματικά, μην φοβάστε να αγοράσετε ακόμα και μεταχειρισμένα έπιπλα. Μπορεί να βρείτε ό,τι ακριβώς θέλετε σε προσιτές τιμές, ή έστω να αγοράσετε κάτι που με μικρές βελτιώσεις και αλλαγές να μετατραπεί στο έπιπλο των ονείρων σας. Σε κάθε περίπτωση με λιγότερα λεφτά θα έχετε “νέα” έπιπλα στο σπίτι σας.

Μαζί με τα έπιπλα μπορείτε κάλλιστα να προχωρήσετε και σε άλλες μετατροπές του χώρου σας. Μπορείτε να βάλετε ράφια στον τοίχο σας, να γεμίσετε το χώρο με διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης και μικροέπιπλα. Έτσι και την εικόνα του χώρου σας θα αλλάξετε και θα κερδίσετε σε πρακτικότητα και χώρους αποθήκευσης.

 

Διαβάστε επίσης