Φέτος φτιάξε μικρή βαλίτσα για τις διακοπές!

Φέτος φτιάξε μικρή βαλίτσα για τις διακοπές! Φέτος φτιάξε μικρή βαλίτσα για τις διακοπές!

Μερικές συμβουλές για να κουβαλήσεις όσο λιγότερα πράγματα γίνεται στις φετινές διακοπές αλλά και πώς να τα χωρέσεις σε όσο πιο μικρή βαλίτσα γίνεται.

Πρώτα βγάζουμε τη βαλίτσα που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για να υπολογίζουμε το χώρο που έχουμε. Έπειτα φτιάχνουμε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστούμε, χωρίζουμε επίσης τι θα θέλαμε να πάρουμε μαζί μας από ρούχα και τα συγκεντρώνουμε όλα σε ένα μέρος.

Επειδή σίγουρα τα ρούχα θα είναι πολλά, ξεχωρίζουμε τι θα κρατήσουμε και τι όχι ανάλογα με το πόσες μέρες θα μείνουμε. Διαλέγουμε ρούχα και παπούτσια που να κάνουν πολλούς συνδυασμούς. Δεν είναι ώρα για εκείνο το balloon φόρεμα ή τη φούστα με τούλι που πιάνουν χώρο και ταιριάζουν μόνο με ένα συγκεκριμένο ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Ένα ζευγάρι άνετα φλατ παπούτσια και ένα λίγο πιο καλό είναι συνήθως υπεραρκετά. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, τα πιο βαριά ρούχα σας φορέστε τα στο ταξίδι.

Διάλεξε ευέλικτα αξεσουάρ όπως φουλάρια και κοσμήματα που φοριούνται πρωί και βράδυ. Για το καλοκαίρι η καλύτερη επιλογή για τσάντες είναι οι πάνινες ή από λεπτά υλικά για να διπλώνουν και να μην πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα. Και χρειάζεσαι αλήθεια όλα αυτά τα καλλυντικά; Σίγουρα δεν είναι απαραίτητες τρεις ενυδατικές κρέμες σώματος, γι’ αυτό πάρε μόνο την αγαπημένη σου. Όσα από τα καλλυντικά σου δεν μπορείς να τα αποχωριστείς φρόντισε να τα μεταφέρεις σε μικρές συσκευασίες, για να αποφύγεις το περιττό βάρος.

Και τώρα η τοποθέτηση! Για να χρησιμοποιήσεις κάθε εκατοστό χώρου, μη βάζεις τα ρούχα όπως τα διπλώνεις για τα συρτάρια αλλά δίπλωσέ τα μέσα στη βαλίτσα, σύμφωνα με τις διαστάσεις της. Έτσι θα έχεις λιγότερα κενά γύρω-γύρω. Δες τη βαλίτσα σου σαν μια τούρτα!!! Βάλε μια στρώση ρούχα, μια στρώση καλλυντικά, παπούτσια και λοιπά άκαμπτα πράγματα κι άλλη μια στρώση ρούχα από πάνω. Βάλε τελευταία τα ρούχα που τσαλακώνονται πιο εύκολα για να μην έχουν το βάρος από τα υπόλοιπα.

Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου πακετάρισε τα καλλυντικά έξω από τα νεσεσέρ. Βάλε όλα τα μπουκαλάκια σε χωριστές σακουλίτσες και κλείστες καλά με λάστιχα. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να τα τακτοποιήσεις σε μια συμπαγή στρώση, σαν παζλ, χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερο χώρο απ’ ότι αν τα έριχνες χύμα μέσα στο νεσεσέρ γιατί έτσι αφήνεις μικρότερα κενά. Και πάρε όσα τσαντάκια-νεσεσέρ νομίζεις ότι χρειάζεσαι, για παράδειγμα ένα για το μακιγιάζ, ένα για τα είδη μπάνιου, ένα για τα φάρμακα, ένα για τα καλώδια κλπ, αρκεί να διπλώνουν.

Για έξτρα ασφάλεια, ειδικά αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, βάλε διαφάνεια τροφίμων στο στόμιο από τα μπουκαλάκια και μετά βίδωσε τα καπάκια τους. Ύστερα από αυτό μη φοβηθείς να τα τυλίξεις με κάποια ρούχα που δεν τσαλακώνονται για να κερδίσεις περισσότερο χώρο και να αποφύγεις τους κραδασμούς. Λιγότεροι κραδασμοί ίσον λιγότερα ατυχήματα. Για σούπερ επαγγελματικό πακετάρισμα, φρόντισε όσο γίνεται τα καπάκια των καλλυντικών σου να κοιτάνε προς το πάνω μέρος της βαλίτσας. Σαν πάνω μέρος θα σκέφτεσαι την πλευρά που είναι το χερούλι. Με την ίδια λογική, κάποια βαρύτερα αντικείμενα τα βάζουμε προς το κάτω μέρος για να μην πιέζουν πολύ τα ρούχα και οποιαδήποτε εύθραυστα αντικείμενα.

Τα παπούτσια, ειδικά αν είναι ψηλοτάκουνα, είναι πιο εύκολο να τακτοποιηθούν αν τα βάλουμε σε χωριστές σακούλες και τα γεμίσουμε με κάλτσες ή άλλα μαλακά ρούχα για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Σαν γενικό κανόνα έχουμε στο μυαλό μας πως ότι δεν χρειαστήκαμε κι ότι δεν φορέσαμε όλες τις προηγούμενες χρονιές, δεν θα το χρειαστούμε ούτε φέτος. Και τέλος πάντα αφήνουμε λίγο χώρο, γιατί πού θα μπουν τα αναμνηστικά;

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

 

Διαβάστε επίσης