Πώς να βάλετε concealer σαν επαγγελματίας

Πώς να βάλετε concealer σαν επαγγελματίας Πώς να βάλετε concealer σαν επαγγελματίας

Η παγίδα με το κονσίλερ είναι ότι, ενώ σκοπός είναι να καλύψουμε κάποιες ατέλειες, πολλές φορές καταλήγουμε να τις αναδεικνύουμε. Άλλοτε το πρόβλημα είναι ένα λάθος προϊόν κι άλλοτε εφαρμόζουμε λάθος τεχνική. Μόλις όμως αποκωδικοποιήσετε τα σωστά βήματα, η κάλυψη οποιασδήποτε ατέλειας θα είναι παιχνιδάκι.

Αν και το κονσίλερ όπως και το μεικ-απ αποτελούν το πιο βαρετό κομμάτι του μακιγιάζ, είναι ωστόσο το πιο σημαντικό! Σκεφτείτε μόνο πως δείχνει ένα ωραίο μακιγιάζ ματιών πάνω σε άσχημη επιδερμίδα και πως δείχνει αντίστοιχα μια ωραία επιδερμίδα χωρίς περαιτέρω μακιγιάζ.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε με το κονσίλερ είναι ότι δεν το ταιριάζουμε σωστά με το χρώμα της επιδερμίδας μας και το κυριότερο ότι δεν το προσαρμόζουμε αναλόγως με το είδος της ατέλειας που θέλουμε να καλύψουμε. Άλλη είναι η απόχρωση που θα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους και άλλη αυτή που θα χρειαστούμε για να κρύψει ένα σπυράκι. Αν η απόχρωση είναι λάθος, όσο και να το καλύψουμε με την πούδρα δυστυχώς δεν θα διορθωθεί.

Μαύροι κύκλοι

Για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια το ιδανικό είναι υγρό κονσίλερ με βάση την ροδακινί απόχρωση ώστε να εξουδετερώσει χρωματικά τους κίτρινους και μπλε τόνους που εμφανίζει συνήθως η περιοχή κάτω από τα μάτια. Τα περισσότερα κονσίλερ έχουν σαν βάση το κίτρινο χρώμα, το οποίο δεν είναι αρκετό από μόνο του όταν έχουμε να κάνουμε με σκουρόχρωμους κύκλους. Μάλιστα όσο πιο σκουρόχρωμη η επιδερμίδα τόσο πιο ζεστούς τόνους χρειάζεται για να ισορροπήσει. Εξού και το νέο τρικ ομορφιάς που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και προτείνει κόκκινο κραγιόν κάτω από το κονσίλερ για την κάλυψη των μαύρων κύκλων.

Πρησμένα μάτια

Αν και το πρήξιμο δεν μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς, μπορούμε όμως να το κάνουμε λιγότερο εμφανές φωτίζοντάς το με ένα highlighter. Ανακατέψτε λοιπόν λίγο highlighter με ένα υγρό concealer και εφαρμόστε στα σημεία που δείχνουν πρησμένα. Αυτό θα κάνει το φως να αντανακλάται περισσότερο στα σημεία εκείνα δημιουργώντας την εικόνα ενός φρέσκου και δροσερού βλέμματος.

Ερυθρότητα γύρω από τη μύτη

Επειδή η περιοχή γύρω από τη μύτη έχει συνήθως τάσεις λιπαρότητας, προτείνεται ένα κονσίλερ σε κρεμώδη μορφή, με βάση το νερό και όχι το λάδι έτσι ώστε να είναι καλυπτικό χωρίς να επιδεινώνει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα. Το κονσίλερ που προορίζεται γι’ αυτή την περιοχή του προσώπου μπορεί να είναι στο χρώμα του μέικ-απ ή μια ιδέα πιο ανοιχτόχρωμο αλλά σίγουρα όχι πιο σκούρο. Κι αν σκέφτεστε πως συνήθως κάνοντας σκίαση (contouring) στο πρόσωπό μας χρησιμοποιούμε bronzer στα πλαϊνά της μύτης, αυτή  είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει μετά  την εφαρμογή fountation, δηλαδή πάνω σε ομοιόμορφη βάση. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μια πούδρα.

Σπυράκια

Επειδή τα σπυράκια έχουν ανώμαλη επιφάνεια, οι καλύτεροι τρόποι για να καλυφθούν είναι το μολύβι ή το πινέλο. Έτσι το προϊόν πηγαίνει παντού. Αν το σπυράκι είναι κόκκινο, προσπαθούμε να εξουδετερώσουμε το χρώμα του με πράσινο κονσίλερ ή μολύβι που θα εφαρμόσουμε τοπικά και θα καλύψουμε έπειτα με πούδρα. Καλό είναι να περιμένουμε να στεγνώσει το κονσίλερ πριν εφαρμόσουμε πούδρα επάνω του, για να πετύχουμε πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τατουάζ

Υπάρχουν καλυπτικές κρέμες σώματος που είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις. Το μυστικό είναι στις πολλές λεπτές στρώσεις προϊόντος. Χρειάζεται λίγη υπομονή κι ένα πιο ανοιχτόχρωμο κονσίλερ σε κρεμώδη μορφή, το οποίο θα απλώσετε με πινέλο ακριβώς επάνω στο τατουάζ. Αυτό θα βοηθήσει στο να κρυφτούν κάπως οι σκούρες σκιές του  τατουάζ. Έπειτα από πάνω θα μπει το κονσίλερ στο χρώμα του δέρματος το οποίο θα απλώσετε μέχρι να  γίνει ομοιόμορφο. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα ολοκληρώστε με μια διάφανη πούδρα.

Διαβάστε επίσης