Οι 6 πιο συνηθισμένοι καβγάδες των ζευγαριών που βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου

Οι 6 πιο συνηθισμένοι καβγάδες των ζευγαριών που βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου Οι 6 πιο συνηθισμένοι καβγάδες των ζευγαριών που βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου

Κανένα διαζύγιο δεν είναι ίδιο, αλλά οι καβγάδες που έχουν τα ζευγάρια πριν χωρίσουν έχουν πολλά κοινά στοιχεία, λένε οι ειδικοί.

Οι σύμβουλοι γάμου μοιράζονται τις έξι πιο συχνές διαμάχες που έχουν τα ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού, πριν πάρουν αυτή τη μεγάλη απόφαση και δίνουν συμβουλές για να τις αποφύγετε.

1. «Με έχεις δεδομένο/η»
Πρόκειται για μία συχνή πορεία που ακολουθούν τα ζευγάρια. Ερωτεύονται, ξεκινούν να ζουν μαζί, αρχίζουν να νιώθουν άνετα και αρχίζουν να θεωρούν τα πάντα δεδομένα. Σε ένα βαθμό πρέπει να συμβεί, αφού είναι ένα σημάδι ότι νιώθετε αρκετά άνετα ώστε να «ρίξετε» τις άμυνές σας. Καμιά φορά, όμως, μπορεί να παρερμηνευθεί από το άλλο σας μισό ως δείγμα ότι δεν νοιάζεστε πολύ για αυτούς.

Για να αποφύγουν να πέσουν σε αυτή την παγίδα, τα ζευγάρια πρέπει να εξετάσουν τις υποθέσεις που κάνουν ο ένας για τον άλλον. Μην υποθέτετε ότι γνωρίζετε τι σκέφτεται ή νιώθει ο/η σύντροφός σας.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι «δεν έχουμε κάνει σεξ εδώ και 2 μήνες, οπότε ξεκάθαρα δεν με αγαπάς πια» ή «δεν σέβεται τη δουλειά που κάνω στο σπίτι και την οικογένεια ώστε να πηγαίνουν όλα ρολόι», αλλά αν αρχίσετε να λέτε στον εαυτό σας τα παραπάνω (χωρίς να έχετε ρωτήσει πρώτα το άλλο σας μισό) θα αρχίσετε να βρίσκετε αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές. Ελέγξτε τις πεποιθήσεις σας με το άλλο σας μισό πριν να είναι αργά.

2. «Τι απέγινε η σεξουαλική μας ζωή;»
Τα ζευγάρια που βρίσκονται κοντά στον χωρισμό παραπονιούνται συχνά για τη σεξουαλική τους ζωή και την έλλειψη του σεξ.

Συχνά, ένας άντρας βιώνει εκνευρισμό επειδή η γυναίκα του έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ. Οι σεξουαλικές ανάγκες μίας γυναίκας είναι περίπλοκες. Μπορεί εκείνος να μην τη βοηθά να της δημιουργηθεί η διάθεση με αρκετά προκαταρκτικά παιχνίδια ή μπορεί να μην είναι συναισθηματικά διαθέσιμος γενικά.

Φυσικά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή μία γυναίκα να επικεντρώνεται στα ελαττώματα του συζύγου της, να τον επικρίνει και τελικά να τον οδηγήσει στο να χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ.

Ο καλύτερος τρόπος για ενεργοποιηθείτε και πάλι σεξουαλικά είναι να μιλήσετε για τα προβλήματα που έχετε.

3. «Είναι σαν να έχεις φύγει από τον γάμο μας»
Όταν ένας γάμος είναι κοντά στο διαζύγιο, ένας ή και οι δύο αρχίζουν να αμφισβητούν αν αυτός ο γάμος μπορεί να προχωρήσει.

Όταν το ζευγάρι αρχίζει να αποσυνδέεται συναισθηματικά και σωματικά, αρχίζουν να αμφισβητούν την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον αλλά και την πορεία της σχέσης. Στην χειρότερη, αυτή η αποσύνδεση μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι συμμετέχετε σε κάτι που δεν πιστεύετε πλέον.

Για να ξαναχτίσετε τον δεσμό σας ως ζευγάρι μπορείτε να θέσετε ορισμένους νέους στόχους μαζί.

4. «Χρησιμοποιείς τα παιδιά εναντίον μου»
Πολλές φορές τα ζευγάρια που είναι κοντά στο διαζύγιο δεν φοβούνται να «χτυπήσουν» κάτω από τη ζώνη όταν τσακώνονται και αυτό περιλαμβάνει και το να βάζουν τα παιδιά μέσα στους καβγάδες του.

Αυτά τα ζευγάρια προσπαθούν να μετατρέψουν τα παιδιά τους σε συμμάχους αντί να δουλέψουν εποικοδομητικά πάνω στις διαφορές τους.

Ανεξάρτητα με το αν θέλετε να μείνετε μαζί ή να ακολουθήσετε διαφορετικούς δρόμους, ο στόχος σας πρέπει να είναι να παραμείνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα και υγιή, οπότε σταματήστε να τα κάνετε θεατές στις διαμάχες σας.

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας είναι να γίνετε οι ίδιοι πρότυπα μίας υγιούς σχέσης.

5. «Εξακολουθούμε να μαλώνουμε για το ίδιο πράγμα;»
Καταλαβαίνει κανείς ότι ο γάμος του δεν πάει καλά, όταν δεν μπορεί το ζευγάρι να συμφωνήσει σχετικά με το τι μαλώνουν.

Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας συχνά αντανακλά βαθύτερα προβλήματα. Το ζευγάρι δεν έχει τη θέληση ούτε τη δυνατότητα να συνεργάζεται και να κατανοεί τις διαφορετικές απόψεις. Για να το ξεπεράσετε προσπαθήστε να δώσετε έμφαση στο σύντροφό σας.

6. «Δεν επικοινωνούμε πια»
Αυτή η λίστα δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη αν δεν είχε τον καβγά σχετικά με την επικοινωνία. Το ζευγάρι σταματά να είναι διάφανο και ξεκινά να κάνει υποθέσεις και να κρύβει πράγματα, κάτι που οδηγεί στην έλλειψη εμπιστοσύνης και τον θυμό. Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία και το ζευγάρι πιστεύει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί, θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι το διαζύγιο.

Αν ένα ζευγάρι έχει την επιθυμία να σώσει το γάμο του πρέπει να νιώθετε ασφαλείς να ανοιχτείτε και να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας.

Διαβάστε επίσης