Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Ψάχνετε για περισσότερο και καλύτερο σεξ; Αν είστε άντρας, θα πρέπει να σκεφτείτε να αναλάβετε το πλύσιμο των πιάτων κάποια στιγμή.

Η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων, είναι η πιο συνηθισμένη συμβουλή που δίνεται σε ζευγάρια όταν η σεξουαλική τους ζωή «βαλτώνει». Μία πρόσφατη έρευνα ωστόσο παρουσιάζει μία διαφορετική πρόταση σε όσους θέλουν να τονώσουν την λίμπιντό τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία στο κρεβάτι με το ταίρι τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα δείχνουν ότι το «κλειδί» για μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ μπορεί να κρύβεται σε μία πεζή λεπτομέρεια της καθημερινότητας όπως… οι δουλειές του σπιτιού. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνδρες που συνεισφέρουν στις δουλειές του σπιτιού έχουν περισσότερο και καλύτερο σεξ με τις συντρόφους τους.

Σύμφωνα με την ομάδα του καναδικού πανεπιστημίου που μελέτησε τις σεξουαλικές συνήθειες 1.338 ζευγαριών σε διάστημα 5 ετών, το σεξ είναι συχνότερο αλλά και καλύτερο ποιοτικά όταν οι δουλειές του σπιτιού μοιράζονται ισότιμα ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Αν και δεν κατάφεραν να βρουν μια σύνδεση, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που δήλωσαν ότι είχαν μια ισότιμη συμβολή στις δουλειές του σπιτιού ήταν πιο πιθανό να απολαμβάνουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές αναγνώρισαν επίσης ότι υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές στις διάφορες χώρες, όταν πρόκειται για δουλειές του σπιτιού στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Family Psychology.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Ματ Τζόνσον, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας σε μία εκτενή έκθεση με τίτλο «Μία νέα προσέγγιση για το σεξ και τις δουλειές του σπιτιού», εξηγεί ότι δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο είδος των εργασιών που αναλαμβάνει ένας άνδρας και τη συχνότητα των ερωτικών επαφών.

Ωστόσο, αυτή η θέση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα πορίσματα της έρευνας που εκπόνησε το 2012 το έγκριτο περιοδικό American Sociological Review, σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια κάνουν λιγότερο σεξ όταν ο άνδρας σε μία σχέση κάνει δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά γυναικείες, όπως μαγείρεμα, σκούπισμα και πλύσιμο πιάτων.

Ο Δρ. Τζόνσον εξηγεί:  «Αντί να αποφεύγουν τις οικιακές δουλειές ελπίζοντας σε περισσότερο σεξ, όπως οι προηγούμενες έρευνες συμπέραναν, οι άνδρες είναι πιθανό να πετύχουν πιο συχνό και ικανοποιητικό πάθος και για τους δύο συντρόφους, όταν απλά αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο στις δουλειές»

«Αυτή η ενεργός διαδικασία ζύγισης μπορεί να είναι περισσότερο σημαντική, όχι μόνο για το ποιος κάνει τι σε μια συντροφική σχέση. Αν ένας σύντροφος δεν κάνει το μερίδιο του στις δουλειές που του αναλογούν, τότε τι συμβαίνει; Είτε ο άλλος σύντροφος πρέπει να πάρει τη σκυτάλη, και το πιο πιθανό να είναι η γυναίκα σύντροφος αυτή που θα υποστεί το βάρος … ή οι δουλειές του σπιτιού απλά δεν πρόκειται να γίνουν» .

«Καθένα από αυτά τα σενάρια είναι πιθανό να οδηγήσει σε θυμό και πικρία από την πλευρά του ατόμου που αισθάνεται «ριγμένο». Και αυτά τα αρνητικά συναισθήματα έχουν προφανώς αρνητικές επιπτώσεις στην κρεβατοκάμαρα»

Αν είσαι άντρας λοιπόν και θέλεις καλύτερο σεξ στο σπίτι… πλύνε και κανένα πιάτο!

Διαβάστε επίσης