Τέσσερα σημάδια που μαρτυρούν πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε δουλειά

Τέσσερα σημάδια που μαρτυρούν πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε δουλειά Τέσσερα σημάδια που μαρτυρούν πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε δουλειά

Η δουλειά είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια της καθημερινότητάς μας αφού αφιερώνουμε πολλές ώρες σε αυτή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μας ευχαριστεί και να μας γεμίζει και όχι να νιώθουμε καταπιεσμένοι και δυσαρεστημένοι με αυτό που κάνουμε. Το πρόβλημα είναι πως πολλές φορές αργούμε να συνειδητοποιήσουμε πως η δουλειά που κάνουμε δεν είναι αυτή που θα θέλαμε πραγματικά. Άλλες πάλι φορές διστάζουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να αφήσουμε την σιγουριά της τωρινής εργασίας αναζητώντας κάτι νέο.

Σύμφωνα με την Catherine Tinsley, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Georgetown η οποία ερευνά τη δυναμική στο χώρο εργασίας, οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως παραμένουν σε περιβάλλοντα εργασίας που συνήθως δεν τις ικανοποιούν και που γνωρίζουν πως δεν θα έχουν καμία μελλοντική εξέλιξη.

Ωστόσο, η ίδια αναλύει τέσσερα σημάδια τα οποία μαρτυρούν πως έχει έρθει η ώρα να αναζητήσουμε μια νέα εργασία με προοπτικές.

Το αφεντικό σας δεν σας υπολογίζει

Πολλές φορές έχουμε ορισμένες ιδέες πάνω στην δουλειά τις οποίες θα θέλαμε να μοιραστούμε και να αναπτύξουμε στους προϊσταμένους μας. Κάποιες φορές πάλι παίρνουμε πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι θα αρέσουν στους ανωτέρους μας.

Αν τελικά όμως δεν αρέσουν σε κανένα και κανείς δεν δίνει σημασία για το τί λέμε, τί σκεφτόμαστε και τί κάνουμε τότε, σύμφωνα με την Tinsley έχει έρθει η ώρα να αναζητήσουμε μια νέα εργασία με περισσότερες προοπτικές.

Μη ικανοποιητικός μισθός

Ένας καλός μισθός αποτελεί πάντα το καλύτερο κίνητρο για τον εργαζόμενο. Ωστόσο, δεν είναι πάντα δίκαιος. Αν θεωρείτε πως κάποιος συνάδελφός σας παίρνει μεγαλύτερο μισθό παρά το γεγονός πως κάνετε την ίδια δουλειά, η Tinsley θεωρεί απαραίτητο να το συζητήσετε με τον προϊστάμενό σας προτού να αρχίσετε να δυσφορείτε.

Όταν η εταιρεία σας δεν είναι ξεκάθαρη απέναντί σας με τα χρήματα που πρέπει να παίρνετε σε σχέση με τη δουλειά που κάνετε, τότε επίσης θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για άλλη δουλειά, σύμφωνα με την ίδια.

Μη ισορροπία στην επιχείρηση

Ρίχνοντας μια ματιά στα άτομα που απαρτίζουν τις διευθυντικές θέσεις μιας επιχείρησης και βλέποντας από πόσες γυναίκες ή άνδρες βρίσκονται σε αυτές,  μπορούμε να δούμε αν υπάρχει ισορροπία των δύο φύλων στην επιχείρηση. Επίσης είναι και μια σημαντική ένδειξη για το αν μια εταιρεία ενθαρρύνει την ανοδική κινητικότητα εντός του προσωπικού της, σημειώνει η Tinsley.

Αν για παράδειγμα απαρτίζεται από άτομα που δεν προέρχονται από την επιχείρηση και δεν εργάστηκαν ποτέ σε χαμηλότερες θέσεις σε αυτή, τότε πιθανότατα να μην υπάρχει προοπτική και για εσάς να βρεθείτε μελλοντικά σε μια ανάλογη θέση.

Ευέλικτες πολιτικές εργασίες που δημιουργούν ανισότητες

Αναρωτηθείτε πόση ευελιξία υπάρχει στην επιχείρηση στην οποία εργάζεσθε. Παίρνετε εύκολα άδεια για οικογενειακούς λόγους ή εργάζεσθε συχνά από το σπίτι; Οι συνάδελφοί σας κάνουν το ίδιο; Σύμφωνα με την Tinsley αν όλοι οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται τις πολιτικές αυτές που πιθανότατα προσφέρει η εργασίας σας, τότε μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Αν όχι όμως, τότε αυτό μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σας.

Οι γυναίκες εργάζονται παραδοσιακά πιο συχνά από το σπίτι, κάτι που τις φέρνει σε μειονεκτική θέση, σε σύγκριση με τους άνδρες. Αν λοιπόν και η δική σας εταιρεία εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό δημιουργώντας ανισότητες, τότε επίσης, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε για μια νέα δουλειά.

Διαβάστε επίσης