Θεραπείες και tips λίγο πριν τις γιορτές

Θεραπείες και tips λίγο πριν τις γιορτές Θεραπείες και tips λίγο πριν τις γιορτές

Τι συστατικά να περιέχει το σέρουμ λάμψης και τι η κρέμα ματιών μου τις μέρες της γιορτής; Τι θεραπείες να κάνω στο παρά πέντε στο ιατρείο; Βρείτε τις απαντήσεις που σας ενδιαφέρουν για να είστε όμορφη και λαμπερή και στις γιορτινές μέρες.

1)Στόχος: Ομοιόμορφος τόνος
Στο ιατρείο: fractional laser. Η πιο σύγχρονη ανώδυνη θεραπεία που γίνεται έως 1 εβδομάδα πριν τις γιορτές για να σβήσει τις δυσχρωμίες, τις λεπτές ρυτίδες και τις ουλές ακμής είναι το fractional laser C02. Η συγκεκριμένη κατηγορία fractional laser δεν αφήνει σημάδια στην επιφάνεια γιατί δρα βαθιά κάτω από το δέρμα. Το επόμενο διάστημα ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη και το δέρμα σταδιακά ανανεώνεται. Μια πιο ήπια επιλογή για συνολική ανανέωση και λάμψη είναι το q-switch laser ανάπλασης.
Στο σπίτι: Μετά την εφαρμογή fractional laser μπορείς να απλώσεις μια ενυδατική μάσκα ή κρέμα με έκκριμα σαλιγκαριού (η μάσκα κυκλοφορεί στα φαρμακεία ως sheet mask). Δρα επουλωτικά και αναπλαστικά. Ακόμα κρέμες με Zn (ψευδάργυρο) προσφέρουν επούλωση και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ με αλόη καταπραΰνουν το δέρμα, έπειτα από τη θεραπεία. Τέλος οι βιταμίνες C, Ε και το κοχικό οξύ δρουν κατά των δυσχρωμιών.

2)Στόχος: Βελτίωση της ακμής
Στο ιατρείο: Ήπιο πίλινγκ. Η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και δεν εξαφανίζεται μέσα σε λίγες μέρες. Μια αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση είναι η τακτική εφαρμογή χημικού πίλινγκ, 1 ανά εβδομάδα. Υπάρχουν διάφορα διαλύματα χημικών πίλινγκ που μειώνουν την παραγωγή σμήγματος, τη λιπαρότητα και τη φλεγμονή όπως αυτά με τριχλωροξικό οξύ, Jessner ή γλυκολικό ή μανδελικό οξύ. Όλα τα παραπάνω προκαλούν ήπιο και επιφανειακό ξεφλούδισμα.
Στο σπίτι: Απόφυγε κρέμες και μακιγιάζ με ελαιώδη και λιπαρή υφή. Το βράδυ προτίμησε κάποια κρέμα με συνδυασμό δραστικών ουσιών όπως: παράγωγα της βιταμίνης Α (ρετινόλη,ανταπαλένη), το βενζόλιο του υπεροξειδίου και αντιβιωτικές ουσίες (κλινδαμυκίνη, ερυθρομυκίνη) και χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που θα σου προτείνει ο δερματολόγος π.χ. με σαλικυλικό οξύ.

3) Στόχος: Καθαρισμός προσώπου
Στο ιατρείο: Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι. Ο δερματολογικός καθαρισμός δεν έχει καμία σχέση με την εφαρμογή καυτού ατμού στο πρόσωπο που ερεθίζει το δέρμα. Στο ιατρείο η διαδικασία περιλαμβάνει μικροδερμοαπόξεση με μια κεφαλή διαμαντιού που λειαίνει το δέρμα, απομακρύνει τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και μειώνει την λιπαρότητα. Αμέσως μετά εξάγουμε το σμήγμα ατραυματικά με έναν φαγεσωροεξαγωγέα, ένα λεπτό εργαλείο με μια οπή στη μέση που ασκεί ομοιόμορφη πίεση στο δέρμα. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος φλεγμονής.
Στο σπίτι: Πόνταρε σε ένα ήπιο καθαριστικό σε σμηγματορυθμιστική δράση που θα προτείνει ο δερματολόγος.

4)Στόχος: Η ενυδάτωση
Στο ιατρείο: Η μεσοθεραπεία. Γίνεται και 1 εβδομάδα πριν τις γιορτές με σκοπό να ανεβάσει τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα. Το πρόσωπο δείχνει ξεκούραστο και πιο νεανικό, ενώ οι λεπτές ρυτίδες λειαίνονται αισθητά.
Στο σπίτι: Πόνταρε σε μάσκες που περιέχουν εκχύλισμα ροδιού ή υαλουρονικό οξύ και χαρίζουν ενυδάτωση.

Tips
Για τη βραδιά του ρεβεγιόν αναζήτησε ένα σέρουμ λάμψης για πρόσωπο και ντεκολτέ που περιέχει βιταμίνες (A, C, E, B5, B6), ανόργανα συστατικά (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος), υαλουρονικό οξύ, συνένζυμο Q10.

Για την κρέμα ματιών αναζήτησε ουσίες όπως ρετινόλη, αλόη βέρα, εκχύλισμα καλέντουλας, προβιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, argan oil, essential fatty acids, caffeine, alguronic acid and ProPeptide3, Titanium Dioxide.

Για πλούσιες βλεφαρίδες: Στην αγορά θα βρεις μάσκαρα φαρμακευτικών εταιρειών που περιέχει ίνες οι οποίες δείχνουν πιο πλούσιες τις βλεφαρίδες και τις επιμηκύνουν έως 5 χιλ. Εφαρμόζονται χωρίς κόλλα. Επίσης ορισμένα συμπληρώματα διατροφής με βάση βιταμίνες και ιχνοστοιχεία δίνουν τροφή στα τριχοθυλάκια και τα ενισχύουν.

Κωνσταντίνα Μάμαλη
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Info:  Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, είναι δερματολόγος αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine τηλ.: 210 6980451
Πηγή: www.cosmeticdermamedicine.gr

Διαβάστε επίσης