6 τρικ ομορφιάς για ανανέωση ενώ κοιμάστε

6 τρικ ομορφιάς για ανανέωση ενώ κοιμάστε 6 τρικ ομορφιάς για ανανέωση ενώ κοιμάστε

Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών και τον καθιερωμένο βραδινό καθαρισμό του προσώπου, υπάρχουν πολλά μυστικά περιποίησης για τα μαλλιά και το δέρμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξυπνήσετε λαμπερή και όμορφη.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα και τρέχουμε για να προλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε αυτές τις οκτώ ώρες του βραδινού ύπνου για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μια ολονύχτια κούρα ομορφιάς; Μέσα στην εβδομάδα είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για μια ολοκληρωμένη περιποίηση, υπάρχουν όμως συνταγές ομορφιάς που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν τον ύπνο για να ξυπνήσετε πλήρως ανανεωμένη. Εσείς κοιμάστε και η ομορφιά σας δουλεύει. Κατά τη διάρκεια του ύπνου κερδίζετε πολύτιμο χρόνο, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι φυσικές θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού που δρουν ευεργετικά στο σώμα και την ψυχή.

Είναι αλήθεια ότι ο ύπνος ομορφαίνει. Ένας καλός βραδινός ύπνος βελτιώνει την εμφάνιση και ενισχύει την υγεία. Όταν έχουμε ξεκουραστεί πλήρως, δείχνουμε λιγότερο κουρασμένες. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε τη βραδινή ανάπαυλα προς όφελος της ομορφιάς μας, με μια εβδομαδιαία κούρα περιποίησης που ενυδατώνει τα μαλλιά, θρέφει το δέρμα, χαρίζει λάμψη στα μάτια, δυναμώνει τα νύχια, τονώνει τα άκρα και αναζωογονεί όλο το σώμα;

Οι ακόλουθες συμβουλές περιποίησης μπορούν να εφαρμοστούν όλες μαζί, αν θέλετε να προετοιμαστείτε για κάποια ιδιαίτερη περίσταση, ή ξεχωριστά, για να μεταμορφωθείτε σε «Ωραία κοιμωμένη».

1. Μαλλιά

Επιλέξτε μια μαξιλαροθήκη από απαλό, σατέν ύφασμα για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών σας. Η έλλειψη τριβής μειώνει το φριζάρισμα των μαλλιών και αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων. Εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών τη νύχτα. Είναι η ιδανική λύση για να επανακτήστε τη ζωντάνια και τη λάμψη των μαλλιών σας!

2. Πρόσωπο

Αφού ολοκληρώσετε τον καθιερωμένο βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας, κάντε απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και χρησιμοποιήστε ελιξίριο ανανέωσης νύχτας. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, πηγαίνετε για ύπνο και το πρωί ξυπνήστε με πιο λεία και σφριγηλή επιδερμίδα. Μην παραλείψετε το lip balm για ενυδατωμένα χείλη.

3. Μάτια

Ξεχάστε τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους κάνοντας ελαφρύ, μικρής διάρκειας μασάζ γύρω από τα μάτια με κρέμα ματιών για να τονώσετε την κυκλοφορία, που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των περιττών υγρών. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με μάσκα ύπνου για να περιορίσετε το φυσικό φως. Οι μάσκες βοηθούν να ξεκουραστείτε καλύτερα και ευνοούν την φυσική παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης.

4. Χέρια και Νύχια

Για όμορφα χέρια, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία περιποίησης με το πρόσωπο, κάνοντας πρώτα απολέπιση και στη συνέχεια εφαρμόζοντας μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Φορέσετε βαμβακερά γάντια για να εγκλωβίσετε την υγρασία. Μην παραλείψετε να ενυδατώσετε και τα πετσάκια για να αποφύγετε τις παρανυχίδες. Τρίψτε απαλά τα νύχια με μέλι, ζάχαρη και λίγο νερό για να απομακρύνετε τα ξερά πετσάκια. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ειδικό λάδι για τα πετσάκια και βάλτε ενυδατική κρέμα (μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για τα δάχτυλα των ποδιών). Το πρωί αφαιρέστε τα γάντια και τα χέρια σας θα είναι απίστευτα απαλά.

5. Σώμα

Κάντε απολέπιση τρίβοντας ελαφρά το σώμα σας με μια τρίχινη βούρτσα ή σφουγγάρι από λούφα με απαλές κινήσεις από έξω προς τα μέσα. Στη συνέχεια ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μια ενυδατική κρέμα.

6. Πόδια

Μουλιάστε τα πόδια σας για πέντε λεπτά σε ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει άλατα. Απομακρύνετε το νεκρό δέρμα με γάντι απολέπισης ή ελαφρόπετρα. Απλώστε μια γενναία ποσότητα κρέμας για βαθιά ενυδάτωση με μια υποψία από έλαιο μέντας και κοιμηθείτε με βαμβακερές κάλτσες. Για να βοηθήσετε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία επανόρθωσης του σώματος, φροντίστε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας πριν τον ύπνο, αποφεύγοντας τη δουλειά και τις ηλεκτρονικές συσκευές μία ώρα πριν κοιμηθείτε και την κατανάλωση καφεΐνης τουλάχιστον έξι ώρες πριν τον ύπνο. Ακούστε απαλή μουσική για να χαλαρώσετε και διαβάστε ένα ευχάριστο ή διασκεδαστικό βιβλίο στο κρεβάτι που θα σας εξασφαλίσει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Διαβάστε επίσης