Πώς να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οικογενειακά

Πώς να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οικογενειακά Πώς να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οικογενειακά

Τα παντρεμένα ζευγάρια όταν γίνονται γονείς ζουν μια διαφορετική πραγματικότητα στην οποία οι προσωπικές τους ρομαντικές στιγμές περιορίζονται μιας και τα παιδιά μπαίνουν στο επίκεντρο. Όμως, το ότι έχετε μικρά παιδιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε μια ρομαντική μέρα όπως του Αγίου Βαλεντίνου, έστω και αν χρειαστεί να την περάσετε οικογενειακά μέσα στο σπίτι.

Αφού λοιπόν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα την περάσετε στο σπίτι, φροντίστε να την ευχαριστηθείτε. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις για την περίσταση.

Μαγειρέψτε μαζί με την οικογένεια σας

Φτιάξτε ένα από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας και βάλτε τα παιδιά και τον σύζυγό σας να σας βοηθήσουν. Μια πρόταση που σίγουρα θα εκτιμήσουν είναι η σπιτική πίτσα. Συμπεριλάβετε και κάποιο επιδόρπιο στο μενού σας όπως μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς, cupcakes ή σουφλέ σοκολάτας. Απολαύστε όλοι μαζί τη διαδικασία του μαγειρέματος. Τα παιδιά ξετρελαίνονται όταν συμμετέχουν στη δημιουργία και στη μαγειρική η την ζαχαροπλαστική.

Ένα διαφορετικό  οικογενειακό δείπνο 

Με την βοήθεια των παιδιών μπορείτε, να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό δείπνο με το σπιτικό φαγητό που μαγειρέψατε. Στρώστε το αγαπημένο σας τραπεζομάντιλο και στολίστε το με κεριά, καρδούλες, σοκολάτες, κόκκινες χαρτοπετσέτες και ότι άλλο ταιριάζει με την περίσταση. Χρησιμοποίησε το καλό σερβίτσιο, ανοίξτε ένα καλό κρασί για το απολαύσετε με τον σύζυγο. Σερβίρετε και στα παιδιά αναψυκτικό στα καλά ποτήρια του κρασιού για να συμμετέχουν σ το «επίσημο» της ημέρας. Κάντε μια πρόποση στην υγειά της οικογένειας και της αγάπης που σας ενώνει. Μιλήστε στα παιδιά για την αξία της αγάπης και της οικογένειας.

Πείτε μια γλυκιά ιστορία στα παιδιά σας για το πώς ερωτευτήκατε

Φτιάξτε μαζί με τον σύζυγο μια γλυκιά ιστορία που να ανταποκρίνεται στην ηλικία των παιδιών. Τα παιδιά πάντα θέλουν να ακούν ιστορίες και όταν αυτές προέρχονται από την ιστορία αγάπης των γονιών τους, είναι πολύ ξεχωριστές. Γυρίστε το ρολόι της ζωής σας πίσω μερικά χρόνια. Πως πρωτογνωριστήκατε, πως ερωτευτήκατε, πόσο όμορφα νιώθατε όταν ήσασταν μαζί και τονίστε ότι το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης ήταν… τα ίδια τα παιδιά. Τονίστε τους την σημασία του έρωτα και της αγάπης.

Δείτε μαζί το βίντεο και τις φωτογραφίες του γάμου σας

Αν δεν έχετε χρόνο να ξαναδείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου σας , η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι αναμφίβολα η καλύτερη ευκαιρία. Να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε από όλα τα συναισθήματα. Θα συγκινηθείτε, θα γελάσετε, θα μελαγχολήσετε, θα πείτε «Από αύριο ξεκινάω δίαιτα». Μπορείτε να επαναλάβετε τον πρώτο σας χορό ή να χορέψετε κάτι που είχατε φανταστεί αλλά τελικά δεν έγινε. Σίγουρα τα παιδιά θα έχουν ερωτήσεις να σας κάνουν για εκείνη τη μέρα. Ξαναζήστε τη στιγμή όλοι μαζί!

Χαλαρώστε μαζί με spa στο σπίτι

Τα παιδιά κάποια στιγμή θα κοιμηθούν, αλλά εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τη βραδιά. Μπορείτε να απολαύσετε ένα μίνι spa στο σπίτι σας. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Κόψτε φέτες από αγγούρι και τοποθετήστε τις στα μάτια σας, όσο θα είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, βρείτε συμβουλές για μασάζ στο internet και κάντε εναλλάξ με το σύντροφό σας. Πιείτε λίγο ακόμα κρασί και μιλήστε μόνο για εσάς τους δύο και για τα συναισθήματά σας.

Δείτε μια ταινία… ή πολλές

Το καλό με αυτή την πρόταση είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί από το κρεβάτι σας. Επιλέξτε ταινίες που θέλατε να δείτε εδώ και καιρό και όλο το αναβάλλετε ή ακόμα και τις αγαπημένες σας σειρές. Προμηθευτείτε τα ανάλογα DVD ή κατεβάστε τις από το internet. Φροντίστε να έχετε κοντά στο κρεβάτι όλα τα απαραίτητα (ποπκορν, νερά, αναψυκτικά κ.α.) έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σηκωθείτε.

Και αν αντέχετε ακόμα, … και η νύχτα καταλήξει σε «ζουζουνιές», ακόμα καλύτερα!

Διαβάστε επίσης