Νέα trends. Τι θα φορεθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι

Νέα trends. Τι θα φορεθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι Νέα trends. Τι θα φορεθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι

Η άνοιξη έφτασε και είναι καιρός να ασχοληθούμε με την ανοιξιάτικη και πόσο μάλλον με την καλοκαιρινή μόδα. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους. Ενημερωθείτε κι εσείς για τα νέα trends.

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη παρουσιάσει στα fashion shows τις τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. Η επιρροή από την Ισπανία αποτυπώνεται στα φορέματα με τα πολλά βολάν, φιόγκοι στη μέση φαίνεται να γίνονται «must» σε πολλά φορέματα ενώ στα χρώματα το κόκκινο, το άσπρο και το μπλε θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή.

Οι σημαντικότερες τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 είναι:

1. Τα ριχτά αέρινα φορέματα που θυμίζουν την δεκαετία του ’90. Το στιλ υποστήριξαν στα fashion shows οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας όπως οι  Calvin Klein, Saint Laurent και Burberry. Σε αυτά τα φορέματα κυριαρχεί το λευκό ή μπεζ χρώμα και θυμίζουν νυχτικά λόγω του σατέν υφάσματος αλλά και των nude χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν..

2. Φορέματα με ασπρόμαυρα tribal σχέδια, ο οποίος συνδυασμός είναι πολύ κολακευτικός για κάθε γυναίκα. Ο Valentino πρωτοτύπησε με τα tribal μοτίβα και εντυπωσίασε το κοινό του.

3. Χακί ρούχα. Το χακί είναι ένα χρώμα που μας έχει κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό. Ο οίκος Versace το υποστηρίζει, χρησιμοποιώντας το στα πάντα, από φορέματα και φούστες μέχρι και ολόσωμες φόρμες και παντελόνια.

4. Λαμέ ρούχα. Σε ασημί, χρυσό και χάλκινο, όποια γυναίκα τα επιλέξει, ένα είναι σίγουρο… αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά το καλοκαίρι που θα αντανακλάται το φως του ηλίου επάνω στην μεταλλική τους όψη, η εικόνα θα είναι πλήρως εκθαμβωτική. Πρωταγωνιστούν Saint Laurent και Valentino
.
5. Κόκκινο, άσπρο και μπλε χρώμα. Οι «πρωταγωνιστές» της άνοιξης και του καλοκαιριού. Δεν εννοούμε φυσικά να φοράς ένα από αυτά τα χρώματα κάθε φορά, αλλά να τα συνδυάζεις. Μεγάλοι υποστηρικτές του συγκεκριμένου χρωματικού συνδυασμού, που κάνει λίγο πιο casual και αθλητικό το ντύσιμο μας είναι και ο Ralf Lauren, o Marc Jacobs, αλλά και η Lacoste.

6. Ριγέ ρούχα. Οι ρίγες είναι παρούσες κάθε χρόνο τόσο στα ανοιξιάτικα όσο και στα καλοκαιρινά ρούχα, αλλά φέτος όχι μόνο κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά είναι αποτυπωμένες παντού, ακόμα και στις τσάντες. Τολμηρές προτάσεις από Prada και Moschino

7. Boho φορέματα. Στην ουσία το καλοκαίρι που μας έρχεται θα αφορά το ελαφρύ, αέρινο, ρομαντικό στυλ ντυσίματος, με δαντέλες, πιέτες, φραμπαλά και διαφάνειες. Οπότε, με λίγα λόγια είναι σαν να περιγράφουμε το boho στυλ, το οποίο ήταν και πέρυσι στην μόδα. Ξεχωρίζουν οι προτάσεις των Gucci και Roberto Cavalli

8. Γυναικεία κοστούμια που θυμίζουν 70s. Το ανδρόγυνο look που είδαμε τον χειμώνα συνεχίζει ακάθεκτο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. Μπορεί η φετινή πρόταση της μόδας γενικότερα να είναι βασισμένη στα 90s, αλλά το συγκεκριμένο look μας έρχεται από τα 70s. Οι οίκοι Gucci και Mark Jacobs, το στήριξαν δεόντως!

9. Ρούχα με φτερά. Από τα κρόσσια που τα συναντούσαμε παντού πέρυσι, μέχρι και στις τσάντες και τα παπούτσια μας, φέτος περάσαμε στα φτερά τα οποία θα διακοσμούν τα ρούχα μας. Κάνουν την διαφορά ενώ ο οίκος Nina Ricci  πήγε ένα βήμα παραπέρα αυτό την τάση καθώς συνδύασε τα φτερά με το δέρμα, σε ένα αρκετά εκκεντρικό mini φόρεμα.

10. Ολόσωμες φόρμες. Για εντυπωσιακή εμφάνιση και ταυτόχρονα άνεση μέσα στο καλοκαίρι. Για τις γυναίκες που διαθέτουν αψεγάδιαστο σώμα ο Louis Vuitton και ο Ralph Lauren φρόντισαν να τις χαρούμε και το 2016, μιας και τις συνηθίσαμε!

11. Animal print γυναικεία ρούχα. Ναι και όμως το animal print είναι ακόμη εδώ, αν και φέτος έδωσαν έμφαση στο λεοπάρ, το οποίο είναι πολύ glamorous και τονίζει την θηλυκότητα κάθε γυναίκες, δίνοντας της μια πιο seχy και άγρια όψη. Roberto Cavalli και Versace προσυπογράφουν.

Διαβάστε επίσης