Μολύβι χειλιών: Απαραίτητο για το μακιγιάζ

Μολύβι χειλιών: Απαραίτητο για το μακιγιάζ Μολύβι χειλιών: Απαραίτητο για το μακιγιάζ

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν απαραίτητο καλλυντικό για το μακιγιάζ τους, ενώ πιστεύουν ότι είναι και δύσκολο να το εφαρμόσουν. Λάθος! Το μολύβι όχι μόνο ολοκληρώνει το μακιγιάζ, αλλά μπορεί να κάνει «θαύματα» σε ένα από τα πιο θηλυκά και σέξι σημεία της γυναίκας: τα χείλη.

Τελειοποιεί το σχήμα τους, τα τονίζει και σε συνδυασμό με τη σωστή απόχρωση κραγιόν μπορεί να κάνει το χαμόγελο να σαγηνεύσει. Ο μόνος «κανόνας» που πρέπει να γνωρίζεις σαν ευαγγέλιο είναι το πώς εφαρμόζεται σωστά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι δυνατόν να καταστραφεί ολόκληρη η εικόνα σου και να προκαλέσεις γέλια μέχρι δακρύων.

Το θετικό είναι ότι πλέον τα μολύβια χειλιών έχουν γίνει πολύ εύκολα στη χρήση τους, ώστε να μην τραυματίζεται η περιοχή και να τοποθετείται η απαραίτητη ποσότητα. Το «σκληρό» περίγραμμα άλλωστε δείχνει ψεύτικο και επιτηδευμένο.

Σημαντικό είναι επίσης η απόχρωση του μολυβιού να μην απέχει πολύ από το χρώμα του κραγιόν, για να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση.

Για να χρησιμοποιήσεις σωστά το μολύβι, καλό είναι να σχηματίσεις το περίγραμμα και στη συνέχεια, να απλώσεις με ένα πινελάκι το χρώμα του μολυβιού σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Έτσι, θα γίνει η κατάλληλη βάση για το κραγιόν που θα απλωθεί ακόμη πιο εύκολα.

Αν έχεις λεπτά χείλη κάνε το περίγραμμα των χειλιών έξω από το φυσικό σου περίγραμμα ακολουθώντας τις γραμμές του, ώστε να φαίνονται τα χείλη πιο γεμάτα.

Αν έχεις λεπτό το άνω χείλος κάνε το περίγραμμα στο άνω χείλος έξω από το φυσικό σου περίγραμμα, ενώ στο κάτω χείλος ακολούθησε τις φυσικές του γραμμές.

Αν έχεις λεπτό το κάτω χείλος κάνε το περίγραμμα στο κάτω χείλος έξω από το φυσικό σου περίγραμμα, ενώ στο άνω χείλος ακολούθησε τις φυσικές του γραμμές.

Αν έχεις μεγάλα χείλη κάνε το περίγραμμα των χειλιών μέσα από το φυσικό σου περίγραμμα, ώστε να μειωθεί ο υπερβολικός όγκος των χειλιών.

Αν έχεις μυτερά άνω χείλη ξεκίνα το περίγραμμα από τις γωνίες του άνω χείλους και χάραξε μια ίσια γραμμή μέχρι την ένωση των χειλιών.

Αν έχεις άνισα χείλη ακολούθησε τις γραμμές του φυσικού περιγράμματος μέσα και έξω από τα χείλη ώστε να εξισορροπήσεις το σχήμα τους.

Διαβάστε επίσης