Πότε το διαζύγιο είναι μονόδρομος

Πότε το διαζύγιο είναι μονόδρομος Πότε το διαζύγιο είναι μονόδρομος

Ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση και για τις δυο πλευρές. Η συναισθηματική, αλλά και γιατί όχι και η οικονομική εμπειρία, μπορεί να είναι τραυματική σε όλους τους εμπλεκόμενους. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις στις οποίες ένα διαζύγιο, μπορεί πραγματικά να είναι η καλύτερη επιλογή για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.

Ο σύντροφός σας είναι εξαρτημένος

Χαρτιά, αλκοόλ, ναρκωτικά, έχουν καταστρέψει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ζητήσει κάποια βοήθεια. Εάν είστε παντρεμένοι με ένα εξαρτημένο άτομο, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα οικονομικά, νομικά αλλά και σε συναισθηματική κακοποίηση. Μεγαλώνοντας με έναν γονιό εθισμένο σε κάτι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα παιδιά, τα οποία αποκτάνε λανθασμένα πρότυπα.

Ο σύντροφος σας κακοποιεί λεκτικά ή σωματικά

Αυτό και μόνο είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν ο σύντροφος σας, σας κακοποιεί δεν πρόκειται να σταματήσει να το κάνει, έστω και αν σας ζητάει συγνώμη. Η βία είναι ένας φαύλος κύκλος. Ακόμα και αν η κακοποίηση δεν είναι σωματική, αλλά λεκτική, μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής, δεδομένου ότι επηρεάζει τη ψυχική σας υγεία και συναισθηματική ευεξία. Όταν ένα παιδί έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή βλέπει τη βία μέσα στην οικογένεια, μεγαλώνει με πολύ χαμηλό το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και του αυτοσεβασμού. Μεγαλώνει σε ένα τοξικό περιβάλλον, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί.

Ο ένας θέλει παιδιά ενώ ο άλλος δεν θέλει με τίποτα

Αν έχετε μεγαλώσει με το όνειρο να αποκτήσετε παιδιά και ο σύντροφος σας δεν θέλει όυτε να το ακούσει, τότε ίσως ο χωρισμός είναι η λύση. Και αυτό γιατί κανένας από τους δυο δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος με το πέρασμα του χρόνου. Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ένας γάμος, είναι εάν και οι δύο έχετε ένα κοινό όραμα, είτε εμπεριέχει τα παιδιά, είτε όχι.

Υπάρχει απιστία

Η απιστία από μόνη της δεν διαλύει πάντα έναν γάμο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως νιώθει ο απατημένος και αν η απιστία ήταν καθαρά σωματική ή κρατούσε για χρόνια. Το πρόσωπο που απάτησε πρέπει να δείχνει ότι το έχει μετανιώσει πραγματικά, διαφορετικά η πιθανότητα να το ξανακάνει είναι πολύ μεγάλη.

Έχετε εξαντλήσει όλες τις επιλογές

Όλοι οι γάμοι έχουν προβλήματα, άλλοι λιγότερα άλλοι περισσότερα. Αν έχετε κάνει σχεδόν τα πάντα, αλλά τα πράγματα εξακολουθούν να είναι χάλια, τότε το διαζύγιο ίσως είναι μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης