Ενυδάτωση μετά τις διακοπές

Ενυδάτωση μετά τις διακοπές Ενυδάτωση μετά τις διακοπές

Γυρίσατε από τις διακοπές; Χαρίστε ξανά στο πρόσωπό σας την ενυδάτωση που χρειάζεται μετά το καλοκαίρι. Μικρές, έξυπνες συμβουλές και προϊόντα στοχευμένης δράσης θα αναζωογονήσουν την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα σας.

Κάντε μασάζ στο πρόσωπο Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το δέρμα, καθώς επιτρέπει στο νερό να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες και να παραμένει εκεί. Ξυπνάει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του στρες, την αποτοξίνωση των κυττάρων και την αποσυμφόρηση των ιστών. Απλώστε αρχικά την ανάλογη κρέμα ταμπονάροντας με τις παλάμες και στη συνέχεια τσιμπήστε το πρόσωπό σας με τα δάχτυλα. Μια εύκολη κίνηση που εφαρμόζουν οι επαγγελματίες στις καμπίνες ομορφιάς μεγάλων spa.

Αποφύγετε το σκληρό νερό της βρύσης πάνω στο δέρμα του προσώπου σας. Να χρησιμοποιείτε καλύτερα ενυδατικό spray με ιαματικό νερό. Συμβάλλει στην πρωινή τόνωση της επιδερμίδας και τη διατήρηση της λαμπερής όψης της.

Για να εμποδίσετε το ξεφλούδισμα, χρησιμοποιήστε πιο πλούσιες υφές που θα ξεδιψάσουν και θα διατηρήσουν για πολύ περισσότερο τη βελούδινη όψη της επιδερμίδας σας.

Αποκτήστε ένα ενυδατικό βιταμινούχο serum και μια ενυδατική κρέμα ημέρας. Απλώνετε το serum καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σας. Το serum, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, έχει καλύτερη διείσδυση στον επιδερμικό ιστό και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της κρέμας. Η κρέμα σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του μέσα στα κύτταρα και κάνει πραγματικά τη διαφορά..

Αν το δέρμα σας ξεφλουδίζει και σας τραβάει, χρησιμοποιήστε και μια θρεπτική κρέμα νύχτας.

Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ scrub για να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης.

Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, εκτός και αν είναι ειδικά για αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Προτιμήστε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα ή αφρίζοντα καθαριστικά χωρίς σαπούνι.

Το μυστικό. Πίνετε άφθονα υγρά 

Να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας από μέσα. Κάντε το νερό κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Ωστόσο να θυμάστε ότι η κατανάλωση μισού λίτρου την ημέρα δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Για να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρασίας του οργανισμού -της επιδερμίδας συμπεριλαμβανομένης- στα σωστά επίπεδα, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι ανά μία ώρα. Προσέξτε όμως να μην είναι παγωμένο, ακόμα κι αν κάνει ζέστη. Συνιστάται να είναι χλιαρό, στη θερμοκρασία του σώματος. Επίσης συμπεριλάβετε στη διατροφή σας χυμούς από φρούτα, τσάι από βότανα και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφεΐνη. Για κάθε καφεϊνούχο ποτό πρέπει να πίνετε διπλάσια ποσότητα νερό.

Διαβάστε επίσης