5+1 Συμβουλές μιας επιτυχημένης βάπτισης

5+1 Συμβουλές μιας επιτυχημένης βάπτισης

Ελάτε να γνωρίσετε ποιοι είναι οι 5+1 τρόποι για να κάνετε μια επιτυχημένη βάπτιση χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε κάποιον ειδικό.

Για πολλούς η βάπτιση ή βάφτιση του παιδιού τους αποτελεί ίσως μια από τις ευχάριστες υποχρεώσεις αφού η διασκέδαση είναι δεδομένη. Βέβαια αυτό που συνεπάγεται με την βάπτιση είναι ένα βουνό υποχρεώσεων που σίγουρα οι 2 ή ακόμα ο ένας εργαζόμενος γονιός ίσως να του φανεί πολύ δύσκολο να διεκπεραίωση. Μέσα από το άρθρο αυτό θα σας φέρουμε τις 5+1 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζει η μαμά και ο μπαμπάς για να έχει μια επιτυχημένη βάπτιση.

1. Επιλέξτε σωστά το όνομα

Πριν καν ξεκινήσετε να οργανώνετε την βάπτιση του μωρού σας το πιο σημαντικό είναι η επιλογή του ονόματος. Η βάφτιση αποτελεί σημαντική στιγμή για την οικογένεια και το νέο μέλος. Είναι η στιγμή που το νέο μέλος αποκτά επίσημα το όνομα του. Στην Ελλάδα είθισται τα παιδιά να παίρνουν τα ονόματα των παππούδων και γιαγιάδων κυρίως για συμβολική αξία, και για να συνεχίζεται το όνομα στις επόμενες γενεές.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει μπει λίγο στην άκρη το φαινόμενο της Συμβολικής κληρονομιάς και επιλέγουμε ξενικά ονόματα ή διπλά ονόματα για να ικανοποιούνται όλοι. Για να μην βρεθείτε λοιπόν σε σκηνικό παλιάς Ελληνικής ταινίας συζητήστε το με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

2. Ποιός θα είναι ο Νονός ή η Νονά

Ο νονός θα πρέπει να επιλεγεί προσεχτικά από τους γονείς γιατί σύμφωνα με την Εκκλησία είναι ο πνευματικός γονέας του παιδιού σας. Το πιο σημαντικό είναι η ανάληψη ευθυνών, και η δέσμευση στο νέο τους ρόλο.

Πρέπει να σκεφθείτε καλά, αν τα άτομα που έχετε στο μυαλό σας για νονούς του παιδιού σας είναι σε θέση να πάρουν σοβαρά το νέο τους ρόλο και τα καθήκοντά τους απέναντι στο παιδί σας.

Να περνούν έναν εύλογο χρόνο μαζί του, να έχουν την διάθεση ίσως κάποιες φορές να το συμβουλεύουν, να το βοηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του, ακόμα και αν στο μέλλον οι δικές σας σχέσεις δεν είναι το ίδιο καλές.

Επιλέξτε ανθρώπους που θα έχουν μία όμορφη, ζεστή και αληθινή σχέση με το παιδί σας. Θα πρέπει να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και σε περίπτωση που είναι ζευγάρι θα πρέπει να έχουν τελέσει Θρησκευτικό γάμο όπου και πιθανόν να ζητηθούν και έγγραφα από τον Ιερέα της Εκκλησίας.

3. Κλείστε νωρίς ημερομηνία και εκκλησία

Η ημερομηνία βάφτισης μαζί με την Εκκλησία που θα διεξαχθεί το Ιερό μυστήριο της βάφτισης, είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασισθεί τουλάχιστον 5 μήνες πριν. Επιλέξτε τα, αρχικά με γνώμονα τι αρέσει σε εσάς την οικογένεια και τους νονούς.

Αυτό όμως που θα πρέπει να σεβαστείτε και να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, είναι και τους καλεσμένους που θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις εκείνη την ημέρα για να μπορέσουν να παραβρεθούν και να σας τιμήσουν με την παρουσία τους.

candy_bars4. Ο χώρος εκδήλωσης 

Είναι κάτι που επίσης θα πρέπει να επιλέξετε αρκετό καιρό πριν το μυστήριο. Επιλέξτε τον αριθμό των καλεσμένων και κινηθείτε σε ανάλογο χώρο εκδηλώσεων. Σημαντικό κομμάτι που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι ο χώρος να είναι σχετικά κοντά στην Εκκλησία για να μην ταλαιπωρηθούν τόσο οι καλεσμένοι όσο και εσείς και το μωρό.

Οι περισσότεροι χώροι εκδηλώσεων διαθέτουν παιδική χαρά, αν όμως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα καλό θα είναι να φροντίσετε να φέρετε έναν Μάγο η Κλόουν η μια Νεράιδα για την απασχόληση των μικρών καλεσμένων που συνήθως από κάποια ώρα και μετά δυσκολεύονται να καθίσουν στην καρέκλα που είναι βέβαια απόλυτα λογικό. Το τελευταίο και αρκετά επίσης σημαντικό: να δοκιμάσετε τις γεύσεις που θα επιλέξετε για το μενού των καλεσμένων ώστε να είστε σίγουροι τι θα τους προσφέρετε.

5. Μπομπονιέρες και γλυκό

Πρωταρχική σκέψη πριν την επιλογή της μπομπονιέρας είναι αν θέλετε να είναι όλα σεταρισμένα, δηλ. το προσκλητήριο η μπομπονιέρα η διακόσμηση ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Στην μπομπονιέρα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί είναι το αναμνηστικό δώρο που θα δώσετε στους καλεσμένους σας και θα χαρακτηρίζει εσάς και το μωρό σας.

Η ανάμνηση μιας όμορφης βάπτισης συνοδεύει τους περισσότερους από εμάς πόσο μάλλον η ύπαρξη μίας όμορφης χειροποίητης μπομπονιέρας που η χρήση της, τις επιτρέπει να διακοσμεί τον χώρο σας.

Στο εργαστήρι του TsoxakaiTouli.gr η αρχή μας είναι όταν προτείνουμε μία μπομπονιέρα να είναι χειροποίητη μοναδική, και customized για το κάθε μωράκι και να χρησιμοποιείτε μετά την βάπτιση ώστε νοητά να υπάρχουν αυτές οι όμορφες μυρωδιές και εικόνες σκορπισμένες στην ατμόσφαιρα.

5+1. Τι πρέπει να ξέρετε την Ημέρα της Βάπτισης

– Απαιτείστε όμορφα χαμόγελα και συναισθήματα από το πρωί από όλους.
– Επικοινωνήστε με τον χώρο που θα γίνει μετά η δεξίωση για να τσεκάρετε αν όλα είναι οκ.
– Πάρτε μαζί σας στη τσάντα του μωρού αντικείμενα οικεία για το μωρό και συνήθως αυτά που το καθησυχάζουν τις δύσκολες ώρες.
– Φύγετε νωρίτερα από το σπίτι σας για να έχετε τον έλεγχο.

Info:
Πηγή: http://tsoxakaitouli.gr/

Διαβάστε επίσης