3 μοναδικές συνταγές ομορφιάς με τζίντζερ

3 μοναδικές συνταγές ομορφιάς με τζίντζερ 3 μοναδικές συνταγές ομορφιάς με τζίντζερ

Το τζίντζερ δεν δίνει απλά γεύση στο φαγητό μας αλλά όπως αποδεικνύεται μπορεί να λειτουργήσει τέλεια και για την ομορφιά μας.

Πρώτα απ’ όλα ας ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για φρέσκο τζίντζερ και καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε και να μην μείνει πολύ καιρό.

Αναζωογονητικό σκραμπ σώματος με τζίντζερ και λεμόνι

Μια από τις πιο αναζωογονητικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι χωρίς αμφιβολία το αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Αν το αναμείξουμε με λίγη ζάχαρη τότε έχουμε έτοιμο ένα σούπερ σκραμπ που θα σας αναγνωρίσει και θα σας ξυπνήσει.

Συνταγή: 
Αναμειγνύουμε λοιπόν μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο λεμόνι. Αν αναμείξετε τα συστατικά σε ένα μπολ και το ανακατέψετε καλά δεν μένει παρά να κάνετε το σκραμπ σας στο μπάνιο και να ξεβγάλετε καλά. Η επιδερμίδα σας θα είναι βελούδινη αμέσως μετά.

Άλατα μπάνιου με τζίντζερ και κανέλα

Το τζίντζερ αλλά και η κανέλα ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος πράγμα που τελικά βοηθάει στην κούραση που νιώθουμε μετά από μια γεμάτη μέρα. Αν γεμίσετε το μπάνιο σας με τα συγκεκριμένα άλατα θα δείτε πόσο όμορφα θα νιώσετε.

Συνταγή: 
1/4 γ. χοντροκομμένο αλάτι της θάλασσας 3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (προαιρετικά, για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση) Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό δοχείο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα στο ζεστό μπάνιο σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

Λαδάκι για μασάζ

Φυσικά το μασάζ σώματος είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στον καλό σας και εκείνος με την σειρά του σε σας οπότε δεν έχετε παρά να παρασκευάσετε μόνες σας ένα σούπερ λαδάκι για μασάζ που θα απολαύσετε και οι δυο.

Συνταγή:
Ένα καθαρό κομμάτι ρίζας τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες. 10-12 μικρά αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου και λίγο αμυγδαλέλαιο. Σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο, αναμείξτε όλα τα συστατικά και ανακινήστε καλά, χτυπώντας την πλευρά του γυαλιού μέχρι όλο το τζίντζερ να είναι προς τα κάτω. Αφήστε το να «κάτσει» για 5-7 ημέρες, ανακινώντας καθημερινά και χρησιμοποιήστε το ως ρομαντικό λάδι μασάζ.

Διαβάστε επίσης