Άνοιξη στο σώμα με σύσφιξη, ενυδάτωση, απολέπιση

Άνοιξη στο σώμα με σύσφιξη, ενυδάτωση, απολέπιση Άνοιξη στο σώμα με σύσφιξη, ενυδάτωση, απολέπιση

Απολέπιση, ενυδάτωση, σύσφιγξη! Μαζί με το σωστό καθαρισμό είναι αυτά που χρειάζεται το δέρμα σου για να βγει από τη χειμερία νάρκη. Μπες σε ανοιξιάτικη διάθεση συμπεριλαμβάνοντας μια τακτική, απολαυστική φροντίδα στην καθημερινότητά σου.

Καθαριότητα: η απολαυστική

Το ντους είναι καθημερινή συνήθεια που διατηρούμε όλον το χρόνο. Τώρα, όμως, είναι καλό να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο για την καθαριότητα της επιδερμίδας, απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Προσθέτοντας αιθέρια έλαια ή άλατα στο νερό της μπανιέρας προσφέρεις έξτρα περιποίηση σε αυτήν.

Ακόμη:

– Επίλεξε το σωστό αιθέριο έλαιο Τα αιθέρια έλαια έχουν διαφορετικές ιδιότητες, ανάλογα με την προέλευσή τους: η λεβάντα χαλαρώνει, το τριαντάφυλλο ενυδατώνει, το ylang-ylang χαρίζει ευεξία.

– Ταμπονάρισε το σώμα σου Μετά το μπάνιο μην τρίβεις με δύναμη το δέρμα, αλλά σκούπισε απαλά, με βαμβακερή πάντα πετσέτα.

Απόφευγε το καυτό νερό Αφυδατώνει το δέρμα. Γι’ αυτό προτίμησε τις μέτριες, χλιαρές θερμοκρασίες.

Απολέπιση: η έξυπνη κίνηση

Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας την ανανεώνεις και τη βοηθάς να απορροφήσει στη συνέχεια τις κρέμες περιποίησης. Η απολέπιση αρκεί να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, μετά το ντους, με το προϊόν που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι φρόντισε να επιμένεις στα σημεία που το δέρμα είναι πιο παχύ, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

Ακόμη:

Δώσε βάση στον κόκκο Η επιδερμίδα στο σώμα είναι πιο παχιά και πιο σκληρή από αυτήν του προσώπου. Έτσι και το προϊόν απολέπισης είναι καλό να έχει χοντρούς κόκκους για να είναι και αποτελεσματικό.

– Φτιάξε σπιτικές συνταγές Μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου ένα σπιτικό προϊόν απολέπισης σώματος αναμειγνύοντας αγνό ελαιόλαδο με λίγο μέλι και κόκκους ζάχαρης.

Ενυδάτωση: η ουσιαστική

Για να είναι υγιές και λαμπερό, το δέρμα σου χρειάζεται απαραίτητα συχνή και σωστή ενυδάτωση. Το χειμώνα η επιδερμίδα αφυδατώνεται από το κρύο αλλά και τις συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας, από τους εξωτερικούς στους εσωτερικούς χώρους. Έτσι, την άνοιξη ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι το δέρμα στο σώμα μας είναι «σκασμένο» και διψά για ενυδάτωση. Για άμεσα αποτελέσματα χρησιμοποίησε πρωί και βράδυ ένα ενυδατικό προϊόν με πλούσια υφή, όπως τα body butters.

Ακόμη:

– Βάλε λάδι Λίγες σταγόνες λαδιού για το μπάνιο μέσα στο νερό του αφρόλουτρου ενισχύουν την προστασία του υδρολιπιδικού φιλμ της επιδερμίδας και συγκρατούν την υγρασία.

– Άπλωνε το ενυδατικό προϊόν σε νωπή επίδερμίδα Φρόντιζε να μην είναι εντελώς στεγνή επιδερμίδα, για να έχεις μεγαλύτερη απαλότητα.

– Δοκίμασε νέες υφές Εάν η υφή της κρέμας σε ενοχλεί και αισθάνεσαι το δέρμα σου να κολλάει, δοκίμασε τα νέα ενυδατικά προϊόντα που έχουν δροσερή υφή ζελ, απορροφούνται εύκολα και είναι ιδανικά για τις ημέρες που κάνει ζέστη.

Σύσφιγξη: η απαραίτητη

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η φροντίδα κατά της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας πρέπει να συνεχίζεται 12 μήνες το χρόνο. Είναι όμως γνωστό ότι πολλές από εμάς την αμελούν και τη θυμούνται μόνο όταν έρχεται η ώρα να φορέσουν και πάλι τις κοντές, καλοκαιρινές φούστες. Τουλάχιστον, μην περιμένεις το καλοκαίρι, αλλά ξεκίνησε σήμερα κιόλας να χρησιμοποιείς μια ειδική κρέμα που θα τονώσει την επιδερμίδα και θα μειώσει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Τα προϊόντα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωί και βράδυ για μεγάλο διάστημα, αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα και να συνδυάζονται με σωματική άσκηση.

Ακόμη:

– Συνδύασε άσκηση και διατροφή Εάν θέλεις να μειώσεις την αντιαισθητική κυτταρίτιδα, ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και απόφυγε τα λιπαρά, τα γλυκά και τους υδατάνθρακες. Δεν υπάρχει καλλυντικό προϊόν που μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα αν δε συνδυαστεί με γυμναστική και σωστή διατροφή.

– Κάνε μασάζ Σήμερα οι δημιουργοί των περισσότερων προϊόντων κατά της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας ισχυρίζονται ότι αυτά απλώνονται χωρίς να είναι απαραίτητο το μασάζ. Παρ’ όλα αυτά, εφαρμόζοντας την κρέμα ή το ζελ κάνοντας μασάζ με ανοδικές κινήσεις –από τα πόδια προς τους γλουτούς–, θα διαπιστώσεις ότι βελτιώνονται τα αποτελέσματα του προϊόντος καθώς και η κυκλοφορία του αίματος σε όλη την περιοχή.

Διαβάστε επίσης