Το τσόκερ είναι το νέο κόσμημα και το must αξεσουάρ της σεζόν

Το τσόκερ είναι το νέο κόσμημα και το must αξεσουάρ της σεζόν Το τσόκερ είναι το νέο κόσμημα και το must αξεσουάρ της σεζόν

Το τσόκερ είναι το νέο κόσμημα, ή μάλλον όχι και τόσο νέο, μιας και το έχουμε δει κατά κόρον στο παρελθόν, που βλέπουμε όλο και περισσότερο. Ανάλογα λοιπόν με το στιλ και το budget σας, υπάρχει ένα που ταιριάζει σε εσάς.

Το τσόκερ είναι ένα στενό κολιέ που φοριέται γύρω από το λαιμό. Μπορεί να φτιαχτεί από μια ποικιλία υλικών, όπως βελούδο, πλαστικό, χάντρες, δέρμα, μέταλλο (ασήμι, χρυσό ή πλατίνα, κλπ). Μπορεί να είναι διακοσμημένο με διάφορα υλικά, όπως πούλιες, καρφιά, ή ένα μενταγιόν. Τα πιο κοινά τσόκερ περιλαμβάνουν το Victorian, vintage, χωρίς κούμπωμα, Gothic, μενταγιόν, με πολύτιμους λίθους, ή τατουάζ.

choker_collection_1

Ιστορία

Η ιστορία του τσόκερ βρίσκεται πολύ μακριά στο παρελθόν, καθώς το είδαμε ακόμα και κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, να φοριέται διακοσμημένο με πολύτιμες πέτρες και συνδυασμένο με πολλά άλλα κοσμήματα.

Ιστορικά, συνδέονταν με την  υψηλή ραπτική, αλλά μπορούσε να έχει διαφορετικές σημασίες κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Οι μπαλαρίνες και μέλη της ανώτερης τάξης στα τέλη του 19ου αιώνα, συνήθως φορούσαν ορισμένους τύπους τσόκερ. Ωστόσο, την ίδια εποχή, ένα απλό, λεπτό, τσόκερ από κόκκινη ή μαύρη κορδέλα συνδεόταν με την πορνεία στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως φαίνεται στην Ολυμπία (1861) του Μανέ ενώ ένα απλό, μαύρο πλεκτό τσόκερ ή κορδέλα θα μπορούσε να υποδηλώνει μυστικά λεσβιασμό στην Εποχή της Οικονομικής Ύφεσης.

Τον 19ο αιώνα η μόδα των φαρδιών τσόκερ έφτασε στο αποκορύφωμά της γύρω στο 1900 κατά ένα μέρος χάρη στην Αλεξάνδρα της Δανίας, που το φορούσε για να κρύψει μια μικρή ουλή. Τα τσόκερ ήταν μοδάτα και στη δεκαετία του 1920 και πάλι στη δεκαετία του ’40 ως «colliers de chien.»

Τα τσόκερ έγιναν αρκετά δημοφιλή μεταξύ των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη δεκαετία του 1990. Η μόδα της δεκαετίας του 1990 πρόσφατα επανεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2010 και όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσεις, αν παρακολουθείς τη μόδα, οι stars το έχουν λατρέψει και αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει πολύ δυναμικά.

choker_collection_2

Πώς να το φορέσετε

Θέλετε να το φορέσετε; Δεν είναι δύσκολο. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα που έχουν ανοιχτή λαιμόκοψη. Ένα πουκάμισο ελαφρώς ξεκουμπωμένο, ένα τοπ με ανοιχτό V ή ακόμα και ένα camisole τοπ είναι μερικά από τα κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να το αναδείξετε. Επιπλέον αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως, για ευνόητους λόγους, του ταιριάζουν περισσότερο τα μαζεμένα μαλλιά. Δοκιμάστε λοιπόν να το συνδυάσετε με boxer braids, αν είστε πιο τολμηρές, ή με ένα απλό updo αν είστε πιο κλασικές και ρομαντικές.

Αναρωτιέστε ποιο τσόκερ σας ταιριάζει; Αν είστε άνθρωπος που φοράει την τελευταία λέξη της μόδας, τότε οφείλετε να δοκιμάσετε το πιο ξεχωριστό τσόκερ. Ένα που είναι διακοσμημένο με λαμπερά στοιχεία, ή κάποιο σε έντονο χρώμα, ίσως είναι αυτό που ψάχνετε. Αντίθετα αν δεν είστε σίγουρες και θέλετε να κάνετε μικρά στιλιστικά βήματα, ξεκινήστε με ένα πολύ απλό, μονόχρωμο και διακριτικό τσόκερ, το οποίο θα συνδυάσετε με ένα έντονο κραγιόν, δημιουργώντας το πιο fashionable σύνολο που έχετε φανταστεί.

Διαβάστε επίσης