Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μπορείτε να το διορθώσετε!

Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μπορείτε να το διορθώσετε! Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Μπορείτε να το διορθώσετε!

Σε όλους έχει συμβεί να πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό. Η ζημιά σίγουρα διορθώνεται και δεν είναι απαραίτητο να πετάξετε το φαγητό και να αρχίσετε ξανά το μαγείρεμα. Μην ανησυχείτε και μη στεναχωριέστε γιατί με μερικά μικρά μυστικά όλα μπορούν να διορθωθούν.

1. Ένα κομμάτι ξερό ψωμί θα σας λύσει το πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μία μεγάλη φέτα ξερό ψωμί και αφήστε την για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη και προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

2. Δεν έχετε ψωμί; Βάλτε 2 πατάτες! Καθαρίστε τις πατάτες και ρίξτε τις στο φαγητό αφού έχετε ολοκληρώσει το μαγείρεμα. Αφήστε τις λίγη ώρα και στη συνέχεια αφαιρέστε τις.

3. Οι λίγο πιο έμπειροι στη μαγειρική μπορούν να προσθέσουν ζάχαρη, όπου η γλυκιά της γεύση θα περιορίσει σε ένα βαθμό την αλμύρα του αλατιού.

Γιατί ψωμί ή πατάτα;

Και τα δύο αυτά υλικά περιέχουν άμυλο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά μέρος των υγρών κατά τη διάρκεια του βρασμού… οπότε μαζί με το νερό απομακρύνουν και μέρος του αλατιού.

Συμβουλή:

Το καλύτερο βέβαια είναι να το προλάβουμε. Μη ξεχνάτε να δοκιμάζετε σε όλη τη διαδικασία του μαγειρέματος, για να μπορέσετε να ελέγξετε τα αλατοπίπερά σας.

Διαβάστε επίσης