Βελούδινη επιδερμίδα όλο το χρόνο

Βελούδινη επιδερμίδα όλο το χρόνο Βελούδινη επιδερμίδα όλο το χρόνο

Πλέον μπορείς να έχεις μεταξένια επιδερμίδα όλο το χρόνο, αφού πια η αποτρίχωση με laser δεν είναι αυστηρά χειμωνιάτικη υπόθεση.

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον και επίσημα στην πόρτα σου, τόσο μετανιώνεις που δεν ξεκίνησες όταν έπρεπε μόνιμη αποτρίχωση με laser, ώστε τώρα να έχεις ξενοιάσει από ξυραφάκια και ραντεβού για χαλάουα. Δεν υπάρχει λόγος για άγχος και στεναχώριες, αφού πλέον με τη χρήση του διοδικού laser μπορείς να κάνεις τη μόνιμη αποτρίχωσή σου και το καλοκαίρι!

Τι είναι το διοδικό laser;

Δεν πρόκειται για κάτι τόσο νέο, καθώς στις ΗΠΑ είναι από τις πλέον δημοφιλείς θεραπείες, όμως ακόμη στη χώρα μας δεν είναι τόσο γνωστό. Το διοδικό laser είναι ένας τύπος laser που δρα σε μεγαλύτερο βάθος από ότι τα υπόλοιπα laser αποτρίχωσης και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου τη μελανίνη της επιδερμίδας. Ως λειτουργία δηλαδή δρα και αυτό απορροφώμενο από τη μελανίνη της τρίχας, όμως πηγαίνει πιο βαθιά και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου την επιδερμίδα. Η ιδιότητά του αυτή το κάνει απόλυτα ασφαλές ακόμη και για χρήση το καλοκαίρι σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα. Επίσης είναι πιο αποτελεσματικό σε παραδοσιακά «δύσκολες» περιοχές, όπως αυτή του μπικίνι, όπου οι τρίχες είναι πιο ανθεκτικές και πιο σκούρες, αφού εξ ορισμού η δράση του είναι βαθύτερη.

Κάθε πότε πρέπει να το κάνω; 

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη κιόλας συνεδρία σε κάποιες περιοχές μπορεί να δεις μείωση της τριχοφυΐας έως και 50%, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ολοκληρώσεις τον απαιτούμενο κύκλο συνεδριών, προκειμένου να έχεις ένα σωστό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Φυσικά η διάρκεια και ο αριθμός συνεδριών εξαρτώνται από το βαθμό της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και από την έκταση της περιοχής που θέλεις να αποτριχωθεί, όμως γενικά συνιστώνται 4-7 συνεδρίες με απόσταση περίπου 4-8 εβδομάδων μεταξύ τους.

Το κόστος του είναι μεγαλύτερο από τα γνωστά μου laser;

Το κόστος κυμαίνεται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, όμως το διοδικό laser θεωρείται πιο «γρήγορη» θεραπεία και άρα πιθανώς να χρειαστείς λιγότερες συνεδρίες από ότι με τους άλλους τύπους laser. Βέβαια, αν η τριχοφυΐα είναι ορμονοεξαρτώμενη, πρέπει πρώτα ή παράλληλα να αντιμετωπίσεις την ορμονική αιτία, ώστε να έχεις ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να κάνω τη θεραπεία;

Γενικά η αποτρίχωση με laser έχει ελάχιστες αντενδείξεις, η βασικότερη εκ των οποίων έχει να κάνει με τον ήλιο, η οποία όπως καταλαβαίνεις στην περίπτωση του διοδικού laser δεν ισχύει. Συνήθως η laser αποτρίχωση αντενδείκνυται μόνο σε άτομα με φωτοδερματίτιδα και σε αυτούς που λαμβάνουν ισοτρετινοίνη.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Κ. Μεγαπάνος MD είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Πηγή: Maxhair.gr

Διαβάστε επίσης