Με βλέπει φιλικά – 6 Τρόποι για να σε δει με άλλο μάτι

Με βλέπει φιλικά – 6 Τρόποι για να σε δει με άλλο μάτι Με βλέπει φιλικά – 6 Τρόποι για να σε δει με άλλο μάτι

Σίγουρα σου έχει τύχει να σου αρέσει και να σε ελκύει κάποιος και να αναρωτιέσαι «γιατί με βλέπει φιλικά» ενώ παράλληλα αναζητάς τρόπους για να τον κάνεις να σε δει με άλλο μάτι και να σου δώσει την ευκαιρία για μια πιο προσωπική σχέση.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία, όταν μιλάμε για δύο άτομα του αντίθετου φύλου που γνωρίζονται και αλληλεπιδρούν. Το αν ισχύει ή όχι η πραγματική και αγνή φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα δεν πρόκειται να το αναλύσουμε στην παρούσα φάση, θα δούμε όμως πώς μπορείς να καταφέρεις να αλλάξεις τον τρόπο που σε αντιμετωπίζει κάποιος και από το με βλέπει φιλικά, να καταλήξεις επιτυχώς στο με βλέπει ερωτικά.

Πολλές φορές όταν γνωρίζουμε έναν καινούργιο άνθρωπο στη ζωή μας μπορεί να τον κατατάσσουμε άμεσα στη ζώνη της φιλίας και να μην επεξεργαστούμε και πολύ το ενδεχόμενο να περάσει σε άλλο επίπεδο η σχέση. Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο που μας βλέπει κάποιος αν ήδη μας έχει στο μυαλό του σαν φίλη και να τον κάνουμε να μας δει ως υποψήφια σχέση, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Όταν κάποιος με βλέπει φιλικά αλλά εγώ θέλω να τον κάνω να με δει σαν γυναίκα και όχι σα φίλη ή αδελφή, θα εξαρτηθεί και από το τι σχέση έχω μαζί του, πόσο στενή και πόσο μακροχρόνια. Διαφορετικά θα χειριστείς έναν κολλητό σου ή ένα παιδικό οικογενειακό φίλο που εσύ τον βλέπεις ερωτικά και θέλεις να σε προσέξει κι εκείνος και διαφορετικά κάποιον που γνώρισες πρόσφατα και θέλεις να τον κάνεις να σε δει ως πιθανή κοπέλα του και να αποφύγεις το να μπεις στο λεγόμενο «friendzone». Σίγουρα δε θέλεις να κάνεις βεβιασμένες και απελπισμένες κινήσεις και από το με βλέπει φιλικά να καταλήξεις στο δε θέλει να με βλέπει καθόλου και να χάσεις έναν πολύ καλό φίλο.

<>Στις παραγράφους του άρθρου που ακολουθούν θα δεις κάποιους τρόπους και συμβουλές ώστε αυτός που έχεις βάλει στο μάτι να πάψει να σε βλέπει φιλικά και να υποκύψει στη γυναικεία ελκυστική φύση σου!

6 Τρόποι για να σταματήσει να σε βλέπει φιλικά

1. Κάνε τη «σωστή» αρχή: Αναρωτιέσαι «γιατί με βλέπει φιλικά» και πώς θα μπορέσεις να το αλλάξεις αλλά δεν έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταις εσύ και η αρχική σου στάση για το πώς σε έχει καταχωρίσει στο μυαλό του. Έχει μεγάλη σημασία η αρχή της γνωριμίας σας, οι συνθήκες, το τι περιθώρια του άφησες εσύ για να σε δει ερωτικά ή πόσο «φιλική» ήσουν μαζί του. Μερικά παραδείγματα που σχετίζονται με την αρχική γνωριμία δύο ατόμων αντίθετου φύλου, είναι το να έχεις μία σχέση όταν πρωτογνωρίζεστε και ακόμα χειρότερα με κάποιον πολύ κοντινό του άνθρωπο. Έτσι, ακόμα κι αν την επόμενη μέρα εσύ χωρίσεις, θα πρέπει πρώτη εσύ να του δείξεις ότι μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση και «επιτρέπεται» να σε πλησιάσει με διαφορετικό τρόπο. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι όταν μιλάμε για κάποιον παιδικό μας φίλο, που ενδεχομένως μπερδεύονται στη μέση και οικογενειακές σχέσεις άρα από το ξεκίνημα η σχέση είναι πιο περίπλοκη και χρειάζεται λεπτό χειρισμό. Και κακά ψέματα εσύ είσαι που πρέπει να κάνεις το βήμα γιατί εκείνος αν το τολμήσει θα βγει ο κακός της υπόθεσης. Το καλύτερο είναι προκειμένου και να μη χάνεις το χρόνο σου αναζητώντας λύσεις και να είσαι σίγουρη για το πώς θα σε αντιμετωπίσει, να κάνεις από την αρχή φανερές τις προθέσεις σου και τη διάθεση που έχεις για πιο στενή γνωριμία. Πρόσεξε μόνο να μην είσαι υπερβολικά προκλητική και να μη σε πάρει για απελπισμένη. Πάντως, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ακόμα και σε αυτή την περίπτωση!

2. Μην είσαι υπερβολικά άνετη μαζί του: Ρωτάς τον εαυτό σου «πώς να μη με βλέπει φιλικά», τη στιγμή που εσύ η ίδια με τον τρόπο σου τον αναγκάζεις να σε δει έτσι. Τι εννοούμε; Όταν από την αρχή της γνωριμίας σου με ένα άτομο του αντίθετου φύλου (ή για ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα) έχεις την άνεση και τη συμπεριφορά που θα είχες με μία κολλητή σου ή για να το καταλάβεις καλύτερα φέρεσαι σαν να είσαι ένας από τα φιλαράκια του, λίγο δύσκολο να σε αντιμετωπίσει σα γυναίκα και να σε δει ερωτικά. Δεν είπαμε να είσαι κρύα και μυγιάγγιχτη ούτε να κάνεις μονίμως τη γατούλα ούτε είναι κακό να δημιουργήσεις μια οικειότητα μεταξύ σας. Όμως, η υπερβολικά μεγάλη άνεση και μια πιο χύμα συμπεριφορά που ενδεχομένως θυμίζει και αγοροκόριτσο δε θα σε βοηθήσει να κερδίσεις το ενδιαφέρον του. Φρόντισε, λοιπόν, χωρίς να είσαι απόμακρη ή ψυχρή να δημιουργήσεις μια οικειότητα αλλά κρατώντας κάποια όρια και διατηρώντας τη θηλυκότητά σου. Φρόντισε να σε βλέπει περιποιημένη πάντα και να καταλαβαίνει ότι δίπλα του έχει γυναίκα κι όχι τον κολλητό του το Μπάμπη, γιατί στην προσπάθεια να κερδίσεις τη συμπάθειά του και να τον πλησιάσεις μπορεί να πέσεις σε μια τέτοια παγίδα αν δεν προσέξεις.

3. Φρόντισε να μην είσαι απλά το αστείο κορίτσι: Το να έχεις χιούμορ είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ένα στοιχείο που σαφώς εκτιμούν οι άντρες. Έχει σημασία, όμως, ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσεις και μέχρι ποιο βαθμό. Αν σε γνωρίσει ως το αστείο κορίτσι της παρέας και του εντυπωθείς έτσι και μόνο, αν χρησιμοποιείς μονίμως το χιούμορ και καμιά φορά σε υπερβολικό βαθμό είτε από αμηχανία είτε επειδή κάνεις υπερπροσπάθεια για να έρθεις κοντά του, τότε είναι πολύ πιθανό να του μείνει μόνο αυτό από εσένα, να εκτιμήσει μεν το χιούμορ σου και το γεγονός ότι είσαι ευχάριστη στην παρέα αλλά να μην μπορέσει να διακρίνει κάτι άλλο πέρα από αυτό. Και πάντα υπάρχει ο φόβος να φτάσεις στην υπερβολή και να γίνει λίγο «γελοίο» όλο αυτό που προσπαθείς να πετύχεις. Κυρίως αν προβάλλεις πολύ τον αυτοσαρκασμό και συχνά μειώνεις τον εαυτό σου μπροστά στα μάτια αυτού που σε ενδιαφέρει. Σίγουρα αν θέλω κάποιος να με προσέξει θα έχω χιούμορ και θα προσπαθώ να χρησιμοποιώ έξυπνες ατάκες, αλλά δε φτάνει αυτό αν δε θέλω να με βλέπει φιλικά και μόνο, χρειάζεται να βγει προς τα έξω η πιο γυναικεία και γοητευτική πλευρά μου.

4. Μην ανοίγεις συζητήσεις για τα προσωπικά σας: Το να αρχίσεις να μιλάς με έναν άντρα όχι γενικά για τις σχέσεις αλλά πολύ ειδικά για τις δικές σας σχέσεις, τις εμπειρίες, τους πρώην, τις κατακτήσεις και μπλα, μπλα, μπλα, μάλλον θα σας ρίξει στην παγίδα της ζώνης φίλων. Έτσι και αρχίσεις να του αναλύεις το γιατί χώρισες τον Κωστάκη ή γιατί δε σου ήταν αρκετός ο ένας και γιατί παράτησες τον άλλο, κάθε άλλο παρά θα σε βοηθήσει. Όπως επίσης, αν αρχίσεις να συζητάς μαζί του για τα δικά του προσωπικά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου εξομολογηθεί το αιώνιο κόλλημά του με την Ελενίτσα από το σχολείο που ποτέ δεν μπόρεσε να ρίξει, ή να σου ζητήσει συμβουλές για να γυρίσει η πρώην του, κλπ.

Όταν δε θέλω να με βλέπει φιλικά ένας άντρας, δεν αρχίζω να του μιλάω για θέματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σύσφιξη μεν των σχέσεών μας αλλά μέσα από διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που επιθυμούσα. Μπορείς να μιλάς όσο θέλεις για τους πρώην και τους θαυμαστές στις φίλες σου, όχι όμως σε αυτόν που ευελπιστείς να γίνει νυν!!!

5. Μην τον μπλέκεις σε «γυναικεία θέματα»: Αν εγώ φέρομαι και μιλάω σε κάποιον σαν να ήταν η κολλητή μου, τότε πώς κι αυτός ο καημένος να μη με βλέπει φιλικά; Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο βήμα για να σε πλησιάσει διαφορετικά ένας άντρας με τον οποίο ανταλλάζεις συνταγές μαγειρικής ή του ζητάς να έρθει να σε βοηθήσει να αγοράσεις πέδιλα. Ούτε αν του μιλάς επί μισή ώρα για το αν χωρίζει ή όχι κάποιο διάσημο ζευγάρι του Χόλυγουντ. Πώς να μπορέσει ακόμα και να υποψιαστεί ότι θα μπορούσατε να είστε κάτι παραπάνω από φίλοι όταν τον αντιμετωπίζεις ακριβώς όπως και τις γυναίκες φίλες σου; Αν, λοιπόν, θέλεις να σε δει διαφορετικά, κράτησέ τον μακριά από όλα αυτά τα «γυναικεία θέματα» και τις ασχολίες που συνηθίζεις να μοιράζεσαι με τις φίλες σου και φρόντισε να κάνετε μαζί άλλες δραστηριότητες και να συζητάτε διαφορετικά θέματα που ενδεχομένως θα τον κάνουν να σε πλησιάσει με άλλες διαθέσεις.

6. Ενεργοποίησε το κουμπί της ζήλιας: Η ζήλια είναι ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει εύκολα να τον τσιγκλήσεις και να έχεις άμεσες αντιδράσεις επομένως και να καταλάβεις με σιγουριά τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του. Αν είστε φίλοι και κάνετε παρέα ή γενικά βρίσκεστε συχνά σε κοινό περιβάλλον, φρόντισε να σε βλέπει και με άλλους άντρες, φλερτάροντας ελαφρώς. Έτσι, ακόμα κι αν μέχρι πρότινος δεν είχε ούτε ο ίδιος καταλάβει ότι δε σε βλέπει μόνο φιλικά, τώρα ενεργοποιώντας τη ζήλια θα μπορέσει να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του και πολύ πιθανό να σε βλέπει με άλλο μάτι. Εύκολα με τη ζήλια μπορώ να κάνω κάποιον να μη με βλέπει φιλικά όταν θα καταλάβει ότι υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι και δεν είμαι δεδομένη.

Διαβάστε επίσης