Γιατί στο φιλί οι περισσότεροι γέρνουν προς τα δεξιά;

Γιατί στο φιλί οι περισσότεροι γέρνουν προς τα δεξιά; Γιατί στο φιλί οι περισσότεροι γέρνουν προς τα δεξιά;

Αν σκεφτείτε τον εαυτό σας να φιλάει το έτερον ήμισυ, τότε θα διαπιστώσετε πως γέρνετε το κεφάλι προς τα δεξιά.

Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα και μάλιστα είναι «προγραμματισμένοι» γι’ αυτό.

Η έρευνα, που έγινε από τρία πανεπιστήμια (Dhaka, Bath και Bath Spa), μελετούσε τη συμπεριφορά στο φιλί και δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports.

Από τις απαντήσεις των ζευγαριών που συμμετείχαν, διαπιστώθηκε επίσης ότι ο άνδρας είναι εκείνος που παίρνει περισσότερο την πρωτοβουλία για το φιλί (κατά 15 φορές περισσότερο από τη γυναίκα).

Επίσης περισσότεροι από τα δύο τρίτα και εκείνων που έπαιρναν την πρωτοβουλία για το φιλί και εκείνων που το δεχόντουσαν, έγερναν το κεφάλι τους προς τα δεξιά.

«Είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει τις διαφορές των δύο φύλων στο θέμα της υποκίνησης του φιλιού, με τους άνδρες να είναι εκείνοι που κάνουν περισσότερο το πρώτο βήμα. Επίσης φαίνεται ότι η φορά που θα γύρει το κεφάλι του εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα για το φιλί, θα καθοδηγήσει επίσης και τον άλλο να γύρει το κεφάλι του προς την ίδια κατεύθυνση», λέει ο Dr. Rezaul Karim.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πλευρά που θα γύρει κάποιος το κεφάλι, έχει να κάνει και με το αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Διαβάστε επίσης