Καινούργια μύτη σε 3 ώρες – Ρινοπλαστική με 100% ασφάλεια!

Καινούργια μύτη σε 3 ώρες - Ρινοπλαστική με 100% ασφάλεια! Καινούργια μύτη σε 3 ώρες - Ρινοπλαστική με 100% ασφάλεια!

Ένα μεγάλος αριθμός γυναικών και ανδρών εμφανίζει δυσμορφίες στην ρινική κοιλότητα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αντιμετωπίζει και προβλήματα στην αναπνοή. Όλα αυτά μπορεί να οφείλονται είτε σε πρωτοπαθή αίτια, είτε σε δευτεροπαθή (τραυματισμοί, αποτυχημένες προηγούμενες επεμβάσεις κ.α.)

Η επιστήμη που καλείται να επιδιορθώσει το πρόβλημα είναι η πλαστική μύτης και επανορθωτική χειρουργική ή αλλιώς ρινοπλαστική.

Εξατομικευμένη επέμβαση όσο καμία άλλη

Η μύτη στον καθένα είναι διαφορετική τόσο στην λειτουργικότητα όσο και την εμφάνιση. Ο ευθειασμός του διαφράγματος και η πλαστική χειρουργική που εφαρμόζεται είναι ξεχωριστής φιλοσοφίας σε κάθε μύτη, προκειμένου να ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η δυσκολία της πλαστικής στη μύτη οφείλεται στην ανατομική πολυπλοκότητα της. Η όποια παρέκκλιση από το φυσιολογικό θεωρείται δυσμορφία που πρέπει να διορθωθεί. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν καλείται να προσαρμόσει την μύτη με ακρίβεια στο πρόσωπο που έχει μπροστά του έτσι ώστε να είναι αρμονική με τα άλλα χαρακτηριστικά του.

Διαδικασία επέμβασης

Η επέμβαση διαρκεί 3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία. Η αναπνοή από τη μύτη μόλις ξυπνήσετε θα πρέπει να γίνεται και από το στόμα, αφού η μύτη θα είναι ελαφρώς πωματισμένη. Ο γύψινος νάρθηκας θα προστατεύει τη μύτη για 5 περίπου ημέρες. Οι κομπρέσες γύρω από τα μάτια είναι απαραίτητες, αποτρέποντας το οίδημα.

Την επόμενη ημέρα επιστρέφετε σπίτι σας. Τα οιδήματα και οι μελανιές φεύγουν μέσα σε ένα δεκαήμερο. Ο ωρλ Dr. Κόλλιας επιβεβαιώνει στατικά αποδεδειγμένα ότι με την παραπάνω διαδικασία ο ασθενής δεν πονάει. Έχει μόνο μία μικρή δυσφορία λόγω της συμπληρωματικής αναπνοής από το στόμα για τις πρώτες μέρες.

Τέλος, τεράστιο ρόλο έχει η γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία του ιατρού παράλληλα με τη χειρουργική δεξιοτεχνία, χαρακτηριστικά τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την επιτυχία της επέμβασης.

Αν και εσείς νιώθετε δυσφορία κατά την αναπνοή ή από τη γέννηση η μύτη σας είναι στραβή με καμπούρα στο πάνω μέρος ή μεγάλα ρουθούνια, απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό. Μπείτε στην ιατρική ιστοσελίδα του ωτορινολαρυγγολόγου και δείτε περιστατικά ατόμων πριν και μετά.

Διαβάστε επίσης