Οι νοικοκυρές είναι πιο επιρρεπείς στον παράνομο έρωτα

Οι νοικοκυρές είναι πιο επιρρεπείς στον παράνομο έρωτα Οι νοικοκυρές είναι πιο επιρρεπείς στον παράνομο έρωτα

Όταν ένας άνδρας ή μία γυναίκα επιλέξει να στραφεί σε ένα άλλο πρόσωπο για να ζήσει μία ερωτική εμπειρία «παράνομη» και εκτός γάμου μπορεί να συντρέχουν διάφοροι λόγοι. Η ανασφάλεια, η σεξουαλική δυσαρέσκεια, η βαρεμάρα και η αδιαφορία μεταξύ του ζευγαριού ακόμα και η εκδίκηση είναι μερικούς από τους λόγους που μπορεί να στρέψει ένα άτομο στο «απαγορευμένο».

Αρκετές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί από διάφορες κοινωνιολογικές σκοπιές για να μπορέσουν να βάλουν σε ένα καλούπι την συγκεκριμένη συμπεριφορά χρησιμοποιώντας διαφορετικές παραμέτρους που άπτονται της εργασίας (ή της απουσίας αυτής), της συναισθηματικής κατάστασης μέσα σε μία σχέση και της διελκυστίνδας του λεγόμενου power play μεταξύ του ζευγαριού.

Το βρετανικό site γνωριμιών Illicit Encounters πραγματοποίησε μία έρευνα σε ένα δείγμα 10.000 παντρεμένων εγγεγραμμένων μελών του ώστε να μπορέσει να εξετάσει τα επαγγέλματα ή οι ασχολίες γυναικών και ανδρών που είναι πιο επιρρεπή στο ν’ αναζητήσουν τον παράνομο έρωτα.

Ένα μέρος της έρευνας αναφέρει κάποια αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τις γυναίκες και τις συνήθειες τους. Παρόλο που υπάρχει μία άποψη που τείνει να γενικεύει τα επαγγέλματα που φέρονται να είναι πιο κοντά στην απιστία είναι εκείνα των δικηγόρων, των δημοσιογράφων, των ηθοποιών ή των μπαργούμεν, το Illicit Encounters λέει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Περίπου το 20% από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν παραδέχθηκαν πως νιώθουν εξαιρετικά μόνες και για αυτό στράφηκαν πως έναν παράνομο έρωτα ενώ το 27% απάντησε πως νιώθει «σεξουαλικά ανενεργή» με τον σύντροφό της. Μία στις πέντε ωστόσο όταν απάντησαν στο πιο είναι το επάγγελμά τους απάντησαν «οικιακά», αν και πλέον δεν θεωρείται ως επαγγελματική ιδιότητα.

Οι νοικοκυρές(!) λοιπόν είναι το πιο δημοφιλές επάγγελμα για τις γυναίκες που είχαν τη μεγαλύτερη τάση στο να απατήσουν το σύντροφό τους. Οι νοικοκυρές, είναι αυτές που δήλωσαν περισσότερο παραμελημένες και «μόνες» γεγονός που τις οδήγησε στην αγκαλιά ενός νέου συντρόφου

Ο Christian Grant, εκπρόσωπος του site γνωριμιών σχολίασε πως «ο λόγος που οι γυναίκες που ασχολούνται με τα οικιακά στρέφονται στην απιστία είναι η αίσθηση που έχουν πως είναι παραμελημένες ενώ αναμένουν μία πρόκληση που θα τις βγάλει από το τέλμα». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «το στανταρ προφίλ μίας γυναίκας που απατά τον σύζυγό της δεν το κάνει λόγω πόθου, ή υπεροψίας αλλά από το συναίσθημα της μοναξιάς που πηγάζει τις περισσότερες φορές από έναν δυστυχισμένο γάμο».

Διαβάστε επίσης