Πώς να διατηρήσετε το πάθος στη σχέση σας, σε κάθε δεκαετία της ζωή σας

Πώς να διατηρήσετε το πάθος στη σχέση σας, σε κάθε δεκαετία της ζωή σας Πώς να διατηρήσετε το πάθος στη σχέση σας, σε κάθε δεκαετία της ζωή σας

Ο έρωτας είναι το «ελιξίριο» της ζωής σε κάθε ηλικία. Όπως η ηλικία, έτσι και το σεξ και τα συναισθήματα και η αγάπη υφίστανται διάφορες εξελικτικές διαδικασίες.

Πώς, όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη σεξουαλική φλόγα και τι προτείνει η σύμβουλος σχέσεων και σεξ, Kate Taylor, για τη κάθε δεκαετία της ζωής μας;

Στα 20: Σταματήστε τα πορνό και ενεργοποιηθείτε

Είναι γεγονός ότι η συχνή παρακολούθηση πορνό, μπορεί να κάνει τις σεξουαλικές σας περιπτύξεις, λιγότερο δελεαστικές, γεγονός, ικανό να προκαλέσει πρόβλημα ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το πορνό μπορεί να γίνει ένας πραγματικός εθισμός. Αν αυτή η κατάσταση, σας θυμίζει κάτι, τότε δοκιμάστε το NoFap, ένα online- πρόγραμμα, το οποίο σας προσφέρει ένα, βήμα-προς-βήμα, σχέδιο απεξάρτησης από τα πορνό. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε νέες γνωριμίες με νέους συντρόφους, ενώ αν είστε σε σχέση αφιερώστε λίγο ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σας, βλέποντας μία ταινία ή πηγαίνοντας μία βόλτα. Επίσης, σταματήστε να ασχολείστε με ιστοσελίδες και εφαρμογές καινούριων γνωριμιών και προσπαθήστε να συναναστραφείτε με πραγματικούς ανθρώπους.

Στα 30: Σχεδιάστε, μαζί, «άτακτες βραδιές»

Η ανατροφή των παιδιών, μπορεί να επηρεάσει αρκετά τη διάθεσή, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας. Πολλές φορές τα παιδιά μπαίνουν σε μοναδική προτεραιότητα και το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε. Να ξέρετε ότι σ’ αυτή τη φάση της ζωή σας, ίσως χρειαστεί να πιέσετε λίγο, τον εαυτό σας να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις του συντρόφου σας. Μην πανικοβάλλεστε και μη νομίζετε ότι η απώλεια της επιθυμίας σας, σημαίνει και το τέλος της σχέσης σας. Είναι φυσιολογικό να το νιώσετε, γι’ αυτό προσπαθήστε μία φορά το μήνα, να δίνετε προτεραιότητα στη σχέση σας. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι το παιδί σας λείπει στο σχολείο ή βρίσκεται με τους γονείς σας και σχεδιάστε με τον σύντροφό σας στιγμές που θα μείνουν και στους δύο αξέχαστες. Επικεντρωθείτε σε ερωτικά παιχνίδια και μη βιάζεστε να τελειώσετε. Η υπομονή σας, σίγουρα, θα σας ανταμείψει.

Στα 40: Θυμηθείτε τι ήταν αυτό που σας «τράβηξε» σ’ αυτόν/ή

Το άγχος και το στρες κυριαρχεί σ’ αυτή τη δεκαετία, με τις υποχρεώσεις δουλειάς, παιδιών και ηλικιωμένων γονιών να βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Το αποτέλεσμα; Τα ζευγάρια μπορεί να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου και το σεξ να μοιάζει με μακρινό όνειρο. Προσπαθήστε από κοινού να βρείτε λύσεις. Δημιουργήστε έναν κατάλογο με τις δουλειές του σπιτιού και μοιραστείτε τις, εξίσου. Η εκτίμηση και ο σεβασμός φέρνουν πιο κοντά ένα ζευγάρι. Θυμηθείτε να μην θεωρείτε ο ένας τον άλλον δεδομένο και διεκδικήστε, ξανά , το ταίρι σας. Να θυμάστε, ότι αν δεν το κάνετε εσείς… κάποιος άλλος θα το κάνει.  Αποταμιεύστε χρήματα για διακοπές και εξορμήσεις, προκειμένου να δώσετε ένα σωστό διάλειμμα στους εαυτούς σας. Σύντομα θα θυμηθείτε γιατί, εσείς οι δύο, είστε μαζί.

Στα 50: Η ιδανική δεκαετία για να «εξερευνήσετε» τις φαντασιώσεις σας

Στη δεκαετία αυτή, το πρόβλημα των ορμονών είναι μεγάλο και μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι 51. Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να σημαίνει μεταβολές στη διάθεση, αύξηση βάρους, διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του σώματος, πράγματα που μειώνουν σημαντικά, τη σεξουαλική της διάθεση. Για τους άνδρες, η πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει κόπωση και απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας. Η καλύτερη λύση και για τα δύο φύλα είναι η σωματική άσκηση. Σεξουαλικά, αυτή είναι μια καλή δεκαετία για να εξερευνήσετε τις φαντασιώσεις σας. Είστε άνετοι με τον άλλον, και έχετε αρκετό χρόνο για να ανακαλύψετε…. τις μυστικές του επιθυμίες.

Στα 60: Γδυθείτε όσο μπορείτε

Λίγο τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, λίγο η συνταξιοδότηση, λίγο ο άπειρος ελεύθερος χρόνος, αυτή η δεκαετία είναι μια περίοδος όπου πολλοί άνθρωποι επαναξιολογούν το σκοπό της ζωής τους. Έχετε χρόνο, άδειο σπίτι και έναν σύντροφο… Θέλετε παραπάνω εξηγήσεις;  Αυτή είναι η τέλεια δεκαετία για να κάνετε άγριο σεξ, οποιοδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι γυναίκες έχουν δείξει ότι προτιμούν το σεξ περίπου στις 4μμ, ενώ οι ορμόνες των ανδρών «χτυπάνε κόκκινο» στις 7πμ. Γιατί να μην συναντηθείτε κάπου στη μέση και να απολαύσετε όσο μπορείτε ο ένας το άγγιγμα του άλλου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας;

Στα 70: Περισσότερος χρόνος για αισθησιακά παιχνίδια

Δυστυχώς, κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο και η δεκαετία αυτή είναι μία χρονική περίοδος που παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα υγείας, λόγω γήρανσης. Οι γοφοί και οι πλάτες «βαραίνουν», η αρτηριακή πίεση και τα καρδιακά προβλήματα αυξάνονται και το σεξ υπάρχει, κυρίως, ως ιδέα. Μην αποφύγετε, όμως το σεξ, επειδή δεν είστε τόσο ευκίνητοι όσο παλιά. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά, καθώς το σεξ είναι το πιο ισχυρό αντικαταθλιπτικό. Αν, όμως δεν μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τις σεξουαλικές σας περιπτύξεις, τότε επιχειρήστε να ανακαλύψετε τα αγαπημένα σημεία του/της συντρόφου σας και χαρίστε του ένα πολύ αργό και αισθησιακό μασάζ.

Στα 80: Δοκιμάστε sex-toys – Βοηθούν παντού

Αρκετά ζευγάρια είναι τυχερά και βιώνουν τη δεκαετία αυτή μαζί. Γι’ αυτούς, όμως που η μοίρα ήταν διαφορετική και αναγκάστηκαν να ζήσουν την απώλεια και το θάνατο του συντρόφου τους, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η απώλεια του/της συντρόφου δημιουργεί αισθήματα μοναξιάς. Προσπαθήστε να γνωρίσετε καινούρια άτομα και να βρείτε καινούρια συντροφιά. Η ζωή σας, δε σταματά εδώ! Για τους πιο τολμηρούς, όμως υπάρχουν και τα sex-toys, τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες και μπορούν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές σας επιθυμίες, χωρίς την ύπαρξη συντρόφου. Απλά κοιτάξτε το διαδίκτυο ή επισκεφθείτε ένα τοπικό sex shop.

Διαβάστε επίσης