Κάνε τις ραγάδες παρελθόν

Κάνε τις ραγάδες παρελθόν Κάνε τις ραγάδες παρελθόν

Οι ραγάδες αποτελούν ένα έντονο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί γυναίκες και άνδρες. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν θεραπείες για την αντιμετώπισή τους.

Οι ραγάδες συχνά αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα που ενοχλεί όσο η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση, αν και ως άτομο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να τις αποφύγεις, πέραν ίσως από τη συστηματική ενυδάτωση του δέρματός σου, πριν όμως αυτές αποκτηθούν. Οι ραγάδες συνήθως εμφανίζονται σε παιδική και εφηβική ηλικία από την απότομη απόκτηση ύψους και εν συνεχεία από τις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους ή και στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η αντιμετώπιση των ραγάδων είναι καλό να γίνεται όσο αυτές είναι ακόμη κόκκινες, καθώς όταν πλέον γίνουν λευκές η αντιμετώπισή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και συχνά όχι αποτελεσματική.

Fraxel

Πρόκειται για ένα ισχυρό laser κλασματικής τεχνολογίας (fractional technology). Η κλασματική τεχνολογία αφορά στη δέσμη φωτός του laser, η οποία δεν είναι ενιαία, αλλά «σπασμένη» σε πολλές πολλές μικρές δέσμες φωτός, που κουβαλούν ενέργεια. Αυτό αποτελεί και το σημαντικό πλεονέκτημα της εν λόγω τεχνολογίας, καθώς η ενέργεια «σπάει» και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας ανάμεσα σε κάθε «μικρο-χτυπηματάκι» ανέπαφο υγιή ιστό, πράγμα που κάνει πολύ ταχύτερη την ανάρρωση και την ανάπλαση. Ο γιατρός λοιπόν με το fraxel μπορεί να προκαλεί ελεγχόμενο τραυματισμό και θερμική βλάβη στα βαθύτερα στρώματα, κινητοποιώντας το μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού, που δίνει με τη σειρά του την εντολή για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και ανάπλαση της επιδερμίδας. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση της επιδερμίδας, που αφού περάσει ο πρώτος ερεθισμός και η κοκκινίλα, θα εμφανιστεί σαφώς αναζωογονημένη και με βελτιωμένη την εικόνα των ραγάδων. Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που απαιτεί σίγουρα πάνω από 3 συνεδρίες για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Dermapen 

Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο εργαλείο στην κεφαλή του οποίου υπάρχουν μικροβελόνες με τις οποίες ο γιατρός «σαρώνει» την επιδερμίδα σε πάντα ελεγχόμενο βάθος και προκαλεί μικροτραυματισμό στην υπό θεραπεία περιοχή (micro-needling). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «σπάνε» οι ιστοί της ραγάδας και να κινητοποιείται και πάλι ο μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Με τη θεραπεία Dermapen το δέρμα ανανεώνεται και αναζωογονείται, βελτιώνεται αισθητά η υφή του και απαλύνονται οι ραγάδες, που λεπταίνουν και φαίνονται λιγότερο. Μετά τη συνεδρία το δέρμα είναι κόκκινο και ερεθισμένο, πράγμα που υποχωρεί μέσα στην πρώτη περίπου εβδομάδα. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται αρκετές συνεδρίες, καθώς οι ραγάδες δύσκολα εξαφανίζονται, όμως σίγουρα η εικόνα τους βελτιώνεται σημαντικά.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Γνωστή και ως Vampire Lift, η αυτόλογη μεσοθεραπεία, δηλαδή η μεσοθεραπεία με ο ίδιο σου το αίμα, δεν μπορεί αυτόνομα να δώσει λύση στο πρόβλημα των ραγάδων, όμως αποτελεί μία εξαιρετική συμπληρωματική θεραπεία στις παραπάνω. Έτσι, αν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που θα ορίσει ο πλαστικός χειρουργός, κάνεις συμπληρωματικά ένα laser μαζί με αυτόλογη μεσοθεραπεία, αυτή θα δώσει τροφή στο δέρμα σου εκ των έσω, θα το ενισχύσει και τα αποτελέσματα θα φανούν ταχύτερα, η επούλωση θα είναι πολύ πιο άμεση και η βελτίωση των ραγάδων σαφώς πιο σημαντική. Συνήθως το Vampire Lift πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με laser ή dermapen.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Πηγή: Regen.gr

Διαβάστε επίσης