Η δύναμη των βελονών

Η δύναμη των βελονών Η δύναμη των βελονών

Εσύ ήξερες πως το DermaPen μπορεί να σου χαρίσει μοναδικά αποτελέσματα σύσφιξης και αναζωογόνησης;

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δημοφιλή θεραπεία, αφού δίνει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης, ανανέωσης και βελτίωσης της υφής του δέρματος σε πρόσωπο, ντεκολτέ, χέρια, ακόμη και στο σώμα για βελτίωση των ραγάδων ή της κυτταρίτιδας, και ακούει στο όνομα DermaPen.

Τι είναι;

Το DermaPen είναι η συσκευή με την οποία γίνεται η θεραπεία του microneedling, όπως την ξέρει ο περισσότερες κόσμος. Η κεφαλή του DermaPen διαθέτει πολυάριθμες μικρο-βελόνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά μικρές και λεπτές και διεισδύοντας ελεγχόμενα στο δέρμα προκαλούν έναν επιθυμητό μικρο-τραυματισμό. Αυτός ο ελεγχόμενος τραυματισμός κινητοποιεί τον ίδιο τον οργανισμό να δράσει προς όφελος της επιδερμίδας μας, ερεθίζοντας τους μηχανισμούς επούλωσης του σώματός μας, ώστε να παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο για να επουλώσουν το «τραύμα». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη της επιδερμίδας, την δραστική αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, την εξάλειψη των ουλών ακμής, των πανάδων και των δυσχρωμιών και την εκ των έσω ανανέωση του δέρματός μας. Η όλη διαδικασία γίνεται μηχανικά, οπότε και η αίσθηση είναι στιγμιαία και η όποια ενόχληση ανεπαίσθητη. Υπάρχουν διαφορετικές κεφαλές, ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής, ενώ η μέθοδος ενδείκνυται ιδιαίτερα για τις δύσκολες περιοχές του ντεκολτέ και των χεριών, περιοχές που παραδοσιακά παραμελούμε μέχρι να δούμε πλέον εμφανή τα σημάδια της γήρανσης, αλλά φέρνει αποτελέσματα ακόμη και στην παραδοσιακά προβληματική περίπτωση των ραγάδων.

Πώς γίνεται;

Ο γιατρός εφαρμόζει την κεφαλή του DermaPen στην προβληματική περιοχή, ενώ έχει προηγηθεί επάλειψη με ειδική αναισθητική κρέμα, για να γίνει εντελώς ανώδυνη η όλη διαδικασία. Οι βελόνες εισχωρούν σε ελεγχόμενο βάθος εντελώς στιγμιαία, κινητοποιώντας τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα η θεραπεία ενισχύεται με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και συσφικτικών παραγόντων DMAE, για βαθιά ενυδάτωση και ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης και αναζωογόνησης. Μετά τη θεραπεία το δέρμα παρουσιάζεται ελαφρώς ερεθισμένο και κόκκινο, όμως μέσα στις επόμενες ήδη ημέρες αρχίζει να φαίνεται πιο λαμπερό και ανανεωμένο. Η θεραπεία DermaPen δεν ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, αλλά χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο θεραπειών για να προσφέρει τα πλήρη αποτελέσματά της. Ο αριθμός των συνεδριών ρυθμίζεται ανάλογα με την περιοχή και τις ανάγκες, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πάνω από 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα το λιγότερο 2 εβδομάδων μεταξύ τους.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Πηγή: Regen.gr

Διαβάστε επίσης