Πώς να μάθετε σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει

Πώς να μάθετε σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει Πώς να μάθετε σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει

Αν μάθετε από νωρίς τον σκύλο σας να μην τρώει ό, τι βρίσκει ή να δέχεται τροφές από ξένους έχει καλύτερες πιθανότητες να μην πέσει θύμα δηλητηριασμού. Πιο κάτω θα βρείτε μερικές ιδέες που σίγουρα θα σας βοηθήσουν:

Προτιμήστε να μην εκπαιδεύετε τον σκύλο σας με τροφές. Oποιοσδήποτε μπορεί να του προσφέρει τροφή που μπορεί μέσα να περιέχει δηλητήριο ή ακόμα και να τον κλέψει.

Την ώρα που τρώτε το φαγητό σας μη του δίνετε ποτέ κάτι να φάει, ούτε να αφήνετε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο στον σκύλο σας.

Γνωρίζοντας ο σκύλος την εντολή «ΜΗ» είναι πολύ πιο εύκολο να εκπαιδευτεί σε αυτό το κομμάτι. Καλό είναι λοιπόν να έχετε φροντίσει να του μάθετε τη συγκεκριμένη εντολή.

Όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο να μη δέχεται τροφή από άλλους, παρά μόνο από εσάς χρησιμοποιήστε πολλά άτομα στο κόλπο της εκπαίδευσης προσπαθώντας να τον δελεάσουν με ένα κομμάτι φαγητό ώστε να μάθει να το αρνείται.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς ανθρώπους αλλά και χώρους στην εκπαίδευση αυτή.

Δοκιμάστε να τον δελεάσετε στη φάση της εκπαίδευσης με πολλά διαφορετικά φαγητά που είναι της αρεσκείας του και που χρησιμοποιούνται συνήθως όταν κάποιος βάζει μέσα ποντικοφάρμακο ή φόλα. (π.χ τυρί , λουκάνικο, σουβλάκι , μπιφτέκι, γάλα, φαγητό σε πιατάκι, φαγητό σε σακούλες κ.τ.λ )

Μην αφήνετε το ζώο να τρώει τίποτε από κάτω και αν το κάνει να το μαλώνετε και να του παίρνετε αμέσως αυτό που θα βάλει στο στόμα του.

Γενικά προσπαθήστε να μην αφήνετε το σκύλο σας πεινασμένο, γιατί  θα φάει πιο εύκολα ό,τι βρεθεί στο δρόμο του.

Διαβάστε επίσης