Λάμψη για τις Γιορτές με μεσοθεραπεία

Λάμψη για τις Γιορτές με μεσοθεραπεία Λάμψη για τις Γιορτές με μεσοθεραπεία

Όταν το ζητούμενο είναι ένα ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο, η μεσοθεραπεία είναι η καλύτερη απάντηση.

Η μεσοθεραπεία είναι η θεραπεία εκείνη με την οποία ο γιατρός με τη βοήθεια πολύ λεπτών βελόνων εγχέει στο μέσο στρώμα του δέρματος (εξ’ ου και μεσοθεραπεία) του προσώπου ή του σώματος συστατικά που προάγουν έναν συγκεκριμένο στόχο σε κάθε περίπτωση. Ο στόχος αυτός μπορεί να είναι η λάμψη, η σύσφιξη, η ανάπλαση, η αναζωογόνηση, η ενυδάτωση, η βελτίωση της κυτταρίτιδας και πολλά ακόμη. Έτσι, ανάλογα με το συγκεκριμένο κάθε φορά στόχο, επιλέγεται και το κατάλληλο προς έγχυση κοκτέιλ ουσιών. Όταν στόχος είναι η λάμψη και η γενικότερη αναζωογόνηση, η μεσοθεραπεία είναι σίγουρα η θεραπεία εκλογής, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, δηλαδή αυτήν που πραγματοποιείται με συστατικά του ίδιου σου του αίματος (γνωστή και ως Vampire Lift), και στην ετερόλογη μεσοθεραπεία, δηλαδή αυτήν που πραγματοποιείται με κοκτέιλ υαλουρονικού οξέος, συσφικτικών παραγόντων, βιταμινών, αντιοξειδωτικών στοιχείων και πολλών ακόμη στοιχείων.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες λάμψης και συνολικής αναζωογόνησης του προσώπου, ενώ θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, λόγω του γεγονότος πως το υλικό που εγχέεται προέρχεται από τον ίδιο σου τον οργανισμό. Ο γιατρός με μία απλή αιμοληψία λαμβάνει περίπου 15-20ml αίμα, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει το υλικό με το οποίο θα προχωρήσει στη μεσοθεραπεία. Το αίμα αυτό μπαίνει σε ειδική συσκευή φυγοκέντρησης, ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματος (PRP), το οποίο στη συνέχεια ενεργοποιείται για να επιστρέψει εκ νέου στο δέρμα, αυτή τη φορά όμως ως ενέσιμο προϊόν. Με τη βοήθεια λοιπόν εξαιρετικά λεπτών ενέσεων και σχεδόν εντελώς ανώδυνα, ο γιατρός εγχέει στο μέσο στρώμα του δέρματος το πλάσμα με τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την «θρέψη» του δέρματος εκ των έσω και την επιτάχυνση των φυσιολογικών κυτταρικών διαδικασιών και αφετέρου την κινητοποίηση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Συνήθως απαιτούνται 2-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημερών μεταξύ τους, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα λάμψης και αναζωογόνησης.

mesotherapeia_2_800

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μία επίσης εξαιρετικά δημοφιλή θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ χρησιμοποιείται για την επίτευξη πολλών και διαφορετικών στόχων. Στην περίπτωση που το ζητούμενο είναι ένα λαμπερό, φωτεινό και νεανικό πρόσωπο, η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με ένα κοκτέιλ ουσιών που συμβάλλουν στην αντιγήρανση, προάγουν την ανανέωση και συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα. Έτσι το κοκτέιλ μεσοθεραπείας συνήθως περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, ιχνοστοιχεία, γλυκόζη και άλλες αποτελεσματικές ουσίες που θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός, ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται σε όλο το εύρος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, εγχέοντας μικρές ποσότητες των ουσιών σε όλα τα σημεία των υπό θεραπεία περιοχών. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά και συνολικά απαιτούνται 3-6 συνεδρίες ανά 15-20 ημέρες για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Πηγή: Mesotherapeia.gr

 

Διαβάστε επίσης