«Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πουλόβερ»

«Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πουλόβερ» «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πουλόβερ»

Τα πουλόβερ μπορούν να μας κρατήσουν ζεστούς ακόμα και τις πιο κρύες μέρες, αρκεί βέβαια να είναι στο νούμερό μας. Τι γίνεται όμως αν κατά λάθος τα συρρικνώσουμε στο πλύσιμο;

Τα μάλλινα υφάσματα έχουν την τάση να μπαίνουν και να συρρικνώνονται όταν έρχονται αντιμέτωπα με το συνδυασμό ζεστού αέρα και νερού. Με το πλύσιμο οι ίνες του μαλλιού κλειδώνουν μεταξύ τους και μένουν έτσι καθώς το ύφασμα στεγνώνει με αποτέλεσμα μετά να μη μας χωράει το ρούχο.

Μην ανησυχείτε όμως! Υπάρχει λύση για όλους εμάς που δεν γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο να πλύνουμε τα πουλόβερ μας

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διορθώσουμε τη ζημιά σε πέντε απλά βήματα

Βήμα 1: Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μαλακτικό μαλλιών ή παιδικό σαμπουάν.

Βήμα 2: Βάλτε το πουλόβερ που έχει «μπει» και αφήστε το μέσα να μουλιάσει για 30 λεπτά.

Βήμα 3: Αδειάστε το νερό από τη λεκάνη και απαλά στραγγίξτε το νερό από το πουλόβερ. Μπορείτε να το πιέσετε απαλά πάνω στο νεροχύτη για να φύγει το επιπλέον νερό.

Βήμα 4: Σε μία ίσια επιφάνεια, βάλτε μία χοντρή βαμβακερή πετσέτα και ακουμπήστε πάνω το πουλόβερ. Τυλίξτε την πετσέτα, με το πουλόβερ μέσα, ώστε να πάρει κυλινδρικό σχήμα.

Βήμα 5: Όσο ακόμα το πουλόβερ είναι νωπό, τραβήξτε το απαλά ώστε να πάρει το αρχικό του σχήμα. Είναι σημαντικό να στεγνώσει το πουλόβερ στην πετσέτα, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα να ξεχειλώσει. Αφήστε το να στεγνώσει και το πουλόβερ σας είναι έτοιμο!

Διαβάστε επίσης