Κάντε σεξ για να θυμάστε τα πάντα…

Κάντε σεξ για να θυμάστε τα πάντα... Κάντε σεξ για να θυμάστε τα πάντα...

To σεξ βελτιώνει τη μνήμη, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Όσοι επιδίδονται συχνά σε ερωτικές περιπτύξεις ενισχύουν την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Γεγονός είναι πώς, όσο γερνάμε, δυσκολευόμαστε ολοένα και περισσότερο να θυμηθούμε.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wollongong στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι κάνοντας σεξ, βελτιώνουμε τη μνήμη μας καθώς εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο να είναι σε «φόρμα». Η έρευνα μελέτησε τα στοιχεία έξι χιλιάδων ενηλίκων, άνω των 50 ετών, σχετικά με την διατροφή, την υγεία και την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα συμπλήρωσαν ένα τεστ μνήμης και απάντησαν σ’ ένα ερωτηματολόγιο όπου κατέγραψαν πόσο συχνά έκαναν σεξ.

Έπειτα από δύο χρόνια επανέλαβαν το τεστ μνήμης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως όσο συχνότερη ήταν η σεξουαλική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των φιλιών και της συναισθηματικής τρυφερότητας, τόσο καλύτερες ήταν οι επιδόσεις που σχετίζονται με τη μνήμη. Και, όσο μεγαλύτερη ήταν η ηλικία των συμμετεχόντων, τόσο πιο ισχυρή γινόταν η σχέση μεταξύ σεξ και μνήμης. Ωστόσο, οι επιδόσεις στα τεστ μνήμης έτειναν να χειροτερεύουν μετά τη διετία, ενώ η σεξουαλική δραστηριότητα έδειξε να βοηθάει μόνο όσον αφορά στην βραχυπρόθεσμη μνήμη. Αυτό συμβαίνει -όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες- γιατί η τρυφερότητα και οι σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ των ανθρώπων, φαίνεται να ενισχύουν τη μνήμη τους καθώς διεγείρουν τμήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με τις διεργασίες που αφορούν τη μνήμη, όπως είναι ο «ιππόκαμπος».

Παλαιότερη έρευνα του 2010 είχε δείξει και αυτή ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων στον «ιππόκαμπο».

Διαβάστε επίσης