Γυμναστική στην… παραλία: Ασκήσεις για όλο το σώμα!

Γυμναστική στην… παραλία: Ασκήσεις για όλο το σώμα! Γυμναστική στην… παραλία: Ασκήσεις για όλο το σώμα!

Είστε στην παραλία, απολαμβάνοντας τον ηλιόλουστο καιρό και τη θάλασσα; Μπορείτε να το συνδυάσετε με τη γυμναστική!

Η άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για την μυϊκή σας ενδυνάμωση. Επίσης κάνοντας αερόβια γυμναστική μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να ιδρώσετε. Η αντίσταση του νερού λειτουργεί ως όργανο γυμναστικής και αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση.

Τρέξιμο ή περπάτημα, με το νερό να καλύπτει ως τα γόνατα τα πόδια σας, παράλληλα με την ακτή. Το νερό θα κάνει πιο δύσκολη την κίνηση σας λόγω της αντίστασης του.

Μπορείτε να κάνετε επίσης «ποδήλατο» μέσα στη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα κάντε «πετάλι» με τα πόδια μέσα στο νερό και παράλληλα μικρές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας στο πλάι του κορμού σας.

Πολύ αποτελεσματικά είναι και τα jumping jacks αν και μέσα στο νερό θα σας κουράσουν περισσότερο. Κάντε ένα μικρό άλμα μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων, έπειτα κατεβάστε γρήγορα τα χέρια σας στους γοφούς και επαναφέρετε τα πόδια σας στην αρχική τους θέση

Το κολύμπι δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ασκήσεις. Μπορείτε να θέσετε ως στόχο ένα συγκεκριμένο σημείο όπως για παράδειγμα μια σημαδούρα και να κολυμπήσετε είτε σε ήπιο είτε σε πιο δυνατό τόνο, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Καθ όλη την διάρκεια της εκγύμνασης σας στη θάλασσα πρέπει να φοράτε καπέλο και αντηλιακό, να πίνετε πολλά υγρά. Στο τέλος των ασκήσεων καλό είναι να κάνετε διατάσεις.

Σε περίπτωση ζαλάδας ή κούρασης σταματήστε την άσκηση και ξεκουραστείτε σε ένα σκιερό μέρος. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας είναι επιθυμητό να συμβουλευτείτε τον γιατρό.

Διαβάστε επίσης