ΙΕΚ Εργοθεραπείας και Οπτικής – Σπουδές με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στη ΣΒΙΕ

ΙΕΚ Εργοθεραπείας και Οπτικής - Σπουδές με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στη ΣΒΙΕ ΙΕΚ Εργοθεραπείας και Οπτικής - Σπουδές με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στη ΣΒΙΕ

Κέρδισε – 40% στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σου!

Η ΙΕΚ ΣΒΙΕ εδώ και χρόνια πρωτοπορεί στα επαγγέλματα υγείας, φέρνοντας καινοτομίες και δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους, αφού πρώτα έχουν κάνει εξειδικευμένη πρακτική άσκηση.

Ένας από τους τομείς που έχει ξεχωρίσει είναι η Οπτική- Οπτομετρία!

optikoi_800

Η Σ.Β.Ι.Ε σε συνεργασία με μεγάλες Ευρωπαϊκές Σχολές και Πανεπιστήμια παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον κλάδο της οπτικής και είναι το μοναδικό ΙΕΚ οπτικής στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα άδειας άσκησης επαγγέλματος σε συνεργασία με Ιταλικό Πανεπιστήμιο (Ινστιτούτο E. Fermi της Περούτζια) με προοπτική ο κάθε απόφοιτος να ανοίξει το δικό του κατάστημα οπτικών!

Ο Οπτικός ΙΕΚ μπορεί να εκτελεί συνταγές υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του οπτικού και να κάνει όλες τις απαραίτητες αναπροσαρμογές σε γυαλιά οράσεως και ηλίου.

Έπειτα είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός καταστήματος οπτικών, όπως παραλαβές, παραγγελίες, εξυπηρέτηση πελατών, τεχνική υποστήριξη, μηχανογράφηση και πώληση προϊόντων.

Ο οπτικός ΙΕΚ ξεχωρίζει για την οργάνωσή του, την ακρίβεια και συλλήβδην την υπευθυνότητά του στην διεξαγωγή οποιασδήποτε αρμοδιότητας του ανατεθεί. Σε αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο η πρακτική άσκηση στην τεχνολογία οφθαλμικών φακών, κατανοώντας και εκτελώντας οφθαλμικές συνταγές και εξασκώντας τις επισκευές σκελετών.

Το εργαστήριο τεχνολογίας κρυστάλλων της ΣΒΙΕ διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται ένας σύγχρονος εξειδικευμένος οπτικός.

Η απορρόφηση ενός οπτικού ΙΕΚ εκτός από τη δυνατότητα λειτουργίας δικού του καταστήματος που του δίνει η ΣΒΙΕ, μπορεί να εργαστεί σαν οπτικός εργαστηρίου, σαν στέλεχος καταστήματος οπτικών.

Εργοθεραπεία

ergoterapeftis_800

Η εργοθεραπεία είναι ένας κλάδος υγείας που συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη των ασθενών που πάσχουν από σωματικά, ψυχικά ή συναισθηματικά προβλήματα. Στο ΙΕΚ εργοθεραπείας ο φοιτητής μαθαίνει πως με τη βοήθεια του εργοθεραπευτή, να εφαρμόζει τεχνικές που αναπτύσσουν συγκεκριμένες δεξιότητες στην καθημερινότητα των πασχόντων.

Ο απόφοιτος εργοθεραπείας ΙΕΚ συνεργάζεται στενά με τον εργοθεραπευτή, και ως βοηθός εργοθεραπείας μπορεί να απορροφηθεί στην αγορά εργασίας, δουλεύοντας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ειδικής αγωγής, σε κέντρα προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες, νοσοκομεία κ.α.

Κατά την φοίτησή του στην ΣΒΙΕ ένας φοιτητής εργοθεραπείας εκπαιδεύεται με όλα τα σύγχρονα μέσα στην ειδικότητα, κάνοντας πρακτική άσκηση σε μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα ή ειδικά σχολεία. Επίσης μέσω του ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει την δυνατότητα να επιλέξει πρακτική στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του παρακολουθεί σεμινάρια από κορυφαίους φορείς και επαγγελματίες υγείας.

Ενδιαφέρεσαι για τους τομείς Υγείας; Επίλεξε ΙΕΚ ΣΒΙΕ για την διεκπεραίωση των σπουδών σου! Κέρδισε την έκπτωση. Μπες στο site από εδώ και δήλωσε το ενδιαφέρον σου!

Διαβάστε επίσης