Μάσκες cpap & bipap – Σωστή χρήση, αποφύγετε τα συχνά προβλήματα

Μάσκες cpap & bipap - Σωστή χρήση, αποφύγετε τα συχνά προβλήματα Μάσκες cpap & bipap - Σωστή χρήση, αποφύγετε τα συχνά προβλήματα

Προτεινόμενη θεραπεία για σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα είναι η χρήση μάσκας cpap & bipap. Οι μάσκες είναι από τα πιο λειτουργικά και άνετα στη χρήση βοηθήματα αναπνοής. Για να επιλέξετε μάσκες, ενδεχομένως να χρειαστείτε χρόνο, αφού κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και οι μάσκες είναι πολλές, η κάθε μία με τα χαρακτηριστικά της.

Μπορείτε να βρείτε μάσκα διαφόρων σχεδίων, απώτερος σκοπός όμως είναι να εφαρμόζει καλά. Οι ρινικές μάσκες εφαρμόζουν κατά βάση στην μύτη και η συγκράτησή τους γίνεται με ιμάντα στο κεφάλι. Από την άλλη υπάρχουν και οι στοματορινικές μάσκες για τα άτομα που αναπνέουν μόνο από το στόμα. Τέλος υπάρχουν και οι μάσκες που τοποθετούνται μέσα στα ρουθούνια κυρίως για άτομα κλειστοφοβικά που τους φοβίζουν οι άλλες ογκώδεις κατασκευές.

41020165412Respironics-Wisp-Nasal-CPAP-Mask-L-544

Διαρροή CPAP

Η διαρροή από την μάσκα cpap είναι μία από τις παρενέργειες και μπορεί να είναι μεγάλη ή μικρή. Αν είναι μεγάλη, τότε αυτός ο τύπος μάσκας μπορεί να μην είναι για το δικό σας πρόσωπο. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι η σιλικόνη ακριβώς για να προσαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο. Σε ορισμένα είδη μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σιλικόνης.

Πληγή στην ρινική κοιλότητα

Πρέπει τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται να είναι σωστά σε μέγεθος για να μην προκαλούν ενοχλήσεις που καταλήγουν σε πληγές. Ο αέρας με έναν υγραντήρα σίγουρα θα λύσει το πρόβλημά σας.

Θερμαινόμενο υγραντήρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για την ξηροστομία, αν παρουσιαστεί.

Τι θα βρείτε στο e-shop ang-medicals;

732004-1Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα από ρινικές μάσκες όπως η AirFit N20 με τις νέες επαναστατικές τεχνολογίες που επιτρέπουν τέλεια εφαρμογή με σιλικόνη διαβαθμισμένης πυκνότητας.

Συσκευές bipap

723004-3

Η συσκευή BIPAP αποφρακτικής άπνοιας ύπνου Bipap Sefam DreamStar™ DuoST είναι μία από τις πιο αποδοτικές συσκευές που προσφέρουν στον ασθενή όλα τα οφέλη που χρειάζεται στην πάθησή του. Βρείτε την εδώ. Με 3 χρόνια εγγύηση.

Η ANG-MEDICALS.gr πάντα στο πλευρό σας! Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση!

Διαβάστε επίσης