Βιταμίνες Α & Β – Δυναμίτες υγείας που ωφελούν τον οργανισμό και την άμυνά του

Βιταμίνες Α & Β - Δυναμίτες υγείας που ωφελούν τον οργανισμό και την άμυνά του Βιταμίνες Α & Β - Δυναμίτες υγείας που ωφελούν τον οργανισμό και την άμυνά του

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή και ισορροπημένη ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού. Η λήψη τους γίνεται μέσω των τροφών και σε ειδικές περιπτώσεις που η διατροφή δεν βοηθάει στην πρόσληψή τους, μέσα από συμπληρώματα διατροφής.

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τις βιταμίνες Α και Β, δηλαδή το ΑΒ της καλής υγείας!

Βιταμίνη Α

Η vitamin A είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, ευεργετική για την υγεία. Μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην καλή όραση, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των εμβρύων.

Υποστηρίζεται ότι προστατεύει από την εμφάνιση ορισμένων τύπων καρκίνου, βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής, διατηρεί υγιή τα οστά και προάγει την αναπαραγωγή.

Φυτικές πηγές: καροτενοειδή φρούτα και λαχανικά, καρότα, βερίκοκα, σπανάκι, η κολοκύθα το ροζ γκρέιπφρουτ κ.α.

Η Vitamin Α της HealthAid που θα βρείτε εδώ είναι υπεύθυνη για την καλή όραση, ενισχύοντας την κυτταρική μεμβράνη. Παράλληλα διατηρεί υγιές το δέρμα και βοηθάει στην ανάπτυξη γερών οστών. Λαμβάνεται απ’ όλους εκτός από τους εγκυμονούσες.

Βιταμίνη Β

Μιλώντας για vitamin B εννοούμε τις 8 υδατοδιάλυτες βιταμίνες του συμπλέγματος Β: η θειαμίνη (Β1), η ριβοφλαβίνη (Β2), η νιασίνη (Β3), το παντοθενικό οξύ (Β5), η πυριδοξίνη (Β6), το φυλλικό οξύ, η βιοτίνη, η κοβαλαμίνη (Β12). Καθεμία είναι ευεργετική σε συγκεκριμένους τομείς, δρώντας πάντα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και τις φυσιολογικές τιμές των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ανεπάρκεια των βιταμινών Β μπορεί να επιφέρει αναιμία, δερματίτιδα, κατάθλιψη.

Μάλιστα, η Β12 είναι πολύ σημαντική στα πρώτα χρόνια ενηλικίωσης, συμβάλλοντας στην πνευματική εγρήγορση και στην μνήμη. Έτσι στο στάδιο των σπουδών και αργότερα της εργασίας, το άτομο μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά στις καθημερινές απαιτήσεις.

Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται αποκλειστικά σε προϊόντα ζωικής προέλευσης, γι’ αυτό εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αυγό, κόκκινο κρέας, σολομό, τόνο κ.τλ.

Μία ιδανική επιλογή που συνιστούν οι περισσότεροι γιατροί είναι η λήψη VITAMIN B-100 COMPLEX της Solgar που προσφέρει όλες τις βασικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, προσφέροντας έναν δυναμίτη υγείας! Βρείτε το συμπλήρωμα από εδώ σε πολύ χαμηλή τιμή.

Μην ξεχνάτε! Για καλή υγεία και τόνωση, οι βιταμίνες είναι ο σύμμαχος σας! Βρείτε περισσότερα προϊόντα στο diatrofologiki.gr.

Διαβάστε επίσης