Πετιμέζι: Αρχαίο γλυκαντικό για σύγχρονους ουρανίσκους

Πετιμέζι: Αρχαίο γλυκαντικό για σύγχρονους ουρανίσκους

Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός, με ωραία γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση, που παίρνουμε μετά από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών, χωρίς προηγούμενη ζύμωση.

Περισσότερα...

4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ ελαιόλαδο

4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ ελαιόλαδο

Η σημασία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή, μεγάλη. Περιέχει καλά λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το καθιστούν τροφή που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Περισσότερα...

Κέτσαπ. Γλυκόξινος πειρασμός!

Κέτσαπ. Γλυκόξινος πειρασμός!

Το κέτσαπ ή η κέτσαπ είναι πυκνή σάλτσα με βάση τη ντομάτα, με γλυκόξινη και πικάντικη γεύση. Είναι η αγαπημένη σάλτσα μικρών και μεγάλων, αυτή που μας κάνει να γλύφουμε ακόμα και τα δάχτυλά μας.

Περισσότερα...

Μάθετε να τρώτε τις μπάμιες και να τις μαγειρεύετε σωστά

Μάθετε να τρώτε τις μπάμιες και να τις μαγειρεύετε σωστά

Ο μοναδικός λόγος που ορισμένοι αντιπαθούν τις μπάμιες σαν φαγητό είναι η ιδιαίτερη σιελώδης υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα. Μάθετε πώς να τις μαγειρεύετε σωστά και επωφεληθείτε από αυτό το λαδερό φαγητό της μεσογειακής διατροφής, που κάνει θαύματα στον οργανισμό.

Περισσότερα...

Μουστάρδα. Προσθέτει γεύση και ενδιαφέρον

Μουστάρδα. Προσθέτει γεύση και ενδιαφέρον

Η μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παράγεται από σπόρους σιναπιού, σε συνδυασμό με νερό, ξίδι και άλλα συστατικά, και συνοδεύει, βελτιώνει, αρωματίζει και συμπληρώνει το κυρίως φαγητό. Είναι από τα πιο διαδεδομένα καρυκεύματα σε όλο τον κόσμο για πολλούς αιώνες.

Περισσότερα...

Κάστανα: Αυθεντική χειμωνιάτικη λιχουδιά

Κάστανα: Αυθεντική χειμωνιάτικη λιχουδιά

Όταν ξεκινάει να πέφτει η θερμοκρασία, μια από αυτές τις τροφές που ταιριάζουν απόλυτα σε χειμερινό σκηνικό είναι και οι καρποί της καστανιάς, τα κάστανα. Η εικόνα κάποιου «ξεχασμένου» καστανά  ανασύρει μνήμες και μυρωδιές από τα παιδικά χρόνια και από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Περισσότερα...

Μαγειρικά έλαια. Ποιο να προτιμήσουμε στην κουζίνα μας

Μαγειρικά έλαια. Ποιο να προτιμήσουμε στην κουζίνα μας

Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή ελαίου όταν προστίθεται ωμό στις σαλάτες, όμως ποια λιπαρή ύλη είναι καλύτερη για χρήση στη μαγειρική; Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη;

Περισσότερα...

Δέκα μικρά μυστικά υγιεινής μαγειρικής

Δέκα μικρά μυστικά υγιεινής μαγειρικής

Συχνά ακούμε από ειδικούς και μη, το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή, για να παραμένουμε υγιείς και σε καλή φόρμα. Εκτός όμως από το τι επιλέγουμε να τρώμε, μεγάλη σημασία έχει το πώς ψωνίζουμε, διατηρούμε και τελικά μαγειρεύουμε τα φαγητά μας.

Περισσότερα...

Παγωτό: Ένας ακαταμάχητος πειρασμός!

Παγωτό: Ένας ακαταμάχητος πειρασμός!

Είναι το πιο γλυκό και ταυτόχρονα το πιο δροσιστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού και όχι μόνο. Το βρίσκουμε σε διάφορες απίθανες γεύσεις, σερβίρεται με χίλιους δυο τρόπους και σε άπειρους συνδυασμούς με πολλά τρόφιμα και ποτά. Με την προσωρινή αίσθηση δροσιάς που προσφέρει είναι ακαταμάχητος πειρασμός στις γευστικές αναζητήσεις μικρών και μεγάλων.

Περισσότερα...

Το ιδανικό πρωινό. Εσείς το γνωρίζετε;

Το ιδανικό πρωινό. Εσείς το γνωρίζετε;

Το ότι το πρωινό, και μάλιστα πλούσιο, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι γνωστό. Ωστόσο, το ιδανικό πρωινό είναι μία μικρογραφία της διατροφικής πυραμίδας.

Περισσότερα...