Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

Περιγραφή

Το όνομα αυτού του πιάτου τα λέει όλα αφού το μπεκρή μεζέ είναι τέλειο για παρέα και ποτό ειδικά κρασάκι και ρετσίνα.

Υλικά

1kg χοιρινό
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέτριο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
5 πιπεριές μικρές
τυρί φέτα
2 - 3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
μπαχάρι σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Τηγάνι
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και ροδίζουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το κρέας και αφού το γυρίσουμε μερικές φορές το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, προσθέτοντας λίγο νερό για περίπου 15 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Κατηγορίες Συνταγών