Χοιρινό τηγανητό

Χοιρινό τηγανητό

Χοιρινό τηγανητό

Περιγραφή

Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκαλο
½ φλιτζάνι ξίδι
1/2 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Τηγάνι
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη ξίδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το χοιρινό μαζί με τα υγρά του.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί.

Μόλις πιει το κρασί και ροδίσει το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως

Κατηγορίες Συνταγών