Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Περιγραφή

Παραδοσιακή συνταγή από την Σκόπελο

Υλικά

1 μπούτι κατσίκι σε μερίδες
1 κιλό πατάτες μικρές ολόκληρες ή μεγάλες κομμένες στα τέσσερα
15 δαμάσκηνα
15 φέτες μπέικον
1 κ.σ θυμάρι
2 κουταλιές μέλι
4 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 6
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το σκόρδο κομμένο, το μέλι, το κονιάκ, το λάδι, το δεντρολίβανο και το κρέας, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 2-3 ώρες και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα. Μετά τη μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και τα δαμάσκηνα, τυλιγμένα με το μπέικον. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και ψήνουμε, για ακόμα μία ώρα.

Κατηγορίες Συνταγών