Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά

Περιγραφή

Πεντανόστινος θαλασσινός μεζές! Εύκολο, γρήγορο και πολύ εντυπωσιακό!

Υλικά

1 κιλό μύδια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Δυσκολία: Μέτρια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μύδια σε μία λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για μία ώρα. Τα ξεπλένουμε, αφαιρούμε από το κέλυφος το χνούδι και τα ξαναπλένουμε, καλά.

Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, το θυμάρι και τη δάφνη. Σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε τα μύδια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, κατά διαστήματα. Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το ζουμί, χρησιμοποιώντας γάζα ή τουλπάνι.

Βάζουμε αυτόν το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα και τον βράζουμε, μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου το 1/3. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Τέλος, περιχύνουμε τα μύδια – που τα έχουμε διατηρήσει ζεστά – με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση: Αφού βράσουμε τα μύδια, όσα δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε.

Κατηγορίες Συνταγών